19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EVROPA: Česko nikoho nevysává

Češi zastávají dle průzkumů v celoevropském srovnání nejodmítavější postoje vůči evropské integraci. Odpor proti Evropské unii ale opravdu není na místě, protože data hovoří pro Českou republiku zcela jasně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 5.5.2016 10:09

Ptám se:

Nahradí nám prachy to, o co jsme přišli a o co ještě přijdeme jako kdysi svébytný národ s vlastní kulturou?

J. Hejna 5.5.2016 9:53

Přiznávám, že jsem četl jen první odstavec

Kdybych byl placen EU, také bych asi psal takové bláboly.

P. Vaňura 5.5.2016 9:48

Nikde není psáno, že Evropa musí brát vůbec nějaké migranty

Proč máme financovat německou BLBOST?!

R. Brzák 5.5.2016 9:41

Re: Za meho mladi na VUML

A daslší adept na cenu za zdařilý straw man. Alespoň že autora neobviňujete z přímé výzvy k Vámi nalezenému řešení...

Pokud si přečtete článek pozorněji, zjistíte, že autor především upozorňuje na ztráty, které si může neuváženým zastavením kohezních programů způsobit "stará" Evropa na svých zatím zcela výnosných investicích do těch nových...

Já s autorem sice nesouhlasím - neb dle mého názoru je vždy pro zemi výhodnější, když si peníze ten, kdo je vydělal, to znamená daňový poplatník (nikoliv státní úředník), sám po pečlivém uvážení dobrého hospodáře rozhodne investovat, i proto jsou dotace vždy méně rentabilní, než přirozený obchod, ale rozhodně v jeho článku znárodňování jako řešení nenacházím... znáte to - "podle sebe soudím Tebe"?...

R. Brzák 5.5.2016 9:18

Re: Cizáci nám zase křivdí, že pane Zdechovský?

Pane Kristlíku, víte,co znamená straw man? Pokud ne, tak ve svém titulku jej krásně předvádíte a můžete si to na netu vygooglovat...

Ale s Vaší poslední větou souhlas - dotace v prvé řadě křiví obchodní prostředí, jsou krádeží na těch, co dávají i na těch, co je přijímají, takže jsem plně pro!

V. Kopta 5.5.2016 9:13

Re: Cizáci nám zase křivdí, že pane Zdechovský?

nejde o solidaritu, solidarita je dnes ideologicky zabarvený termín. jde o sebevražednou politiku špiček EU. Jak bylo v praxi prokázáno, tak jen k nám uprchlíci dorazili hned utekli do německa...současná verze "solidarity" způsobí jen to že v dlouhodobém výhledu se země EU přiblíží k zemím ze kterých uprchlíci utíkají...pomoci je potřeba v zemích kde je problém a ne je všechny přestěhovat do EU.

R. Jonák 5.5.2016 9:04

Re: Za meho mladi na VUML

Navíc pokud vím, tak investice do Škodovky neměly vůbec žádnou souvislost s EU, tam jsme vstoupili podstatně déle.

V. Vaclavik 5.5.2016 8:54

Dokud nebudeme nahlizet

na veskere prerozdelovani jako v dlouhem behu a sirsim pohledu skodlive, at uz jde o socialni, nebo EU dotace, nebude lepe.

Technicky sice ma autor nejspis pravdu, ale ty dotace, at uz jejich balance takova, ci makova, jsou skodlive jak pro ty staty stare Evropy, tak pro ty dnesni nove cleny EU. A ta skodlivost je primo umerna tomu, co kdo od koho dostava socialisticky prerozdeleno, ovsem to ekonomove, kteri jen tupe scitaji sumy, nemohou pochopit.

A. Trick 5.5.2016 8:45

Re: Cizáci nám zase křivdí, že pane Zdechovský?

A což takhle pochytat pašeráky a zrekvírovat jim konta? NATO by pašeráky zvládlo. Jenže NATO není na to. NATO je na to aby se přisunovalo k hranicím Ruska.

Jak hodláte migranty přidělené do Rumunska tam udržet? Vždyť z Rumunska prchají i rumunští Cikáni.

P. Remeš 5.5.2016 8:28

Re: Za meho mladi na VUML

Také souhlasím, Tomáš Zdechovský je jeden z mála našich europoslanců, který si zachovává chladnou, kritickou a racionálně fungující hlavu.

T. Krystlík 5.5.2016 8:28

Cizáci nám zase křivdí, že pane Zdechovský?

Peníze na uprchlíky se odněkud z rozpočtu EU vzít musí. Proč tedy je nevzít z dotací odmítačským a nesolidárním zemím EU?

M. Odehnalová 5.5.2016 7:17

Re: 500 mld. Kč ?

A nejen na slohových cvičeních, ale i na projektech, které obyčejným lidem užitek nepřinesou a dělají se jen proto, že je na to dotační titul a musí se k nim přidat naše spoluúčast :( Takže si myslím, že by bylo rozumnější budovat, co je v našich podmínkách potřeba bez byrokracie EU, stačí ta naše :( A vystačit si s našimi prostředky :)

J. Zima 5.5.2016 7:12

Re: Za meho mladi na VUML

Já nevím, co by se dělo se Škodovkou bez německého vedení, ale vím zcela jistě, že VW do ní neinvestovalo z nějakých charitativních důvodů. Ta investice se mu bohatě vyplatila, takže o nějakém fyzickém či morálním dluhu vůči Německu nemůže být ani řeči. Prostě oboustranně výhodná spolupráce přesně jak píše autor.

A. Bocek 5.5.2016 6:33

500 mld. Kč ?

Spíše se domnívám,že tyto peníze byly protlachány na slohových cvičeních, kterými je každý projekt doprovázen.(Co projekt přinese, Koho postihne,Co na to přeshraniční spolupráce,kudy projdou los a medvěd a co na to brouk potemník.)

K. Pavlik 5.5.2016 1:57

Za meho mladi na VUML

Za meho mladi na VUML by se tento clanek rozhodne prosadil.

Viditelne jedine autorovo reseni je znarodneni (na to ma ctenar prijit sam, autor to osobne nenavrhuje).

Otazku co by cesi delali napriklad se Skodovkou bez nemeckeho vedeni autor takticky zamlcuje.

Kdyby to takto pocitalo napriklad Thajsko - joj to by byly ukradene miliardy dolaru kazdy rok.