25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Až vystoupíme z EU, budeme jako Norsko

Svobodní uspěli ve volbách do Europarlamentu díky umírněné racionální kampani, která upozorňuje na "euronesmysly". Bohužel, řada těchto "euronesmyslů" by se na nás vztahovala, i kdybychom vystoupili z EU. Jsou to totiž předpisy Evropského hospodářského prostoru (EHP), v kterém Petr Mach i Nigel Farage chtějí zůstat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 10.6.2014 14:44

Re: Souhlasím s panem Kremlíkem

Nebyly  tady  Něměmecké řetězce  a montovy  i před  naším vstupem do EU ?

Stejně  jako VW provozuje  montovny  v Brazili a  Číně, tak je bud e múrovozovat i u nás. EU na to nemá  skoro vliv.  Rozhodující, že  místní nádeníci  dělají za třetinu Německého platu.

Určitě  nebrat  EURO a  soustasvně  upozorňovat na  zhoubné směrnice.

J. Šejnoha 10.6.2014 14:40

Takže co ?

Takže  EURONESMYSLY musíme  nadšeně akceptovat  a doufat,  že  to částečně  vykompenzují  vyprošené  dotace ?

V. Mlich 8.6.2014 20:53

Re: kolik EU dlužíme?

Máte pravdu, že projekty nám EU nenařizuje, to je ukázka našeho fištrónu. Ale háček je v tom, že EU určuje pravidla a český fištron, když jde o čerpání peněz z nebe spadlých, nezná mezí. Takže není problém vymyslet projekt, který naprosto přesně vyhovuje byrokratickým pravidlům, ale ve skutečnosti jsou to vyhozené, ale hlavně rozkradené peníze. Kdyby se tyto peníze nevytáhly z kapsy daňového poplatníka, tak vám garantuji, že ten, co ty peníze vydělal, je dokáže taky nejefektivněji utratit.

J. Svoboda 7.6.2014 15:48

Re: Tu Polívkovu farmu nám snad vnutil Brusel, člověče?!?

Je to jako u všech primitivů, kterým docházejí arguenty. Bohužel, pane ve čtyřce (nikoliv na čtyřce) se to zdá být přínosnější, než ve vládě, nebo parlamentu.

A ještě něco pane; logika je jedna a buď je, nebo není. Takže, když logikou vládne trotl, jako já, nemůže jí vládnout veleduch, jako vy. Jaksi se to navzájem vylučuje.

P. Dvořák 6.6.2014 21:47

Re: klimatolog je v politice amatérem

Sdělte mi, prosím, jakou školu musí člověk absolvovat, aby se stal v politice profesionálem.

Už tady máme nedostudovaného hajného, dostudovaného chemika, bleskoabsolventy Plzeňské Sorbony, (těch je několik desítek, možná stovek), máme tady prognostika, doktora přírodních věd a jeho prodavačku přeškolenou na mzdovou účetní, později přeškolenou na absolventku oboru Sociální a masová komunikace :-))

Nakonec náš stejně řídil pingl s vekslákem.

J. Šimek 6.6.2014 21:37

Re: Souhlasím s panem Kremlíkem

Tak to není a víte to i vy.

J. Šimek 6.6.2014 21:36

Re: Tu Polívkovu farmu nám snad vnutil Brusel, člověče?!?

Jo, tak to je logika úplnýho trotla a už mi ty kecy od vás bohatě stačí. S tímhle si běžte oslňovat do nějaké zaplivané čtyřky, na tohle nejsem zvědavej.

P. Dvořák 6.6.2014 21:35

Re: Souhlasím s panem Kremlíkem

Proč by státy nemohly spolupracovat bez bandy zkorumpovaných byrokratů pendlujících mezi Bruselem a Štrasburkem?

Evidentně jste nepochopil, že EU není založená na skutečných potřebách evropských států a jejich (nejen) ekonomik, ale výhradně podle Parkinsonových zákonů.

J. Šimek 6.6.2014 21:32

Re: Cesta zpět není.

Ale to je debilní argument, pane Svoboda.

J. Šimek 6.6.2014 21:30

Re: Souhlasím s panem Kremlíkem

Jó rozdrobená EU na soupeřící státečky. Pěkné sousto pro lačné Rusko.

J. Svoboda 6.6.2014 21:26

Re: Tu Polívkovu farmu nám snad vnutil Brusel, člověče?!?

Pane Šimku, popletený to máte vy. Tak polopatě: ty peníze Brusel nejdříve nakrade jak u nás, tak v celé ostatní Evropě. Z toho balhosklonně udělá (podle toho, jak kdo zlobí) subvence a ty peníze z nich samozřejmě  pro adresáty, kromě těch, které se adresátům podaří odklonit do valstní kapsy, nemají žádnou cenu, tudíž jsou zadarmo. A může je použít na výstavbu golfových hřišť, Polívkových farem, rozhleden v dolících, zvedacího/nezvedacího mostu a jiných debilních projektů. Stačí?

P. Dvořák 6.6.2014 21:24

Re: Vy jste přímo posedlý vobami.

Dle mého laického názoru se jedná o mánii. Navíc se jedná o mánii s psychotickými příznaky, tzv. expanzivní mánii, při které máte bludy. Ty vaše bludy spočívají v tom, že jste přesvědčen o tom, že když všichni půjdou k volbám, bude potom vše lepší, protože budou zvoleni lepší lidé, než jsou zvoleni při neúčasti všech voličů.

Jenomže vy jste absolutně nepochopil, že při volbách nevolíte ty nejlepší, protože nejlepší se nevolí, nejlepšími se lidé stávají svými činy. Při volbách jenom vybíráte lidi, které vám kdosi podstrčil.

Ještě jinak: volební listina je seznam jmen, na jejichž zvolení mají zájem jiní lidé, kterým je absolutně jedno, zda budou přínosem pro společnost. Jednají ve svém zájmu, ne ve vašem, mém, národa, státu.

B. Rybák 6.6.2014 21:22

Souhlasím s panem Kremlíkem

Kromě toho, je vystoupení z EU čistě teoretická možnost, při níž by vystupující stát byl podroben cca dvouletému procesu v němž by neměl žádná práva (ani právo se zúčastnit jednání o něm) a můžeme si být jisti, že v našem případě by z toho byl exemplární odstrašující případ.

Uvážíme-li, že naše masmédia jsou EU-hujerská, že EU-hujeři z nás udělali převážně německou montovnu, která nemá vlastní banky, ani vlastní obchodní řetězce, bylo by vystoupení z EU (dříve, než se začne rozpadat) hospodářskou sebevraždou.

Kromě toho, náš stát i většinu společnosti ovládli EU-hujeři. Výběrovou kriminalizací a masmediálním vymýváním mozků téměř zničili jedinou reálného odporu stranu schopnou stranu (zatímco nepochybní superdarebáci (někteří i do vražd zapletení) jako Kavan, Gross, Paroubek, Palas, Tvrdík,...) jsou v pohodě. Dokud je "nevyženeme" nemůžeme na vystoupení z EU ani pomyslet.

To, jak EU zachází s nečleny spadající do její sféry zájmu jsme poznali na vlastní "kůži" před vstupem do ní. Náklady na naše "přizpůsobení" EU muselo platit dokonce i Norsko(!!!)

Musíme se snažit nepřijmout nebo alespoň maximálně oddálit přijetí Eura, hledat spojence kdekoli a bojovat o každý kousek své suverenity jako jsme to dělali od časů věrozvěstů). Tato EU-říše se rozpadne jako její Francká předchůdkyně. Musíme být na to připraveni!

J. Svoboda 6.6.2014 21:15

Re: kolik EU dlužíme?

Mohl byste konečně nahlédnout, že peníze z Bruselu mají úplně jinou cenu, než ty, za které je někdo osobně odpovědný. A není při tom padlý na halvu!

Z. Rychlý 6.6.2014 21:11

Re: Klimatolog je náhle politickým expertem :o) Na všechno :o)

O hovadu jsem začal já v reakci na vaše hovadské chování Šimlíku a naštěstí v tom nejsem sám.

J. Svoboda 6.6.2014 21:11

Re: Cesta zpět není.

Úplně stejně jako pan Hujer: Byla to těžká písemka a já jsem ji napsal!

J. Šimek 6.6.2014 21:02

Re: Klimatolog je náhle politickým expertem :o) Na všechno :o)

Tak to mě rozesmálo. Přečtěte si vlákno a schválně, kdo píše o hovadu. Nějaký Zdeněk Rychlík a teď mě ještě mistruje :o) :o) :o)

J. Šimek 6.6.2014 20:59

Re: Tu Polívkovu farmu nám snad vnutil Brusel, člověče?!?

Tak sakra, dostáváme na ty projektu peníze z Bruselu zadarmo, jak tvrdíte, nebo nám je vlastně ten Brusel krade, jak taky tvrdíte?

Že vy to máte celý popletený :o)

J. Šimek 6.6.2014 20:55

Re: Google překlad

Pane jo, on-line překladač za vás vyplodil češtinu hodnou mentála s ukončenou druhou třídou základní školy. Pokud je to vaše autorské dílo, pak smekám, s čím jste ochoten vyrazit na web.

J. Šimek 6.6.2014 20:51

Re: kolik EU dlužíme?

Při intervenci ČNB proti koruně je váš nápad o skokovém zvýšení ceny peněz poněkud z kategorie padlých na hlavu.

J. Šimek 6.6.2014 20:48

Re: kolik EU dlužíme?

Já netušil, že jste najiva. Jste v podstatě šťastný člověk, blahopřeji.

J. Šimek 6.6.2014 20:46

Re: Cesta zpět není.

Všichni složili test, měl cca 150 položek a nebylo to pro úplný trotly. Já, ani nikdo z kolegů se ale určitě nechystáme nic obcházet. Nevezmu si přece na triko, že šlenbdriánem zabiju sebe nebo nějakého klienta.

Máte zvláštní představy o tom, proč se tyhle akce pořádají a rozhodně to není o přečůrání bezpečnosti lidí a ošulení práce.

J. Šimek 6.6.2014 20:42

Re: Je zbytečné se v diskusi navzájem osočovat.

Blink, pliv, prd, nenávist a sprostota.

J. Svoboda 6.6.2014 20:26

Re: fajn

Pane Mannheime, pan Lohniský je v tom určitě nevinně. Ale vy asi budete odněkud znát pány Schwarzenberga, Kalouska, Mládka, Zemana, Zaorálka, Roučka, Sobotku a mnoho dalších. Stačí?

J. Svoboda 6.6.2014 20:20

Re: fajn

Pane Manheime, nestydíte se za vaše výplody? Správně kritizujete komunisty ze čtyřicátých a padesýtých let. Že nám poroučejí jiní komunisté vám nevadí? Myslíte, že nejsou schopni se také navzájem povraždit?

J. Svoboda 6.6.2014 20:15

Re: Tu Polívkovu farmu nám snad vnutil Brusel, člověče?!?

Pane Novaku, dávejte si prosím pozor na to, co píšete. Nebýt subvencí, neměl by Polívka co dojit a nikdo by to natabene zadarmo, nepentlil!

Obrovská demagogie je to vaše Brusel a své dotace. Jsou to opravdu dotace Bruselu? Neukradl nám je před tím?

I se zvedacím mostem - problém není s kontrolou. Je úplně jinde! Nebýt subvencí, žádného rozumného hospodáře by ani nenapadlo most na zvedací rekonstruovat, protože by si včas spočítal, že je to nesmysl. Proč by se s tím však počítal, když peníze dostal z Bruselu zadarmo? A neopomninutelnou skutečností je, že na mostě vydělal hlavně jakýsi soudruh Řebíček, takto Topolánkův kamoš.

Měli by se pro příště poučit a z poučení by mělo vyplynout, že se škrtnou všechny subvence, protože je to zkrátka svinstvo a určitě to nejsou, jak píšete peníze Bruselu. Ten je ppouze legálně ukradl!

J. Svoboda 6.6.2014 19:59

Re: kolik EU dlužíme?

Bďte pane Šimku ujištěn, že by se neděly v takovénm rozsahu, jako dnes. Napadají mne různé věci. Jednou velmi důležitou je však to, že s vystoupením by skokově stoupla cena peněz a kdybyste ještě k tomu zvolil správnou stranu, by měla převážná část kravin utrum.

J. Svoboda 6.6.2014 19:53

Re: kolik EU dlužíme?

Pane Šimku, těch 80 % od nás nekupuje ani Barroso, ani Rumpay. Možná, že byste se divil, že obchodní partneři by obchodovali natruc těmto soudruhům.

J. Svoboda 6.6.2014 19:49

Re: kolik EU dlužíme?

Klíd, pane Šimku, nepatlejte huršky se švestkami! Ti, od kterých byste si rád nechal plácat po zádech, od vás jistojistě stejně nic neobjednají. Výjimkou by snad mohl být papír do tiskáren a na WC a tužky.

J. Svoboda 6.6.2014 19:42

Re: Cesta zpět není.

Bodejť by se pane Šimku věšel, když většíně šlo o to, aby už byl konec toho tyjátru. Bohužel (nebo Bohu dík) mnoho lidí už v zákonech a vyhláškách umí chodit a vyhýbat se odpovědnosti. K tomu nás EU neochvějně vede.