20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 31.1.2011 21:57

Nejdříve hledej chybu u sebe

Je s podivem, že západním státům EU s jejich legislativami v rychlejším rozvoji nebrání.

A víte proč? Protože u nich neměli od r. 1948 v čele řízení státu a tvorby zákonů komunisticky smýšlející občany.

P. Jirka 30.1.2011 13:32

A to už vůbec nemluvím o tom,

jak jsem minulý týden utrpěl malý šok, když jsem zjistil, že jednotlivá ministerstva pod různými záminkami dávají nejrůznější dotace těm tzv. občanským sdruženími. Ještě si ty vyděrače podporujeme z našich z vlastních daní...

K. Pořická 29.1.2011 23:10

Co jsme si zvolili,to v Bruselu máme. pravda,hodně jsme

toho podědili po nadšencích,kterří zakládali různé komise ještě před naším vstupem. Nicméně je na nás,abychom tam navolili razantní zástupce,kteří se s těmito nevolenými,byrokratickými komisemi dokáží rázně vypořádat. Budeme-li tam i nadále vysílat socializující ližprdelky, jen posilujeme frakci oranžád různých odstínů. Pak se nic nezlepší.

Takže vzít vlastní rozum do hrsti při příštích volbách a nedat na slibotechny levice je prvním krokem.A pokud máte známé i jinde v EU,snažte se je přesvědčit,že je čas všechny ty solany a barosy poslat z Bruselu šupem domů.jedině pak se podaří E.parlamentu s těmi všemi komisemi něco kloudného udělat.

M. Prokop 29.1.2011 21:10

Re: Vy jste to prostě asi nepochopil?!

Ano.

M. Prokop 29.1.2011 21:10

Re: pane Vlasáku

Jen ty evropské nesmysly jsou povinné a nemůžeme je změnit tak snadno jako české.

K. Machala 29.1.2011 19:39

Re: Vy jste to prostě asi nepochopil?!

Je to přesně tak. A navíc, houstnoucí právní a daňová džungle EU vede k pomalejšímu růstu, a ten zase mj. k nižšímu daňovému výběru a ten zase k vyšším dluhům, a ty zase k dluhové krizi, a ta zase k dalšímu přerozdělování od zemí, které hospodaří trochu rozumněji, k těm nezodpovědnějším, a to zase vede ke vzteku lidí v těch rozumněji hospodařících zemích, a ten zase vede k naštvanosti na EU a ta nakonec povede k rozpadu EU, jestli se nezmění, jakože k tomu nemá vůbec ani nakročeno. Pak chci slyšet všechna ta moudra, jak EU chrání mír (jakoby úplně stejně dlouhý nebo delší mír nebyl třeba mezi USA a Kanadou, USA a Evropou, nebo Švýcarskem a jeho sousedy). Takhle ten mír právě sama EU nabourává zahušťováním právní džungle a zpomalováním růstu ekonomiky.

J. Mrázek 29.1.2011 13:53

Souhlasím s kolegy diskutéry a dodávám:

Žumpa nařízení a zákonů je natolik hustá, že většina plavců nedoplave a ti schopní si obstarají "lodičku z banKovního papíru" a tak dorazí k cíli. Neboli podpora korupce a brzda jakéhokoli pokroku. A s tímhle systéme chceme konkurovat se "zbytkem" světa a  přitom nezaniknout pohřbeni vlastními papíry? Vždfyť děláme pravý opak !

M. Šejna 29.1.2011 11:26

pane Vlasáku

Celý problém posuzování stavebních projektů není v legislativě EU. Na ostrukce stačí v pohodě legislativa česká a to už od dob, kdy jsme ještě v EU vůbec nebyli. Mám s tím vlastní zkušenosti jako spoluautor jednoho developerského projektu.

Zasadním krokem k tomu, aby se výrazně omezily obstrukce různých ekologických či občanských iniciativ je zavedení finanční sankce v případě, že se ukáže obstrukce jako neopodstatněná. Nebo by stačilo, kdyby při napadení stavebního záměru složil ten, kdo projekt napadl, kauci ve výši 5% ceny projektu. Takto to funguje u soudních sporů o finance. takže bych to zavedl i u sporů o stavební projekty.

Až tohle prosadíte v EU, pak budu nadšený z toho, až tuto legislativu zavedeme i u nás. Teď zatím jen české nesmyslné paragrafy nahrazujeme evropskými nesmysly, ale efekt je úplně stejný.

P. Jirka 29.1.2011 11:15

Vy jste to prostě asi nepochopil?!

Přece čím budou procesy upravené zákony složitější, tím se na tom bude živit více lidí. Já to vidím jako boj proti nezaměstnanosti :-)))

Ale teď vážně. Bohužel máte plnou pravdu. Jenže tohle komplikování zákonů se netýká zdaleka jen povolování staveb. Množství paragrafů roste aritmetickou řadou a úměrně s tím řadou pro změnu geometrickou klesá počet lidí, kteří jsou schopni ty paragrafy obsáhnout. Pak se divíme, že je tu takový bord...l. Není se čemu divit, když už většinou ani advokáti nejsou schopni řadu zákonů vyložit.... Nicméně všimněte si, že dnes sice všichni melou o boji proti korupci, ale o tom, že nejlepším lékem na korupci jsou jednoduché a jasně vyložitelné zákony nikdo nemluví.