28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EUROGLOSA: Recept na záplavy

Európska byrokracia je pre ľudí zvyčajne veľmi vzdialeným pojmom. Byrokratické nariadenia EÚ znižujú HDP a komplikujú vytváranie pracovných miest, no tieto zmeny sú pre ľudí príliš abstraktné na to, aby si reálne uvedomovali ich dopad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Jelínek 30.6.2014 17:26

Nizozemí

Kdyby kdysi postupovali lidé v Nizozemsku jako dneska a čekali na povolení, zda mohou zabrat kus moře, tak by asi čekali a čekali a čekali.....

P. Papež 29.6.2014 11:03

Re: proboha, Sulíku

Chtěl jsem napsat, že na odtoky povrchových vod působí mnoho vlivů. jedním z nich je třeba v článku zmíněné vysekávaní stromů a nemožnost kumulace vody v kořenech. Špatný vliv má také stálé vysazování monokultur (v našem případě řepky, někde kukuřice) a neosazování klasickými plodinami, jetelem, vojtěškou ke krmení. Je o tom plno odborných článků. Jen pro vaši velice špatnou informovanost, výsadba řepky v ČR je státem dotována.

J. Aspirin 28.6.2014 21:56

Re: k přemýšlení 2.

... to je možné, patent na pravdu nemám, nicméně je to můj názor. Mohu Vás ubezpečit (jako nositele jiného názoru), že argumentací se slovy na úrovni parlamentu ČR mě fakt o své pravdě nepřesvědčíte.

P. Scheck 28.6.2014 20:54

Re: proboha, Sulíku

Ptáte se, pane Jílku, naprosto správně. Vysazená kukuřice má tak slabou odolnost, že ji spláchne klidně první větší bouřka. Ale někteří zde snad ani nedělají a jiní možná úmyslně nechtějí dělat rozdíl mezi kukuřicí a staletým dubem...

M. Prokop 28.6.2014 20:48

Re: Nechci článek zpochybňovat

Dohledal jsem: http://1url.cz/HlKY

M. Prokop 28.6.2014 20:46

Tuhle je něco k těm záplavám v GB:

http://1url.cz/HlKY

Přeslavná Júnie sice taky blbne, ale v tomhle případě hlavní škodu páchají britští zelenáči, verbež škodlivá v jakékoliv zemi a v EU zvlášť aktivní (CO2, OZE, žárovky, bipaliva .....).

M. Prokop 28.6.2014 20:38

Re: k přemýšlení 2.

Já bych vůbec pochyboval o prospěšnosti jakýchkoliv směrnic.

Vydávají je pitomci, na návod lobbistů.

M. Prokop 28.6.2014 20:36

Re: Největším

Z byvšího telátka je už dospělá kráva. :-P

Problém je, odlišit věci odborné pro odborníky od politických pro politiky.

J. Jílek 28.6.2014 15:04

Re: proboha, Sulíku

to "s Šejny" je takové rudoprávní....kontrolní otázak: kolik polí v Británii je oseto řepkou? Co víte o odtokových podmínkách takové kukuřice? A proč vlastně melete o řepce v souvislosti s povodněmi, když samotná její produkce dotována není?

J. Jílek 28.6.2014 14:58

Re: k přemýšlení 2.

džeku aspiríne, pistolníče, vaše "analogie" toliko pro blby dobré jsou... :-)

J. Aspirin 28.6.2014 14:08

Re: k přemýšlení 2.

... to máte pravdu, ještě nikdo neporučil větru, dešti a když tak ho vítr, déšť neposlechl.

Ale směrnice, které jsou dobré pro Francii zdaleka nemusí být dobré pro Anglii nebo ČR. A některé mohou být i značně škodlivé. Škoda, že se evropani nepoučí z rozhodování třeba RVHP... kde byl např. automobilový či elektronický průmysl ČR v době rozpadu této organizace a kde mohl být bez ní.

P. Papež 28.6.2014 12:59

Re: proboha, Sulíku

Teď se Šejna odhalil. Šejna je skupina, protože jeden člověk nemůže být tak blbý. O polích s řepkou si Šejnova skupino přečtěte, jaký mají vliv na koloběh vody v přírodě, na odtokové podmínky a další. Pro vaši skupinu je lepší napadat, urážet, když chybí vlastní rozum. S Šejny a jejich bandou byly vždy i v minulosti problémy. Předem upozorňuji, na vaši jistě zhovadilou odpověď nebudu reagovat. Už doma mně říkali, s hlupáky se nebav. Howgh.

P. Papež 28.6.2014 11:53

Největším

Největším problémem je, že o odborných věcech rozhodují nezkušení mladí manažeři , ale s dobrou znalostí angličtiny, nebo blbci z EU parlamentu (viz Keller, Ransdorf a telátko z KSČM). Odbornými věcmi by se měli zabývat odborníci, a ne lidé, kteří se domnívají, že získáním určité moci získali i vědomosti.

J. Jílek 28.6.2014 11:37

Re: Uf, tedy Sulík, to je poslanec!

to víte, je to anglické a tím se dá u prosťáčků ohromit....to máte jako s Mosteckou stranou toryů exposlance Vojíře....Sulík nebo Vojíř, všechno jedno :-)

J. Jílek 28.6.2014 11:32

k přemýšlení 2.

3. 1. 2014 Británie opět válčí s živly, dorazily 20metrové vlny a záplavy ...Pobřeží Británie sužují rozsáhlé záplavy, v ohrožení je i ...- Vysoké vlny a prudký vítr v pátek vyvolaly povodně na jihozápadním pobřeží Anglie a úřady varují před dalšími možnými záplavami.....a teď pozor:

13. 2. 2014 V Británii zabíjel vichr o síle hurikánu, povodně nekončí ...- Londýn - Po velké vodě zasáhl Británii ničivý vichr o síle hurikánu. Místy dosahoval rychlosti 170 kilometrů za hodinu a zvedal mnohametrové ...10. 2. 2014 - Jihozápadní Anglii dále sužují rozsáhlé povodně, které vyvolaly vytrvalé lijáky, a hladina Temže dnes dosahuje rekordních úrovní ....14. 2. 2014 - Do Británie sužované několikatýdenními povodněmi se dnes vrátilo bouřkové počasí....Británii sužuje další bouřkové počasí, hrozí nové povodně....a pozor: 26. 12. 2013 Velká Británie prožívá povodňové Vánoce

s tím si fakt EU neporadí

J. Jílek 28.6.2014 11:19

Re: proboha, Sulíku

po těch povodních byli přece ještě komáři. Ty má eu na triku taky....

J. Jílek 28.6.2014 11:18

k přemýšlení

Velká Británie odmítá omezení výše agrárních dotací ...Britská ministryně zemědělství Caroline Spelmanová upozornila, že dvě země (Francie a Německo) nemohou v žádném případě diktovat, jak bude vypadat konečná zemědělská reforma, přestože tomu tak v minulosti často bylo. "S Lisabonskou smlouvou a se spolurozhodováním Evropského parlamentu je to v současnosti velmi odlišné. Je to mnohem složitější a nemůžete si diktovat podmínky, ani když představujete dva velké státy ze 27," doplnila....Evropská unie omezovala úroveň přímých plateb pro zemědělce z nových členských států již od vstupu do evropské sedmadvacítky v roce 2004....30. 1. 2012 - Velká Británie při jednání o reformě Společné zemědělské politiky EU (SZP) podobně jako Česko odmítá omezení výše agrárních dotací ...

M. Šejna 28.6.2014 10:17

nesmysly

podle Britské meteorologické služby byly letošní zimní srážky v Británii nejsilnější za posledních 248 let. Takže asi těžko mohou za následné povodně úředníci z EU. Leda, že by Brusel ovládal i počasí.

M. Šejna 28.6.2014 10:07

proboha, Sulíku

Vám už hrabe v makovici. Obviňovat EU z toho, že v Británii měli povodně, může opravdu jen užitečný idiot Vašeho ražení. V česku byly povodně loni v červnu poté, co 14 dní chcalo bez přestání. Přetím byly povodně v roce 2002 a 1997. Tedy v době, když jsme ještě nebyli v EU. V 19.století byla Praha spláchnuta povodní téměř každých 10 let, a to naši předkové ještě ani netušili, že bude nějaké EU s dotace zemědělcům.

Už čekám, kdy Sulík vyrukuje s tvrzením, že EU může za epidemii AIDS a za výbuchy na Slunci.

J. Kraus 28.6.2014 9:55

Nechci článek zpochybňovat

a nechce se mi ani dohledávat zdroj, ale jako příčina těch povodní se uváděly obstrukce britských zelených, kteří v rovné a po staletí odvodňované krajině (předtím to byly bažiny) to odvodnění znemožnili – čistění zanesených koryt bylo z vyšších důvodů najednou trestné. Ta likvidace náletových stromů a keřů je taky pěkné zvěrstvo. Z některých neobdělávaných malých políček ve svahu nebo vklíněných do lesa by už dávno byl pěkný les, kdyby je dotovaný velkovyuživatel půdy pravidelně neplanýroval. Zůstanou po něm hromady hnijící trávy a roští a na zemi roztroušené rozervané mrtvoly ptáků a zvířat. Ano, i jejich krev padá na hlavu Bruselu.

J. Plzák 28.6.2014 9:44

subsidiarita

Bývala v módě dříve. Teď nám poroučejí z Bruselu úplně všechno.

P. Scheck 28.6.2014 9:12

Uf, tedy Sulík, to je poslanec!

SR vysílá do světa skutečně kvalitního poslance! Váš odkaz na Daily Telegraf sice vypadá fundovaně, ale měl byste také čtenářům vysvětlit, že se vlastně jedná o takový britský "Blesk" nebo řekněme takové "Aha". Tedy vycházet z toho (v našich podmínkách), že Helenka Vondráčková je opět v ostrém sporu s.....Daniel Hůlka už zase....a známá rosnička XY ze seriálu XX má už zase nového milence....Na argumentech na tomto základu by vás snad nikdo neposlouchal ani v českém nebo slovenském parlamentu.

Spíše by bylo vhodné dát odkaz na to, kde se hovoří o vaší problematice viz. http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-937_en.htm , že tedy věci jsou poněkud jinak a že Evropská komise klade důraz i na ekologické zóny, které si odhlasovaly i naše státy. Zdá-li se vám to málo, měly by se výtky otočit spíš na ČR a SR....