25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Co říká aféra Volkswagen o environmentální politice?

Environmentální politika EU není ničím novým. Je to zrovna aktuálně nejúčinnější nástroj lobbistů, jak někomu zajistit zvýhodnění na trhu. Dříve se ke stejnému účelu používaly nástroje jiné a zase jiné se užívat budou, až zelený fanatismus vyjde z módy. Princip ale byl a zůstane stejný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 27.10.2015 14:33

Výborný článek

Škodlivost byrokratického, egoistickým zájmům Ruska ("rudé" kolektivistické ideologii) podřízeného řízení státu jsme bohužel důvěrně poznali za Marx-Lenin-Stalin-Gottwald-husákovského socialismu.

Škodlivost byrokratického, egoistickým zájmům států "jádra EU" ("zelené" elitářské ideologii) podřízeného, tradiční morálku (rodinu, ovládnuté národy...) záměrně ničícího neomarxistického neosocialismu už zažíváme a právem se obáváme toho, že své cíle splní natolik, že strhne Evropu spolu s námi do záhuby!

J. Ráž 27.10.2015 16:26

Re: Výborný článek

Zapomínáte na věrozvesty lidskoprávního náboženství. Fanatikové tohoto náboženství nadělali v Evropě stejné množství průšvihů jako ekoteroristé.

Kdyby jich nebylo, tak se ilegálové vrací tam odkud se do Evropy vypravili, lodě by se s nimi otáčely už u břehů Lybie a gumové čluny by se odtahovaly do teritoriálních vod Turecka a nemusel by saudskoarabský ochránce svetovych lidských práv kritizovat Česko za porušování pravidel tohoto náboženství.

O. Mayer 27.10.2015 13:59

hodně řečí a velmi málo fakt..

.. tak například, ty zásuvky nejsou sjednocené v Evropě do dneška (zkuste např. narvat v Itálii českou/německou zástrčku do tamní zásuvky)Co se týče těch sjednocení velikosti palet (a vůbec jinak všeho), tak holt z nějakého etalonu se prostě vyjít musí. Že to byl zrovna norma německá je v evropském prostoru dost tradiční (říkalo se tomu DIN a možná to ještě i existuje). Chápu že autorovy může imponovat situace, kdy se všechno dělá a vyrábí jak to koho napadne, ale to není svoboda ale spíše bordel a s tím se většinou moc daleko nedojde.

J. Anděl 27.10.2015 10:35

Kéž by to někoho zajímalo

Bohužel, a to nemyslím, opravdu!, ve zlém - není vůbec podstatné, co říká aféře Volkswagen pan Jakl, potažmo třeba pan Klaus ml. apod.

M. Pivoda 27.10.2015 10:48

Zajímáme se o nepodstané

Výběr článků zde zveřejněných dělá redaktor Neviditelného psa, a ten bezmezně věří zavedeným institucím a (zkompromitovaným) osobnostem českého života. To jsou ti prověření odborníci - na jakékoliv téma.

Jediná výhoda tohoto internetového média (Neviditelného psa) je v tom, že vám zde (alespoň zatím) nesmaží váš diskusní příspěvek - což se mi právě v případě aféry Volkswagenu přihodilo na Aktualne.cz. Už dvakrát. Ukazoval jsem tam, že počet takových případů v budoucnosti nutně poroste, protože počet aplikací umělé inteligence (například jak oklamat testovací úřad) v budoucnosti také poroste. Takže to s kritizovanou ekologií souvisí jen velmi volně.

S. Donát 27.10.2015 11:33

Re: Zajímáme se o nepodstané

Každý si může vybrat, co a kde si bude číst, že. Asi Vás nikdo nenutí sem chodit, cokoliv číst a nebo se k tomu vyjadřovat. Mimochodem, smažený diskuzní příspěvek mě celkem pobavil :).

J. Anděl 27.10.2015 12:06

Re: Zajímáme se o nepodstané

Ano, pokud nejste na někoho sprostý a ten někdo si nestěžuje, tak myslím nesmaží.

Počet takových aplikací určitě poroste. Ovšem i vývoj takové aplikace něco stojí. A negativní reklama, případně pokuta v případě odhalení, má také nějaký dopad. Tudíž se tím budou podle mě řešit v "legální" sféře převážně jen věci, ve kterých to úřad s kontrolou přeťáfne. No a pak v kriminální sféře, samozřejmě.

M. Pivoda 27.10.2015 12:54

Vested interests

Jde o složitější téma. Nepříjemný diskusní příspěvek vám dokáží smazat také z hlubších důvodů: Člověk, který v minulosti připravil českou republiku o velké peníze, je dnes předním spolupracovníkem majitele internetového média.

https://sites.google.com/site/vaclavpolakaols/

J. Kulheim 27.10.2015 17:35

Re: Vested interests

Nevím o kolik peněz vás kdo připravil. Pokud píšete, že "člověk" v minulosti Českou republiku připravil o peníze, tak byste mohl specifikovat kdo a o kolik peněz.

V období vlády jedné strany, lidem ukradli všechno. Majetek, svobodu,peníze, některým umožnili dlouholetý pobyt v Jáchymově a některým vzali život. V současnosti okrádají solárníci každého z nás. To je kradení podle zákona a peníze jdou našim vybraným spoluobčanům.

Napište, pane Pivodo, něco konkrétního na co by se dalo diskutovat.

M. Pivoda 27.10.2015 18:12

Re: Vested interests

Vážený pane, děkuji za váš zájem o toto téma. Poskytl jsem odkaz na webovou stránku, kde se dočtete více, včetně konkrétních jmen.

Vyčíslení škody je v řádu miliard Kč, protože firma IBM do toho (v Česku dříve zabitého směru) v současné době investuje USD 1 miliardu.

To co mně tíží dnes ještě vice je skutečnost, že stejný člověk, který v minulosti evidentně prokázal svou neschopnost, rozhoduje v Česku i nadále. Přeji příjemné počtení v onom webovém odkazu:

https://sites.google.com/site/vaclavpolakaols/

V. Kain 27.10.2015 10:53

Re: Kéž by to někoho zajímalo

Mě zase absolutně nezajímá váš názor(pokud vůbec nějaký máte),ale názor pana Jakla či pana Klause si přečtu rád.Zatím se vždycky strefili do černého,což je mnohým trnem v oku.

J. Anděl 27.10.2015 14:19

Re: Kéž by to někoho zajímalo

To je naprosto v pořádku. Jestliže píšu, že to není podstatné, pak tím mám bohužel na mysli hlavně to, že si to sice přečtete, ale moc to na realitě nezmění.

I já si ovšem rád čtu mnohé články, které nemají velký (nebo mají nulový) vliv na realitu kolem nás.

J. Anděl 27.10.2015 14:21

Re: Kéž by to někoho zajímalo

Asi takhle: můžete napsat každý den pět článků, které budou vysvětlovat, že zákaz kouření v restauracích potlačuje svobodu.

Jak to tak ale zatím vypadá, na to, že v blízké či vzdálenější budoucnosti bude kouření v restauracích zakázáno, to nemá žádný vliv.

J. Kulheim 27.10.2015 17:38

Re: Kéž by to někoho zajímalo

To, že to nebude mít žádný vliv, nic nemění na tom, že jde o omezování svobody jednotlivce.

J. Anděl 27.10.2015 21:07

Re: Kéž by to někoho zajímalo

Jistě, to se nevylučuje a nijak to nepopírám.

Z. Švrček 27.10.2015 9:38

Kdo si asi dovede představit

jak by asi vypadal evropský trh, kdyby nebyl taková léta křiven, deptán regulován a z nefunkčnosti falešně osočován levičáky celé EU a rozhodovalo by jediné - skutečné preference a volby spotřebitelů - tedy trh sám? Nevěřím, že se EU podařilo, či vůbec podaří v lidech zakódovat takový přístup, že při koupi auta se jdříve než na výkon, užitnost, spotřebu a cenu budou ptát na emise. Proto ta lehčí cesta přes výrobce, kteří si to pak v praxi uzpůsobí k obrazu svému (samozřejmě přes kapsu zákazníka).

J. Kavalír 27.10.2015 10:19

Re: Kdo si asi dovede představit

Emise nejsou problémem zákazníka. Buď se norma dá dodržet, pak mají problém ti, co ji obcházejí nebo je nedodržitelná, pak mají problém ti, co ji stanovili.

M. Pivoda 27.10.2015 9:36

Dogmata v Česku neexistují. A to je dobře nebo špatně?

Jakl (předposlední věta): "... Dokud zelená norma bude dogmatem, o kterém se nepochybuje. ..." Uklidněte se přátelé. V naší Praze určitě nežijí dogmatici, kteří nepochybují. Proč?

V 90. letech jsem pracoval jako konzultant pro firmu Ekofluid, která v té době měla, dle ekologických parametrů, nejlepší dostupnou technologii čištění odpadních vod (upflow sludge blanket filtration). Do renovace pražské čistírny (možnost prodloužení životnosti o cca 30 let pomocí intenzifikace procesu čištění vody) ale tato firma připuštěna nebyla. Pražskou radnicí byly záměrně byly sníženy normy pro kvalitu vyčištěné normy, aby ta správná firma se pak dostala do výběrového řízení a následně i prakticky konala (nižší upgrade čistírny na kratší dobu).

V Česku netrpíme na dogmatiky, jak ukazuje tento příklad. Je to pro nás ilustrativnější případ, než nějaký Jaklem zmiňovaný francouzský učitel.

B. Rybák 27.10.2015 10:30

Re: Dogmata v Česku neexistují. A to je dobře nebo špatně?

Zapomněl jste nás informovat jak drahé ty produkty Ekofluidu v porovnání s konkurencí byly!

To, že si v Česku nepotrpíme na dogmatiky je pravda. Není ale pravda, že netrpíme ničivým ("zeleným") EU-dogmatismem, který nám vnutil boj se "změnami klimatu" (s produkcí "skleníkových plynů", dotovaná biopaliva, dotované FV,...), neúnosně nákladnou a kontraproduktivní ochranu přírody, zakázané GMO, práva zvířat, (pomocí čirou náhodou německých technologií), jako součást německé hospodářské EU-války.

M. Pivoda 27.10.2015 12:48

Vested interests

Cena technologie Ecofluidu nebyla v tomto případě problém, jinak bych tento parametr byl býval určitě zmínil. Spíše naopak.

Hlavním problémem v tomto konkrétním případě bylo to, co se anglicky nazývá "vested interests".

K. Janyška 27.10.2015 9:34

Říká, že Němci jsou podvodníci. Kážou vodu,

tedy enviromentální a zelené kraviny, a pijí víno, tedy zisky z trhu, dokonce v tomto případě vylepšené podvodem... Dzp.

M. Prokop 27.10.2015 9:21

Ty zásuvky nejsou v celé EU stejné dodnes.

A nevadí to.

Jinak souhlas.

S. Ševeček 27.10.2015 9:04

Korporátní fašismus only. A UI UB ku pomoci

Pavel Bělobrádek

"Odvětví kulturního a kreativního průmyslu je pro nás vstupní branou do budoucnosti"

Takže hry bychom měli.

Teď ještě jenom ten "ekologický" chléb a je hotovo.

P. Maleček 27.10.2015 9:00

Jakl zmožen Klausovým virem

Jsem zklamán. Čekal jsem, že pivař Jakl bude tepat do europiva a von se montuje do všeho možného, jen do piva ne. Inu bylo by divné, kdyby Klausova choroba - všechno znám, všemu rozumím nezachvátila i jeho veleblízkého parťáka. Jen je otázka zda se přenáší ústy či análem - u Klause obé Jakl zná jako málokdo.

Z. Švrček 27.10.2015 9:29

Re: Jakl zmožen Klausovým virem

Tohle přece nevyžaduje nijakou velkou odbornost - třeba odbornost seřitovače nových motorů - aby se napsalo, jak to v EU chodí. Jakl má pravdu vy jej můžete hodnotit ústy, či análem, ale jádro pudla - pokrytectví a EU bordel - jakoukoliv kritikou kritiků nezměníte.

B. Rybák 27.10.2015 9:58

Re: Jakl zmožen Klausovým virem

Zklamání z vlastních očekávání je Vaším trvalým údělem a svou sprostotou na tom nic nezměníte!

S. Donát 27.10.2015 10:09

Re: Jakl zmožen Klausovým virem

Zato u Vás není žádných pochyb, kterým tělesným otvorem tvoříte své diskuzní příspěvky.

D. Polanský 27.10.2015 7:53

Europalety i kontajnery se docela osvědčily.

Ale o tom to není. Je faktem, že nejideálnější je volba, na které se domluví výrobci, že by to tak a tak bylo rozumné, viz např. různá rozhraní u PC. Jinak normuje se, co je svět světem, stačí se podívat na uniformy římských vojáků z dob Julia Cesara. Prostě rozumně. Ale i ten rozum má háček, vždy jde nakonec o peníze.

M. Prokop 27.10.2015 9:23

Re: Europalety i kontajnery se docela osvědčily.

Jaký je rozdíl mezi ideálním a nejideálnějším? :-P

J. Horáček 27.10.2015 14:33

Re: Europalety i kontajnery se docela osvědčily.

Podobný jako mezi optimálním a nejoptimálnějším :-)