20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EVROPA: Další dvacítka na obzoru?

Podle názoru Evropské komise budou státy EU výrazně zaostávat za USA, pokud se nevypořádají s vysokými energetickými náklady, které dusí evropskou průmyslovou výrobu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 8.10.2013 23:50

Re: Dnes v iDnesu - u článku v odkazu píšou o průzkumu STEMu, že EU důvěřuje 40 % Čechů..

Mne překvapuje,ze tolik Čechů údajně důvěřuje EU. Z mých známých, a to jsou většinou podnikatelé a vysocí manažeři, vůbec nikdo! A u lidí "z českých hospod" si o nějaké důvěře v EU nedělám iluze vůbec. Tak kde vzali těch 40% je mi záhadou!

J. Jurax 8.10.2013 23:32

Re: Co mi ty ucelené koncepce jenom připomínají ... dohnat a předehnat ...

Nihil novum sub sole - akorát my zamlada tohle říkali o bolševicích, anžto ti svého času usilovali o totéž :-)

V. Novák 8.10.2013 19:00

Velikost souboru nemá vliv na vypovídací schopnost.

Podstatná je jeho reprezentativnost.

Gallup to věděl už před válkou - a od té doby se to ví všeobecně.

J. Kanioková 8.10.2013 17:01

Dnes v iDnesu - u článku v odkazu píšou o průzkumu STEMu, že EU důvěřuje 40 % Čechů..

http://zpravy.idnes.cz/klaus-veri-ze-evropskou-unii-nakonec-opusti-cela-evropa-p23-/domaci.aspx?c=A131007_123728_domaci_kop

Tak jsem si to našla, a hle - Na otázky odpovídal rozsáhlý soubor 1093 respondentů. - http://www.stem.cz/clanek/2820 ... což by mělo na férovku být - odpovídalo  0,0104%  občanů ČR

V. Novák 8.10.2013 16:13

Copak o to - automatka to vyprat zvládne i ve tři ráno, ale

DOPRAT po dvou dnech bezvětří... To můžete (podle fáze pracího cyklu) většinou jen zapnout praní znova a radši pračku ani neotvírat.

J. Sinnreich 8.10.2013 16:01

Dohnat a predehnat

Vsechno uz tady jednou bylo. Nekteri z nas si jeste pamatuji Nikitu Sergeevice. Jeho pohrobci v Evropske Komisi jsou na to priliz mladi a do socialistickeho vedeni hospodarstvi jeste zapaleni. Vsichni vime, jak to skoncilo.

J. Vyhnalík 8.10.2013 15:54

Re: Šejnu na vás, bando euroskeptická!

Vzájemné Hospodářské Pomoci ;-)

J. Kadeřábek 8.10.2013 13:41

Smart girds tu nejsou od toho aby zlevnily elektřinu, ale

jak sami Zelení přiznávají, ale aby technicky snadno umožnily odpojovat zákazníky v době nedostatku a připojovat v době přebytku elektřiny vyrobené obnovitelnými zdroji. Ze zcela vážnou tváří nám v germánské TV místní zelený vysvětloval, že třeba husu dopečeme až bude elektřina k dispozici a prádlo se pere nejlépe ve tři ráno.

V. Kain 8.10.2013 12:27

Re: Člověk žasne

Jediná naděje pro Evropu je zbavit se co nejdříve bruselských komisařů.Je to jen a jen Brusel kdo vrhá Evropu do záhuby.Politici Evropských států by se konečně měli vzpamatovat a říci jasně NE Bruselu.Ovšem toho se nedočkáme protože voliči opakovaně volí strany které slibují hory i s horákama.Tyto strany opakovaně tahají tyto voliče za nos,ale za čtyři roky zapomenou a volí je zase.Přitom by stačilo tak málo a celému Barrosovi by zmrzl úsměv na tváři.U nás media preferují ČSSD a ANO.Ti kteří budou volit sedmilháře Babiše si pěkně naběhnou.

M. Prokop 8.10.2013 12:26

Re: zvláštní...

Frantíci jsou mazáci a slyšíte tady ten povyk, jde-li o dostavbu Tlemelína?

J. Hála 8.10.2013 11:34

Re: zvláštní...

pardon, samozřejmě jsem myslel RVHP.

J. Milota 8.10.2013 11:27

Re: Jestliže FVE a VE,

Není co dodat. Výstižné!

A. Bocek 8.10.2013 11:00

Re: Připomínám Lisabonskou strategii

Dohnat a předehnat ......, udržet tempo ....... a nakonec neztratit stopu.

J. Hála 8.10.2013 10:57

zvláštní...

zatímco EU se (nejen) v otázce energetiky a průmyslu stává druhým Varšavským paktem, tak Francie samotná má díky podpoře jádra a prdění na energetické burzy z tohoto pohledu vysmáto. Pročpak se z toho nepoučili naši ministři průmyslu a obchodu, resp. zbytek vlády?

M. Prokop 8.10.2013 10:13

Šejnu na vás, bando euroskeptická!

:-P

(nebo Radu)

P. Vaňura 8.10.2013 10:12

Připomínám Lisabonskou strategii

Ta dopadla jako Maův Velký skok, nebo sovětské plány na předehnání USA do r. 1970!

M. Prokop 8.10.2013 10:11

Re: Člověk žasne

Nejsou první, bohužel ani poslední, ti "soudruzi z Brusele".  A snaží se ve svůj prospěch, jako všichni socialističtí "pachatelé dobra".

M. Prokop 8.10.2013 10:10

:-P

Komu by to připomínalo  Lisabonský proces     je hnusný euroskeptik, pravičák, liberál a vůbec ......

Z. Švrček 8.10.2013 9:31

Re: Co mi ty ucelené koncepce jenom připomínají ... dohnat a předehnat ...

No jo, nejdřív nám evropští komisaři vyhlásili cíl:  "dohnat a předehnat Ameriku".

Posléze to na přelomu tisíciletí změnili na : "udržet krok".

Nyní to ovšem zredukovali na : "neztratit stopu".

Z. Švrček 8.10.2013 9:25

Člověk žasne

Každý průměrně inteligentní člověk, který poznal socialismus a jeho způsoby "řízení" společnosti by měl žasnout, jak se evropští lídři a jejich armáda byrokratů marně snaží řízením hospodářství - tedy nadiktováním růstu, konkurence, diverzity a kdovíčehoještě dosáhnout světlých zítřků. Kdyby si prostudovali hospodářské důvody úpadku a nakonec pádu komunistického bloku, zvěděli by, že to nejde, že to nemá cenu, že se to nedá touto cestou dokázat, tedy že není třetích cest. Buď diktatura (a o ni v pozadí asi skutečně jde) a nebo volný trh.

Já pro změnu žasnu, kolikže lidí, kteří na vlastní kůži socialismus prožívali, tomu nesmyslu zvanému "dnešní EU" věří a že tedy ve skutečnosti nad marností tohoto projektu tihle socialismem postižení nežasnou. Naopak. Prý se ale říká, že jen zvířata se dokáží dokonale poučit z vlastních chyb, člověku to "rozum" nedovoluje. 

D. Kazil 8.10.2013 8:30

USA snižují produkci CO2

A to nikdy nepodepsali žádný pakt o tom, že to budou dělat. Ale v německu přechází na uhlí a ještě je eko politika ruinuje. To je paradox.

I. Schlägel 8.10.2013 8:01

Jo,

návrat ke zlatým časům RVHP. Jediný rozdíl je v tom, že chlapci spolu hovoří anglicky a nosí značkové obleky od strýčka Huga. Duševní obzor těchto "kapitánů průmyslu", kteří hospodaří s cizími penězi, je stejný, jako duševní obzor těch našich předlistopadových. Rozdíly mezi nimi jsou nepodstatné.

K. Frauknecht 8.10.2013 7:30

To sem si oddech!

Tak ona Evropská komise bdí, nespí! Stačí vydat Směrnici o vzájemné hospodářské pomoci a mraky se rozplynou, následují samá pozitiva a všichni budeme šťastní a usměvaví.

No to bych blil!

A. Bocek 8.10.2013 7:15

Jestliže FVE a VE,

koncentrují velice řídkou energii, která je navíc velice fluktuační a nepredikovatelná je jejich dodávka bez dotací neuplatnitelná a ve své podstatě netržní a drahá. Její přednostní vstup do sítě, dotovaná cena a nesystémovost vůči ostatním energetickým pracantům, povede vždy k vyšší ceně a komplikacím. Smart girds žádné podstatné slevnění vnepřinesou, je to trochu složitější HDO, které plánování větších odběrů jenom komplikuje. Dokáže  nějaký procesní inženýr naplánovat výrobu automobilu podle síly větru a slunce tak , aby byla efektivnější ?

J. Jurax 8.10.2013 2:24

Co mi ty ucelené koncepce jenom připomínají ... dohnat a předehnat ...

Podle vyjádření komisaře Tajaniho z minulého týdne Evropská komise zásady "průmyslového paktu" podrobněji rozpracovává a již v průběhu podzimu představí ucelenou koncepci.

Tak soudruzi z brusele nás chtějí obdařit ucelenou koncepcí - to je radosti, jen aby to nebyl další průser jako s OZE nebo s Lisabonskou strategií.. A přitom by stačilo, kdyby jenom soudruzi neházeli klacky pod nohy, do ničeho se radši nepletli a furt nekřísili nebožku RVHP ....

Ku připomenutí - Lisabonská strategie byla přijata Evropskou radou v březnu 2000 v Lisabonu s cílem vytvořit z Evropské unie do roku 2010 „nejdynamičtější a nejkonkurenceschopnější ekonomiku světa založenou na znalostech, schopnou udržitelného hospodářského růstu, vytváření více kvalitních pracovních příležitostí a zachovávající sociální soudržnost“. - citováno z Wiki. Znělo to už tehdy jako závěry ixtého sjezdu KSČ nebo KSSS - no a výsledky vidíme sami ... kdeže to udělali soudruzi z brusele chybu?

Viz třeba tři roky starý článek http://www.reformy.cz/zpravy/mach-evropsky-plan-%E2%80%9Edohnat-a-predehnat%E2%80%9C-nevysel/

J. Jurax 8.10.2013 2:03

Re: Pane autore, jste optimista!

Přesné, ale politicky nekorektní. V bruseli přece vědí, co je pro nás - pardon, pro ně - dobré.

J. Jurax 8.10.2013 2:00

To je objev - nechtěli by ti komisaři za to nobelovku? Třeba za mír?

Podle názoru Evropské komise budou státy EU výrazně zaostávat za USA, pokud se nevypořádají s vysokými energetickými náklady, které dusí evropskou průmyslovou výrobu.

A kteří hlupci oktrojovali nešťastné Evropě tu fantasmagorii s OZE, co nesmyslně zdražila energii? A teď nám titíž sdělují takové moudro - ožralý by na to nepřišel ...

J. Křivánek 8.10.2013 1:09

Pane autore, jste optimista!

Pane autore, jste optimista! To je dobré pro Vaše duševní zdraví. A asi Vám to závidím. Vaše očekávání, že EU bude dělat něco dobře, a Vaše detailní studování jejich nesmyslů  ve mě vyvolává údiv a zasiluje pesimismus. Ty socialistickí manipulátoři, konači dobra, přerozdělovači a nenažraný hovada z Brusele musí jít do prdele! To je jediné řešení. Cokoliv co vymyslí je špatně. Správné by bylo jedině kdyby navrhovali omezení EU, vrácení politik státům, minimalizaci EU a přechod na celní unii. Ale to křivé socanské zrůdy nenavrhnou. Přišli by o královské příjmy. Musí to padnout na držku. Do tý doby budeme mít krásnou novou RVHP. A mezi tím tu s pomocí EU bude prářádně rošířen islám. Ještě že lidský život je omezený. Není na co se těšit.