23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

EVROPA: Dotace

Evropská unie založila svou existenci na přerozdělování formou dotací. To je princip známý z politiky, některé nezodpovědné vlády si před volbami kupují podporu voličů právě štědrým rozdělováním benefitů prostřednictvím nejrůznějších záminek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 11.12.2017 6:32

Dotace legalizují nesmyslný tok peněz,

od chdé většiny k bohatým jedincům přes mohutný nárůst byrokracie.

J. Jurax 10.12.2017 17:43

Dobře řečeno

nicméně na dotacích se dobře živí a z nich tyje tolik lidí a politiků, že jsou stejně nevykořenitelné jako zločinecké podsvětí neboli mafie. Tedy v EU, kde jsou navíc mocenským nástrojem s jistým vyděračským potenciálem (nedáme dotace, když se budete bránit námi řízenému zamuslimení ...).

M. Mikulec 10.12.2017 13:21

V době, kdy ekonomika šlape,

se chlubit socialistickými dotacemi? A ještě plakat, že jsme nečerpali tolik, kolik jsme mohli? To je čistá zhůvěřilost. Jako by se rodiče chlubili dětem a ukázali jim, jak se v rodině žije na dluh.

M. Prokop 10.12.2017 15:02

Re: V době, kdy ekonomika šlape,

I přerozdělovači chtějí z něčeho (a dobře) žít. :-(

M. Mikulec 10.12.2017 17:07

Re: V době, kdy ekonomika šlape,

No jistě: tomu jó a tomu né. Jsem ráda, že pan Petr Mach má v EP důstojného nástupce. Ovšem není to nic platné.

M. Prokop 10.12.2017 17:12

Re: V době, kdy ekonomika šlape,

Není. A nejspíš by nebylo, i kdyby tam seděli samí Machové. Ono už je to tak naštelované, aby neměli moc do čeho kecat.

P. Hlosta 10.12.2017 10:00

Musím vám to zopakovat!

Neštěstím našeho státu jsou 'socialistické náhledy na kapitalistické pojmy'! To se týká především výrazu 'spekulace na zisk', který bývá vytýkán u osob, jako je třeba Babiš. Babiš se choval jako kapitalista a JE kapitalista! Že spekuloval na zisk, to mu může vyčítat jen ten, kdo má zmatek v pojmech, které souvisí s kapitálem. Vůbec to není, ta spekulace na zisk, o morálním charakteru, ale o schopnosti podnikajícího. Ujasněme si to konečně už. Je to přes čtvrt století, co jsme si změnili dobrovolně hospodářský systém na kapitalistický!

L. Novák 10.12.2017 10:52

Re: Musím vám to zopakovat!

Tržní a svobodný. Socialistický už z něj zase dělají staří komouši a StBáci jako Babiš a jeho koalice s ČSSD a lidovci... doplňte si další pro příští měsíce. :-P

M. Prokop 10.12.2017 11:38

Re: Musím vám to zopakovat!

V kapitalismu se ovšem předpokládá dodržování pravidel. Na to Bureš dost sral, než dostal možnost dělat si pravidla sám pro sebe.

Takže zmatek v pojmech máte vy.

J. Kratochvíl 10.12.2017 15:42

Re: Musím vám to zopakovat!

Pane Prokop, nevím jestli jste takový debil nebo to jen hrajete. Babiš právě ty pravidla dodržoval jak v kauze Čapí hnízdo, tak v korunových dluhopisech.

Takže zmatek v hlavě. Raději příště myslete na to co chcete sdělit než na nadávky.

M. Prokop 10.12.2017 15:44

Re: Musím vám to zopakovat!

U vás komoušů jsou i nadávky zbytečné. Natož myšlení.

P. Han 10.12.2017 16:04

Re: Musím vám to zopakovat!

Celý národ je hloupý, protože tak, jako Bureš, si ta pravidla nevykládal nikdo. Proto také Bureš bohatne tam, kde všichni ostatní chudnou. A jakmile si ta pravidla může i sám nastavovat, bude hrabat ještě víc. Platí-li pořád zákon zachování hmoty, který ani Burešův parlament opravdu nemůže novelizovat, pak to, co si Bureš nahrabe pod sebe, bude chybět někomu jinému. Vy si na debila jistě nehrajete.

L. Novák 10.12.2017 17:18

Re: Musím vám to zopakovat!

:-)

J. Pospíšil 10.12.2017 3:59

Doporučuji k přečtení Bastiatovy články.

Třeba Petice výrobců svíček a Co je a co není vidět.

M. Prokop 10.12.2017 11:38

Re: Doporučuji k přečtení Bastiatovy články.

Dobrý, ale mnozí nepochopí ani tak.

Š. Hašek 9.12.2017 20:21

Je to tak.

Kteří politici ČR dávají najevo, že na bruseledotace kašlem?

Zkráceno.

R. Tesařík 10.12.2017 9:49

Re: Je to tak.

Nobody..

Z. Frys 9.12.2017 16:59

Máš pravdu, Jirko

Dotace, či jakékoliv přerozdělování je zločin - ať už jsou to dotace EU nebo národní. Organizace mafiánského typu - EU i národní státy - získávají prostředky pro přerozdělování, tedy i dotace a tím spojenou korupci, násilnou loupeží soukromého majetku pomocí raketýringu (výpalného), eufemisticky nazývaného daněmi. Socialismus v jakékoliv mutaci, zejména v současné korporátně-dotačně-buzerační, soc-fašisistické, je zločinný systém odporující nejzákladnějšímu lidskému právu - právu na svobodu (negativně vymezenou). A další zločiny následují, zejména korupce, neefektivní alokace zdrojů či destrukce tržních vztahů (ta je vůbec nejhorší). Socialismus je třeba zničit do posledního socialisty (komouše, socana, nácka, fašouna apod).

Nechte nás být, dotace si strčte do...

M. Prokop 9.12.2017 16:59

Zajímavé je, kolik lidí tak evidentní fakt nevidí.

A já bych šel ještě dále, nejen zrušil EUnijní dotace, ale i snížil DPH na hodnotu, stačící k provozování skutečně celostátních záležitostí: Armáda, policie, justice, hlavní infrastruktura. Zbytek by byl v působnosti obcí a krajů, s tím, že by si na to vypisovaly své vlastní daně, které by lidi museli zaplatit cash. A to by příslušní čunitelé koukali, jak by jim najednou občani koukali na prsty.

Když někde čtu, jak škola v Horní dolní, potřebující nová okna, musí brečet o peníze na kraji, v Praze nebo v Bruseli, tak se mi otvírá kudla v kapse. Škola, obchod, kino, koupaliště, to je přece věc místních!

J. Kulheim 9.12.2017 17:31

Re: Zajímavé je, kolik lidí tak evidentní fakt nevidí.

Oni nepotřebují myslícího, ekonomicky svobodného člověka. Oni potřebují nádeníka závislého na libovůli "státu", který bude mít strach, že mu seberou i lopatu.

V. Kain 9.12.2017 18:36

Re: Zajímavé je, kolik lidí tak evidentní fakt nevidí.

Pokud by pan Babiš nepobíral stamilionové dotace od nás a z EU,tak by se velmi rychle zjistilo,že je jako podnikatel naprosto neschopný.A to ani nepočítám ty obrovské sumy které mu platíme za to,že nám ničí motory.Pan Babiš je mazaný spekulant.

M. Prokop 9.12.2017 20:48

Re: Zajímavé je, kolik lidí tak evidentní fakt nevidí.

Souhlas.

P. Hlosta 10.12.2017 9:52

Re: Zajímavé je, kolik lidí tak evidentní fakt nevidí.

To je právě ten problém, že spekulantství patří do kapitalistického hospodářského systému. Bez něj by nebyly ani banky, protože ty spekulují na zisk zásadně prioritně. Máte snad dojem, že bychom se bez bank obešli v hospodářském systému? Rozhodně nelze souhlasit, že podnikatel je výhradně výrobce. Obchodník spekuluje na zisk a výši zisku si dobrovolně nesníží. Obchoduje se kdeco a nejvíc na burzách, kde spekulantství je zásadní. Burzy byly stvořeny kapitalismem! Ujasněte si významy pojmů. Socialistické náhledy na kapitalistické pojmy jsou neštěstím našeho státu!

L. Novák 10.12.2017 10:54

Re: Zajímavé je, kolik lidí tak evidentní fakt nevidí.

Babiš je mazaný darebák. Slovo "spekulant" autor zřejmě použil omylem.

M. Prokop 10.12.2017 11:39

Re: Zajímavé je, kolik lidí tak evidentní fakt nevidí.

To právě děláte, socialistické náhledy na kapitalistické pojmy.

P. Vaňura 9.12.2017 12:08

Mimochodem, 20% dotací EU jde povinně na "měkké

projekty," čti FINANCOVÁNÍ PARAZITŮ, KTEŘÍ JENOM ŠKODÍ!

A. Bocek 11.12.2017 6:34

Re: Mimochodem, 20% dotací EU jde povinně na "měkké

Měkké projekty jsou jen slohová cvičení absolventů sociálních studií.

J. Kanioková 9.12.2017 11:57

Dotace = vyděračský systém

P. Hlosta 9.12.2017 9:56

Do smrti zadlužení pro dotace!

Uvedu příklad naší obce. Dotovaná od EU výstavba kanalizace s předpokladem vynucení připojení se na ní ode všech. Cena dvěstě milionů korun dle projektu a pochopitelně že vzrostla. Polovinu na to musela obec dát a po realizaci EU dotaci vyplatí. Výsledek realizace je předně víc jak zdvojnásobená platba za odebranou vodu, protože stočné. Dřívější odvozy fekálií ze septiků nebyly ani poloviční v nákladech. Výstavbou kanalizace v dopravní struktuře se zničily nenávratně cesty, protože se postupně různě propadají a praskají povrchy. Změnila se i vodoteč spodních vod, takže je podstatný úbytek vody ve studních. Kde bylo sucho, tam jsou mokřiny, kde bylo mokro, schne postupně vegetace. Firma realizující tuhle zakázku zanikla a reklamace jdou zdlouhavě přes soudy. Zasažené soukromé pozemky jsou nenávratně poškozené a k reklamacím nemají občané dost prostředků a schopností. Takže do smrti budeme mít památku na EU vynucenou kanalizaci a jen čekáme, kdy začne nějaká havárie samotné kanalizace, protože nelze věřit, že byla realizovaná technologicky perfektně. Skepsi máme jako za socíku. Nač sáhnou v dotovaných projektech, jde kvalitou do háje. Možná za to nemůže EU, ale dotace přitáhla hlavně spekulanty s laickou vybaveností k realizaci projektů. Následky budeme splácet ještě příští generaci u nás v ceně vody a celkově pak nedohledatelně v celém státě ty všechny ostatní.

J. Kratochvíl 9.12.2017 11:36

Za zadlužení a dotace není vina EU, ale vaše nehospodaření.

Asi by to nechtělo bojovat proti dotacím, ale proti šlendriánu a nepoctivým spekulantům, že jste si nechali vybudovat zmetek. Kanalizace a vodovody by měla být samozřejmostí každé obce 21.století. Nejen současníci ale i další generace vám budou vděčni.