29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ESEJ: Úpadek evropské civilizace a co dělat

Jde o trendy, které s největší pravděpodobností budou pokračovat. Současné pokračování těchto trendů vyústí v kolaps evropské civilizace. Než vysvětlím, co míním kolapsem evropské civilizace, podívejme se na dva obrázky ilustrující uvedené trendy. Jde ovšem o notoricky známá fakta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 4.5.2017 19:57

Konečně vědecký přístup!

Pryč s multikulturními a politicko-korektními bláboly, dívejme se na svět normálními a ne růžovými brýlemi!

No, nejsou v té Praze úplně všichni vypatlaní ☺

B. Rameš 3.5.2017 11:55

To je všechno z velké části pravda

a všechno jsou to (alespoň v některých kruzích) fakta známá roky. Přes tuto vědomost a navzdory tomu, že jedinou možnou cestou z úpadku je, na rozdíl od sociálního plánování, obnovit suverenitu a svobodu lidských jednotlivců i jejich společenství (států) a restartovat tak pomocí soutěže evoluční rozvoj, vývoj se poměrně jednoznačně ubírá opačnou cestou. Je to patrně tím, že počty závislých překročily počty nezávislých, takže u moci zůstávají dealeři sociálních drog, neb je jejich zákazníci volí. Z logiky vyplývá, že žádné řešení není, dokud nedojde droga. A že následný absťák bude hodně nehezký.

Případný technologický či vědecký průlom situaci nevyřeší, jen oddálí nevyhnutelné.

P. Vaňura 1.5.2017 11:18

Bohatí lidé a jejich "aktiva"

Stát ale jejich aktiva nejenže nebrání, ale dokonce jim brání, aby svá aktiva bránili sami!!! Nebo snad mohu zastřelit zloděje, který se vloupá do mé nemovitosti?!

A stát dokonce import KRIMINÁLNÍKŮ, cudně nazývaných "migranty" zločině podporuje.

Je třeba se vrátit ke kořenůn, kdy naši předkové (podobně jako jejich současníci jinde v Evropě) se řídili heslem "mladý viselec k stáru nepokrade." Termín 15x trestaný recidivista vynalezlo ař 20 století!!!

M. Klas 1.5.2017 11:13

Kvalitní esej!

Velice kladně hodnotím tuto esej, pakliže se jedná o originální postřehy autora(trendy HDP,trendy růstu či poklesu četnosti populací) pak o to více pochvaly!Ale asi jsou to informace přinejmenším v zasvěcené komunitě již známé,minimálně třeba na stránkách CIA jsou tato data dostupná (volně,každému-viz odkaz : https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/rankorderguide.html).To tedy znamená,že se tom ve skupině lidí "co to tady tak nějak řídí" ví,ale z jistých důvodů se tom moc nemůže mluvit.Otázkou je proč a komu to prospěje( ano,položme si otázku jako v tom filmu...).Dále to již nebudu analyzovat,není na to zde místo,ale závěrem jen doporučím k přečtení dílo od českého archeologa Bárty(ukázka viz : http://inbox.hromadnadoprava.cz/krize/barta-kolapsy_civilizaci-1-kniha.pdf ),kde dochází k závěru,že zejména i civilizace mají svá charakteristická období růstu,stagnace a poklesu a následně i kolapsů.Kolaps ustaví novou výchozí situaci,vše se zjednoduší a pokračuje se dál.To dnes ale zejména Evropa a tedy i EU potřebuje,rychlý kolaps,zjednodušení všech procesů a nový rozvoj.Máme tedy vše před sebou,některým( "co to tady dnes tak nějak vedou") se však bude asi zdát,že (bohužel) za sebou.

J. Kanioková 1.5.2017 17:47

:))))))))))

B. Graf 1.5.2017 11:09

To vše je proto...

...že skoro půlka lidí v současné Evropě věří paleomarxistům, skoro půlka neomarxistům - no a nás pár, co jim to nežerem', to holt nevytrhne.

P. Aron 1.5.2017 10:33

Pane autore

S tím co píšete souhlasím, ale jednak v článku spousta věcí a příčin chybí a jednak není jasné jak Vaše opatření prosadit. Co chybí je pojednání o konkrétních vinících tohoto stavu : Neomarxistická levice s programem zničení západní civilizace a na straně druhou mocní globalisté, kteří si chtějí svět podrobit. Nebo jak píše níže pan Vintr o humanitním školství. To je už z velké části v rukou neomarxistických elit. Je úplně jedno, zda si oni uvědomují, že jsou neomarxisty nebo jen politicky korektní, multikulturní nebo genderově uvědomělí. Jde stále o totéž.

J. Kanioková 1.5.2017 17:45

:))))))

F. Kodera 1.5.2017 8:39

Evropa

Evropa naposledy čelila Turkům u Vídně. Kdyby čelila dnes, tak není tam, kde je.

F. Kusák 1.5.2017 12:41

Re: Evropa

Jsem přesvědčen, a to i z vlastní zkušenosti, že Turci nejsou nijak zvlášť nebezpeční pro Evropu. Jsou pracovití, civilizovaní, relativně vzdělaní a poměrně bohatí. A koneckonců, umí vládnout, viz Osmanská říše. Jedině, co jim lze dnes vytknout, je určitý ústup od sekularizace státu. Chybí mně také přesnější informace, proč evropští Turci tak hlasovali v referendu za změnu ústavy. Jestli má někdo zabránit invazi Arabů a jiných národů do Evropy, zejména z Afriky, pak toho původní obyvatelé Evropy nejsou schopni. Prostě nejsou, tečka. Ale třeba Turci ano. Předpokladů proto mají rozhodně více, než dekadentní západoevropané.

V. Pavelka 1.5.2017 13:22

Re: Evropa

Proč Turci v Německu ? Hlas Krve !! Nějaká démoskratos je pro ně nepřijatelná , protože je Řecká !!!

J. Vintr 2.5.2017 0:08

Re: Evropa

Němci byli před válkou také pracovití, civilizovaní atd. Ale stačil jeden pán z knírkem a bylo po civilizovanosti...

J. Vintr 1.5.2017 2:02

Největším problémem západní civilizace

je takzvaně humanitní univerzitní školství, které produkuje lidi s nulovou kvalifikací, ale zato s vysokým sebevědomím. Tito lidé, vzhledem k tomu, že nic neumí a ničemu nerozumí, zákonitě končí v politice a nejvyšších vedoucích místech, odkud můžou po libosti škodit.

P. Dvořák 1.5.2017 2:45

Re: Největším problémem západní civilizace

je západní civilizace.

V. Pavelka 1.5.2017 13:25

Re: Největším problémem západní civilizace

Viz. Soudružka Mogherini.

V. Pavelka 1.5.2017 13:32

Re: Největším problémem západní civilizace

a její rady Izraeli, Operetní komunistka, teče mi voda ze zubů když slyším a čtu tuhle teoretickou svazačku