26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EVROPA: Další bruselský diktát

Je to podobný příběh jako s úspornými žárovkami. Evropská unie řízená zelenou lobby něco nařídí a my musíme sáhnout hlouběji do kapsy. Jenže tentokrát nejde o stokoruny, ale o statisíce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Vondráček 2.9.2016 21:36

m:-)

Koukám , že jste to přehnal s žitnou :-)

J. Chaloupka 2.9.2016 17:50

Evropu zachrání jen návrat k EHS, jinak nás čeká

další válka. Nevím sice kdy, ale že bude, vím určitě. Ostatně po té první světové se také říkalo, že horší už nepřijde, no a přišla.

J. Žitný 2.9.2016 14:39

Neffuv Bolsevicky Pes

nahrazuje zdejsim putinovcum a jine spodine 'dve minuty nenavisti' dle Orwella. Nejaky k.k.t z Rusy vydrzovaneho IVK, prip. 'byvaly vedec' (sic!) Korec, napise clanek proti EU a Prokop, predlistopadovy clen KSC 'Alda' (aka 'Sasa') a dalsi bolsevicti zmetci mezi sebou soutezi, kdo vice urazi EU (pripadne USA pod jinymi texty).....patrne si tim leci mindraky ze sveho celozivotniho lezeni do ruske, potazmo sovetske, p.dele.

J. Žitný 2.9.2016 14:41

Re: Neffuv Bolsevicky Pes

Ale lepe, kdyz se luza vyradi na bolsevickem psu, nez aby treba po ulicich ubijela Polaky....tak jako to delaji jejich souputnici v UK.

J. Kanioková 2.9.2016 14:42

Bolí paranoia ?

J. Václavíková 4.9.2016 14:43

Re: Bolí paranoia ?

Už nám to sladké tajemství prozradíte?

L. Novák 2.9.2016 14:44

Re: Neffuv Bolsevicky Pes

Copak vám to dnes dali k obědu za utrejch? Nebo jste to taky vzal jako jistý druh skupinové terapie? :-P

M. Prokop 2.9.2016 15:24

Re: Neffuv Bolsevicky Pes

Klid komoušku, klepne vás a budete mít slinu z koutku úst.

R. Tichý 2.9.2016 20:46

A ty jsi co?

J. Svoboda 2.9.2016 21:23

Re: Neffuv Bolsevicky Pes

Vleže válený soudruhu Zitny. Vůbec mne nezajímá, zda jste kdy vlastnil rudou knížku, nebo zda ji dokonce ještě vlastníte.

Z Vašeho "slušného" vyjadřování mi jasně vychází, že sice možná bez rudé knížky, ale jistě jste zastydlý bolševik mysli.

J. Václavíková 4.9.2016 14:43

Re: Neffuv Bolsevicky Pes

Vidím, že z toho zdejšího panoptika máte stejný dojem :-)

M. Šejna 2.9.2016 13:38

nářek pana Korce je pochopitelný

jako šef vélké developerské firmy bude muset od roku 2018 plnit přísné limity energetické náročnosti bytu. Dnes může byty ještě odfláknout netěsnícími okny, levnou izolací a pitomou architekturou bez využítí sluneční energie.

Prozíraví developeři tyhle energetické limity plní už dnes a navic s pěknou architekturou. A nechají si to náležitě zaplatit. On je totiž tržní cenový rozdíl mezi kvalitní a nekvalitní architekturou, nebo mezi dobrými energetickými vlastnostmi bytu a mizernými, mnohem větší, než náklady na výstavbu.

Jinými slovy - dobrý developer ŕadši zvýší své náklady na kvalitní bytový dům, protože je pro něj tento dům při následném prodeji mnohem ziskovější. Pan Korec na tuhle marketingovou fintu ještě nepřišel.

J. Urban 2.9.2016 13:59

Re: nářek pana Korce je pochopitelný

No však. Jenže kdo chce psa bít, hůl si najde.

M. Šejna 2.9.2016 15:42

ano, pane Urbane

a všimněte si, jací trollové tady nad mým komentářem hned onanují (Prokop, Novák). Těmto trollům vůbec nedochází, že energetická norma není na baráku nebo bytě vidět, takže těžko si ji mohou zákazníci zkontrolovat. Stejně tak není na první pohled vidět odfláknutá elektroinstalace nebo izolace proti vlhkosti.

Proto je potřeba stanovit normy pro případ budoucí reklamace. Včetně norem energetické náročnosti. Normu energetické náročnosti totiž doposud nebylo možné reklamovat, protože nebyla stanovena.

R. Tichý 2.9.2016 21:17

Lzete, o oblasti vite kulove. Korec ma pravdu o zbytecnem tahani penez lidem z kapes.

J. Svoboda 2.9.2016 21:37

Re: ano, pane Urbane

Soudruhu Šejno, jen vesmírný blb může naslintat takovou hromadu blbostí a nesmyslů, jako vy.

Kde jste byl, když si EU stanovovala normy, které vzápětí nejkovanější (Německo, Francie) státy masově porušovaly?

Když tak horujete pro bruselské darmošlapy, umíte jim poradit, jak se vypořádat s nelegálními imigranty?

Rozhodně nejsem Zemanovým fandou, ale pokud je autorem tohoto bonmotu, trefil hřebíček na hlavičku, řka Merkelové: Vy, když si pozvete někoho domů, také ho nepošlete k sousedům na oběd.

L. Novák 2.9.2016 14:55

Re: nářek pana Korce je pochopitelný

Šejno, propagandisto ČSSD, na vašem místě bych mlčel ani nedutal. Vy jste totiž zřejmě Korcův konkurent, tedy pokud váš developerský projekt a současný zdroj obživy není jenom součástí šedé ekonomiky ČSSD s vaším krycím jménem.

Potíž je jako vždy opět ve vaší (ne)schopnosti pochopit podstatu problému.

Kdo si za své peníze postaví špatný dům, bude nést i důsledky. Když jej bude chtít prodat, už má povinnou bariéru: "Energetický štítek budovy" povinně nařízeny blbci z EU. Takže pokud je skutečně energeticky špatný, neprodá za dobrou cenu.

No a podstata vaší hlouposti dané propagandistickou profesí pro parazitní ČSSD spočívá ve skutečnosti, že dům si (s mnoha omezeními) mohl postavit každý podle vlastní úvahy, no a teď nějaká parta hlupáků, jako jste vy, nařídila stavět povinně tak, jak vy si myslíte, že je nejlepší.

M. Prokop 2.9.2016 15:26

Re: nářek pana Korce je pochopitelný

Dobrý developer plní požadavky zákazníka a ne nějaké příkazy zlodějských soudruhů z Brusele.

Poněvadž nejsou všichni zákazníci zblblí jako jistý Šejna.

L. Novák 2.9.2016 22:15

Re: nářek pana Korce je pochopitelný

Šejna je teď developer a bude svým zákazníkům nutit vyšší ceny, protože "o tom rozhodla EU"... :-P

No a jestli na to zákazníci blbovi přistoupí, je to jejich problém.

V. Braun 2.9.2016 13:37

Bruselské nařízení?

Tak zase se někdo naváží do "Brusele"? Tak za prvé, když se podíváte, že autorem článku je ředitel největšího developera v ČR tak je jasné, že se nejedná o nestranný článek. Kampak například zašel na čásku 450 tisíc navíc na byt 3+1? To spíše jen připravuje zákazníky na to, kolik se jim chystá navíc naúčtovat, dovolím si tvrdit, že ve skutečných nákladech to bude daleko méně.

A za druhé, normy pro zateplení platí již dnes a historicky se vždy zvyšovaly, ku prospěchu bydlících, co bych za to dal, kdyby dnešní normy platily už v době, kdy se stavěl byt kde teď bydlím. Toto je tedy jen další logický krok v nastaveném směru.

Ještě bych dodal za třetí, a to technologický pokrok, který s masovou výrobou nastane. Také jsem si koupil do zásoby deset žárovek když se přecházelo na úsporné zářivky, ovšem co se vzápětí objevily diodové zdroje tak pro ně nějak nemám využití.

L. Novák 2.9.2016 15:07

Re: Bruselské nařízení?

No ale to je omyl věcný i ideologický. :-)

Blbost byla zakazovat žárovky a podporovat velmi problematické kompaktní zářivky (nejspíš důsledek lobbingu několika výrobců, kteří ne a ne ty kompaktní šmejdy prodat). Kdyby parta blbů v EU nenařídila zákaz žárovek, vy byste si zbytečně žádné nenakupoval do zásoby, nebyl by k tomu žádný důvod. A hlavní výrobci kompaktních zářivek by neměli takové zisky, jako po zákazu žárovek.

No a od žárovek přejít rovnou k LEDkám (letos se prodávají jako náhrady žárovek (60 - 75W) za zhruba 80,- Kč) už je ten optimální krok z hlediska energetických úspor i dlouhé doby života světelného zdroje. Takže ten váš opěvovaný "zákaz" se jenom zapíše do knihy EU-nesmyslů a máme je nadále jako plevel i českých zákonech...

Ty žárovky klidně zahoďte! :-P

M. Prokop 2.9.2016 15:29

Proč v něm tedy bydlíte?

"co bych za to dal, kdyby dnešní normy platily už v době, kdy se stavěl byt kde teď bydlím."

Doby, kdy jiní soudruzi, předchůdci oněch bruselních, způsobili bytovou nouzi, už jsou pryč.

Já bydlím tak, jak já chci (dům z roku 1898) a jsem spokojen.

L. Novák 2.9.2016 22:47

Re: Proč v něm tedy bydlíte?

Teda, to čumím! To jste ten dům stavěl sám? Metrové zdi z pálených cihel? Chladno v tropických vedrech? ;-)

A. Alda 2.9.2016 12:31

Z EU musíme rychle vystoupit.

EU je pro národ nebezpečná jako rakovina pro člověka.

J. Žitný 2.9.2016 14:30

Re: Z EU musíme rychle vystoupit.

....rika bolsevik z Plzne s fake nickem 'Alda'.

L. Novák 2.9.2016 15:21

Re: Z EU musíme rychle vystoupit.

A má pravdu!

J. Jurax 3.9.2016 2:24

Re: Z EU musíme rychle vystoupit.

A má recht na rozdíl od vola s nickem "Žitný".

J. Kanioková 2.9.2016 14:41

:)))))))))

J. Vintr 2.9.2016 12:02

Autor píše o něčem, o čem nic nevi

Energeticky úsporné budovy nemusí být o nic dražší než "klasické", přičemž výdaje na vytápění nejsou dnes vůbec zanedbatelnou položkou. Kdo není blbec a nehodlá vyhazovat peníze z okna, tak si jiný než energeticky úsporný důme nepořizuje. To, že požadavky trhu na nízkoenergetické domy nejsou velké je jen tim, že spousta lidí věří podobným bludům, jako autor článku (nebo jsou to blbci, kteří si nedovedou spočítat, kolik zaplatí za topení). Také autorovy představy o (ne)komfortu nizkoenergetického bydlení, jsou zcela zcestné. Naopak dobře provedená nízkoenergetická stavba poskytuje daleko příjemnější vnitřní prostředí než " klasická". Obecně také nemam rád regulace z Bruselu, ale v tomto případě s nimi musím souhlasit. Energie, spotřebovávaná na vytápění, nikdy není "zadarmo" i co se týká ekologické zátěže, takže to, že se hloupým lidem znemožní plýtvat energií, poslouží nám všem.

P. Vaňura 2.9.2016 12:08

Takže konkrétně, v naprosto neekologickém středně

velkém bytě ze 70 let známý protopí 30000 Kč ročně v plynu. Pokud bude pasivní dům o 1,5 milionu dražší, než normální, který je UŽ DNES mnohem lépe zaizolovaný, než onen byt ze 70 let, za jak dlouho se investice vrátí????