24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

ESEJ: Jak jsme se stali kolonií

Ilona Švihlíková ve své knize (1) popisuje z levicového hlediska podrobně vývoj po Sametové revoluci. Dovolím si k tomu přidat ještě některé věci, možná novější, možná měně ekonomické, vycházející z dnešní situace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 18.4.2019 11:48

ROGER SCRUTON

Musíme porazit falešnou představu o Evropě a znovu respektovat národní identitu, skutečně svobodnou řeč a křesťanské kořeny našeho kontinentu - https://unherd.com/2017/10/must-defeat-false-idea-europe-respect-national-identity-truly-free-speech-continents-christian-roots/?=refinnar

První britský Brexit byl nejtěžší - https://unherd.com/2019/04/britains-first-brexit-was-the-hardest/?=refinnar

M. Domácí 17.4.2019 21:45

Založme referendum o czexitu

Čím více se zvyšuje nespokojenost s EU a sílí hlasy po vystoupení, tím více slyšíme, jak nám EU pomohla, jak nutně potřebujeme její dotace,jak náš národ umře hlady a bídou, když nám nebude „Brusel“ pomáhat.Skutečně?Podívejme se jenom na strohá čísla bez rozkrádání, podvodů celého aparátu, který už nelze ani spočítat.

Z Bruselu máme možnost získat na další období 550 miliard Kč (dle

kursu). Krásné číslo. Tyto peníze jsou rozpočtovány na 8 let.

Do Bruselu posíláme ročně přímo asi 40 miliard. Tzn. 8 x 40 = 320

miliard. V dividendách jde na západ cca 260 miliard ročně. Nazpět asi 20 miliard. (Potvrdil to i Paroubek na Primě jako bývalý premiér.)Za 8 let to je 8 x 240 = 1 920 miliard.Tzn., že z České republiky odchází 1920+ 320 = 2 240 miliard !Tzn., že do České republiky přichází (z EU ) 550 miliard !Takže jsme výhodný zlatý důl!Je potom jasné, že Českou republiku se snaží udržet v EU stůj co stůj,přestože se stále tvrdí, že na nás prodělávají a peníze od nich tečou k nám.

K. Salajka 17.4.2019 21:59

Re: Založme referendum o czexitu

Kdo by to byl řekl, že se z nás dá tolik vydojit ? Je to v Eurech ?

M. Domácí 17.4.2019 22:05

Re: Založme referendum o czexitu

Bohužel je to v Kč ale i tak je to síla .

Britové to vyřešli snad nejlíp , proto by sme jim to měli u voleb spočítat a nejakým způsobem jít do referenda o vystoupení .

J. Kanioková 17.4.2019 20:40

Dobrý článek,

sice sem tam něco vnímám trošku jinak, ale v podstatě souhlas.

K. Janyška 17.4.2019 18:37

Kde domov můj ? Evropa. Volební kampaň bruselské ČT.

Tak sprostým názvem hanobícím naši hymnu, tedy jeden z našich státních a národních symbolů, přispívá jejich, tedy bruselská, tedy Česká televize podprahově k tomu, abychom si konečně uvědomili, kdo je našim nynějším nadřízeným místo SSSR. Volby do EP se blíží a ona dostala příkaz od eurudočerných z Bruselu.

Hanba České televizi, hanba všem, kteří si to svinstvo neumějí uvědomit nebo ho dokonce podporují.

D. Mach 17.4.2019 18:29

Na něco se zapomnělo?

Nevím, jestli to zapomněla zmiňovaná paní Švihlíková, nebo autor příspěvku, ale jedno podstatné by mělo být připomenuto. V článku je zmíněn jako ten zlý pouze Václav Klaus. Ale když se hovoří o koloniích, která vláda prodala nejvíce majetku a současně nás stihla nejvíce zadlužit? No jestli se nemýlím, tak to byla vláda Miloše Zemana, který nás nyní nahání opět do područí východních totalitních mocností. No a když se zmiňují jakési tragické statistiky pobalstkých států, tak co tam dělá Moldavsko?

Pravdu máte v jednom. Slovensko, Polsko a pobaltské státy jako Lotyšsko a Estonsko nás životní úrovní dohánění, zatímco zmiňované Slovinsko už nám zmizelo v nedohlednu. No a zavedením slev pro důchodce v dopravních prostředcích je asi nedoženeme.

L. Severa 17.4.2019 15:52

Při německé důkladnosti předpokládám,

že již mají statistiku kolik těch Merklovou pozvaných Syřanů přišlo do Německa a kolik jich již pracuje. Je jasné, že bez znalosti jazyka nezastávají nějaká významná místa, ale je fůra profesí kde by se mohli uplatnit. Naši emigranti kteří prchali před komunisty také mnozí myli nádobí, zajišťovali úklid a nebo se živili jinými podružnými pracemi.

K. Janyška 17.4.2019 16:15

Re: Při německé důkladnosti předpokládám,

Sprosťáku. Srovnávat civilizované se středověky s nábožensky zcela zfanatizovaným myšlením... Dzp.

D. Mach 17.4.2019 18:35

Re: Při německé důkladnosti předpokládám,

Co se takhle nechat vyšetřit u psychiatra?

J. Kanioková 17.4.2019 20:27

1***

K. Janyška 17.4.2019 14:42

INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

PROSTŘEDNICTVÍM EU ?

Název, jak z hororu, co ? A přesto popisující realitu. Co se tedy děje ?

Lidský svět, coby celek, se snaží zorganizovat (já vím, že marně, ono to nejde ze známých důvodů, je navždy lidmi nezorganizovatelným spontánním řádem, který řídí je, ne oni jeho) skupina nejbohatších lidí světa, tedy špičkových socialistů. Ano, bohatí mentálně propadnou dojmu, že když umějí zorganizovat tak obří a výnosné firmy a majetky, že by to mohlo jít i z celým lidským světem. A tak pilně zasedají v různých světových podivných institucích a radí se, jak to udělat.

Špičkou a centrem takového celosvětového radění, tedy socialistického řádění, je Bilderberg. Na něm se tajně, naposledy na konci minulého roku na 3 denním jednání, domlouvají. Kdo to nechce vidět - nevidí, stačí však vyhledat všechno na netu a jen ignorant si myslí, že na tajném jednání si porovnávají, kdo má dražší slipy nebo hodinky. Dohodnou se a konají. A samozřejmě, že v první řadě ovlivňují politické dění všude ve světě tak, aby to jejich záměrům vyhovovalo. A jedním z jejich hlavních zájmů je samozřejmě Evropa.

Mimochodem, Macron pracoval přímo v administrativě Bilderbergu a tak není divu, že náhle z ničeho nic získal takovou podporu Francouzů prakticky neznámý člověk, když mu Bilderberg patřičně pomohl. Totéž platí o předsedovi francouzské vlády, který byl účastníkem Bilderbergu také. Také, o podle všeho vydírané, Merkelové. Každý si pamatuje, když vypukla aféra s tím, že ji sledovala roky tajně polostátní americká agentura, jak rychle změnila názor na jí před tím tolik kritizovaný mulitikulturalismus.

K. Janyška 17.4.2019 14:43

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

Německo a Francie se dohodly pod tlakem svých mocenských choutek, tažených inspirací socialismem, který má ve Francii své "vědecké" rodné hnízdo a kterým se Němci velmi rychle nakazili už dávno. Dokonce přes linie první světové války se hádaly, řečeno s mistrem Hayekem z jeho slavné Kontrarevoluce vědy, kdo z nich lépe ovládá umění socialismu, tedy kdo umí lépe zorganizovat lidský svět. No a taková ideologická nálož v obou národech se Bilderbergu velmi hodila a hodí. Tlačí je už roky k založení jednoho evropského velkostátu, který by mohli mocní lépe svými penězi ovládat. EU ničím jiným, než takovým zárodkem, neustále se vyvíjejícím v tomto směru, není.

Ale vraťme se k tzv. integraci Evropy, tedy neustále omílanému termínu, jakoby vůbec nešlo o pohlcení malých velkými a likvidaci národních států a dokonce národů na evropském kontinentu. Ano, tzv. integrace Evropy nic jiného neznamená. Kdo si pod takovým termínem představuje něco jiného, měl by to vyložit. Já, coby znalec kompozitivní teorie, to nedokáži. Kdo potom jiný, mi není jasné.

Momentální model EU podle LS, jak jinak, byla přijata za předsednictví Německa, je skvělým nástrojem pro tak zločinný úkol. Vždyť z ní vycházející euorgány neslouží ničemu jinému, než podřízení všeho v EU Německu, coby nejsilnějšímu jeho členovi. Každý vidí, že za EU v případě skutečně velkých věcí jedná Merkelová, ne ty loutky, které Německu v čele EU slouží. Mimochodem, Německo už těží z EU a eura teď. Má největší přebytek státních financí na světě, přestože růst HDP jen průměrný.

K. Janyška 17.4.2019 14:43

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

A intergrace, tedy podřízení národních států a národů Evropské unii prostřednictvím tzv. implementace tzv. evropského práva, čti evropského, tedy vlastně novoněmeckého, příkaznického práva, postupuje. Někdy tempem až závratným. Najednou se mluví o Evropanech, o Evropě jako státu, o evropanství a populismu těch, kteří se odmítají takovému vývoji podřídit. A Macron do toho přijde na poradě se svojí rupočernou německou soudružkou s návrhem na urychlení integrace a zapojení do této nelidskosti dalších a dalších oblastí tak, aby evropský stát skutečně vznikl, a to co možná nejrychleji.

Neznikne však. Vznikne jen strašné napětí, které může skončit obřím krveprolitím při zpětném osvobozování národů a národních států z područí tohoto zločinného molochu. Návrhy na evropskou armádu a společnou policii a zdanění nejsou ničím jiným, než dalšími střípky do mozaiky euvýstavby, tedy v budoucnu podřízení Evropy tomu nejsilnějšímu, tedy v posledku právě Německu. To, že si to Francouzi a další neuvědomují, není vůbec důležité. Prostě jim chybí vzdělání stran spontánního řádu lidského světa.

Nemá cenu nikoho o takovém vývoji přesvědčovat. Pro sečtělého je však až neuvěřitelně a nápadně shodný s vývojem a koncem SSSR a pěstováním tzv. sovětského člověka, mimochodem, u nás Čechoslováka a v EU teď tzv. Evropana, které tak krutě a přirozeně selhalo. Stalo se to proto, že se to stát muselo. Spontánní řád lidského světa nic jiného nedovolí a už vůbec ne lidskou hloupost a nadutost ve věcech, které náleží jen a jen jemu, coby nezničitelné neosobní spontánní řídící struktuře všeho ve vesmíru, tedy i lidského světa. Je jedinou možností existence lidstva... Dzp.

K. Salajka 17.4.2019 19:59

Re: INTEGRACE NÁRODŮ EVROPY V NÁROD JEDEN, V POSLEDKU NĚMECKÝ,

A Čaputová je vlastně Bilderbarbie

V. Podracký 17.4.2019 13:57

Jen pořipomínám

že se soudružkou Švihlíkovou v mnoha věcech nesouhlasím, ale tento článek není o celém jejím díle. V předmětné knize má pravdu.

P. Grigar 17.4.2019 21:12

Re: Jen pořipomínám

.. jenže se nám jaksi zažralo pod kůži "raději se mýlit s USA, než mít pravdu s Moskvou..".

I. Širůček 17.4.2019 13:06

Klause ale neprivatizoval Škodu

nýbrž Poldi Kladno ...

M. Pivoda 17.4.2019 11:29

Stručná alternativní česká historie

Během listopadu 1989 nedošlo v Českoslovenku vůbec k žádné Sametové revoluci, ale k předem plánovanému překabátění českých komunistů na české kapitalisty, kteří po získání kýženého majetku (privatizací) nebyli se svými získanými podniky a mizernými manažérskými schopnostmi schopni obstát v mezinárodním konkurenčním střetu. Proto pak následoval ten obrovský výprodej českého majetku, který dnes Podracký označuje jako přechod do stavu kolonie.

A. Reček 17.4.2019 11:16

Kolonií jsme také byli.

Když vynechám období německé okupace, tak jsme po únoru 1948 byli do r.1990 kolonií SSSR.

J. Kanioková 17.4.2019 20:43

Ano,

a teď, pro změnu, jsme provincií EU, což je v podstatě totéž..

J. Kraus 17.4.2019 10:43

kolonie

Příkladné byly kolonie britské, méně organisačních schopností se projevovalo v koloniích francouzských, Němci třeba nechali žít domorodce zcela po svém, všude ale byla snaha hospodařit a zvelebovat. To byla tehdy výrazná vlastnost bílého muže. Největšího rozkvětu kolonií bylo dosaženo v okamžiku, než se vlivem štvaní USA a SSSR začaly bouřit, rozpadat a získávat samostatnost. Zůstaňme ale doma. Ani v dobách nejtužšího socialismu by nikoho ani vzdáleně nenapadlo, že by se pod velením SSSR mohla dít taková zvěrstva jako později pod velením Západu. Kromě toho řadoví Sověti říkali "ne vy od nás, ale my od vás se učíme" a hleděli jsme na sebe s vlídností a respektem. Jedna z prvních zkušeností po Listopadu byla, že německý technik českým technikem pohrdá. A když si Škoda Plzeň dovolila koupit německou firmu Maylamid, no, slovo nenávist už nenávistníci zprofanovali, byl jsem v tom Oberurselu rád, že nejsem ze Škodovky. Mnoho našich podniků na tom nebylo zdaleka tak zle a představovaly by konkurenci, proto musely být za účasti dosazených škůdců a za úsměvu ostatních, opilých rohlíkem svobody a v euforii Humanity, Pravdy a Lásky, zlikvidovány. Byl jsem v té době náhodou na návštěvě v Čáslavi, provázel nás vrátivší se český exulant, dal si vysvětlovat současnost asi deseti tehdejších výrobních závodů (jejich historii znal) a postupně říkal "tohle je konkurence, to půjde pryč". Velká legrace. Dnes z těch deseti funguje tuším jen pila.

Nové vždy roste na troskách starého. Neprodlužujme agonii a hleďme vpřed třeba s Tomášem Halíkem do světa, v němž se zlomek přeživších o sebe jistě nějak postará, možná s myslí radostnější než ji media formují nám.

V. Kotas 17.4.2019 11:36

Re: kolonie

Tak jest.

M. Prokop 17.4.2019 17:08

Re: kolonie

Kdybych v jedné z těch "konkurencí" nepracoval, tak bych vám snad i uvěřil. :-P

J. Kanioková 17.4.2019 20:30

S Halíkem ??? Ježišmarjáááá !

S. Netzer 17.4.2019 10:29

Jste kolonií?

Tak to abyste se těsně přimkli k mocnému dubisku na východě, protože snad nejhorší ze všech nevýhod závislosti ČR na Západu je, že "ŽENY JSOU VYCHOVÁVÁNY K NEZÁVISLOSTI"!

:-)))) Tak jsem se už dlouho nezasmála. Autor je určitě zavilým nepřítelem ortodoxního islámu, jako každý správný český vlastenec.

V. Podracký 17.4.2019 14:03

Re: Jste kolonií?

Ano, ženy jsou vychovávány k nezávislosti tak dlouho, až nebude koho vychovávat. Potom samozřejmě přijde islám, který je vlastně opakem a vychovává ženy k totální závislosti.

S. Netzer 17.4.2019 16:10

Re: Jste kolonií?

Odkud čerpáte tu jistotu, že "... potom samozřejmě přijde islám ..."?

Čechů se zmocnila hromadná hysterie a blbnou na kvadrát.

V. Podracký 17.4.2019 16:19

Re: Jste kolonií?

Vyplývá to ze stávajícího vývoje. Evropané vymírají a navíc degenerují tělesně, už nejsou ani vojáci, ani sportovci z evropského etnika. Muslimové se množí. Normální lidé, kteří nemají v hlavě seno nebo multikulturalismus, tak si snadno spočítají výsledek. Ono nejde jen o ty muslimy. Jde o vysávání lidí z východních zemí. Je otázkou, jak dlouho to takto půjde.

S. Netzer 17.4.2019 17:49

Re: Jste kolonií?

Žijete v zajetí bludů a dezinformací. Dnes, například, je na Parlamentním listí rozhovor s hysterickým lhářem Tomským, který vidí v požáru Notre Dame "zlé znamení – omen – postupující sekularizace" a jedním dechem dodává, že "katedrála s hroby francouzských králů se nachází v muslimské čtvrti ...".

Katedrála Notre Dame se ale nachází na ostrově Seiny Île de la Cité ve 4. arrondisssement a hrobky francouzských králů se nacházejí v basilice Saint Denis v départementu Saint Denis. A takovým způsobem jsou u Vás lidé oblbování a dezinformováni a vlastně se jim člověk nemůže ani divit, že věří pitomostem o "islamizaci", když se to do nich pořád hustí.