23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A.S. Pergill 22.8.2006 7:39

Co kdyby

vězňové místo flákání u barevné televize běhali jak veverky v bubnu a poháněli nějaké alternátory? Asi by toho vyrobili nic moc, ale mohli by dodávat cíleně ve špičce (tedy elektřinu s nejlepšími parametry) a odpadl by problém jejich nezaměstnatelnosti kvůli nekvalifikaci nebo ten, že nejsou podmínky na jejich hlídání během práce.

david 22.8.2006 7:30

Re: Máme přebytek,vyvážíme,přesto zdražujeme.

ČEZ prodává elektřinu tam kde za ní víc dostane. Ono by se mohlo stát, že sice elektřina bude levná ale její množství za nízkou cenu bude 0 (NULA).

Ano němci atomky ruší, díky Zeleným (m.j. bývalý ministr Trittin) a nemají elektřinu, zvláště v létě kdy se klimatizuje a moc nefouká nebo v tuhé zimě kdy se topí a taky moc nefouká.

Bohužel nelze zařídit (ani v Německu ani u nás) aby v případě nedostatku elektřiny byli nejprve odpojeni voliči Zelených.

Zlý kukuč 22.8.2006 6:58

Peak Oil

je realita a pocítíme to všichni. Navíc to klíčoví hráči už dávno vědí a chystají se k tomu. Z tohoto pohledu se jeví i protiraketová základna u nás v trochu jiném světle - bude opravdu jenom protiraketová anebo je to předsunutá figura, která bude hrát roli až situace na šachovnici bude zřejmá všem ?

Slovo ropný zlom jsem od našich politiků ještě neslyšel.

No... 22.8.2006 6:56

Máme přebytek,vyvážíme,přesto zdražujeme.

Vaše argumentace je správná, jediná potíž je v tom, že stále dražší energie nemají lidé z čeho platit. Ceny potravin, pohonných hmot, služeb a všeho kolem jsou na úrovni evropské unie. Průsšvih je ten, že na stejné úrovni (80% produktivity, alespoň 60% plat?) nejsou platy, ty se drží na DVACETI procentech. Němci si atomky ruší a na naši elektřinu, díky jejich poptávce drahou, mají, ale co lidi tady ??? TOHLE je třeba napravit. Jinak nám zbydou svíčky a oči pro pláč...

WorryJohn 22.8.2006 6:42

odkaz

Taky se dá něco najít tady: http://ropa.xf.cz/index.php?go=links

WorryJohn 22.8.2006 6:40

Re: Ropny zlom

Na britských listech toho bylo vcelku dost. Ale tak před půl rokem, teď už mají jiná témata :-(

Oilpeaknik 22.8.2006 5:16

Ropny zlom

Pokud se chcete neco vice dozvedet o energia nasi civilizaci tak doporucuji hldat informace o tzv. Ropnem Zlomu.  Na ceskem netu je toho hodne malo. Proto pro skutecne zajemce doporucuji hledat na netu psanem v anglictine = Peak Oil. Pro zacatek doporucuji http://www.energybulletin.net/ a http://dieoff.org.  Plno informaci a odkazu.

M

zalozak 22.8.2006 2:15

Je to smutne pane autore ale ono bude k te lekci muset dojit...

Ono bude muset dojit k tomu ze vymyte zelene mozky (tentokrat nikoliv armadni) proste budou doma mrznout nebo jim naopak nepojede vetrak, ze se bude vypinat elektrina nekolikrat dene, ze budou platit tisice za elektrinu .... a ze dlohodobe vypadky site se stanou pravidelne.

Pak mozna, cast z nich pochopi, a tu druhou cas snad jiz prozreli spoluobcane zpacifikuji ... Kuchtova pak treba posili nedostatek skolnich zamestnancu, Ekolog bude resit teorie ekosystemu a nebude se plest do ekonomie a fyziky ... a parlamentu a vlade dojde ze to takhle dal nejde.  (Nakonec ten vetrnik se da docela rychle sundat ze :-) )

Ovsem ono je to dvoustranne... coz by bylo fer z vasi strany priznat take. Je pravdou ze v dobach intenzivni podpory "jaderne lobby" se mnoho problemu bagatelizovalo, je pravdou ze byly problemy s kvalitou dodavek a je pravdou ze si z toho mnoho spolecnosti udelalo "dojnou kravu". (ona je take otazka one megalomanie pri stavbe obrovskych bloku)

Navic, ta technologie ma sva rizika a pokud se ma rozumne vyuzivat pak skutecne musi byt zajisteno ze naroky na kvalitu jsou maximalni a investice do prevence je zcela ucina. Jinymi slovy... neda se zde pouzit tradicni kriteria pro "prumernou" kvalitu tak jako v jinych oblastech prumyslu. 

?? 22.8.2006 0:47

Opomenul jste el. energii kterou lze vyrobit třením ebonitové tyče liščím ocasem !

A madam Kuchta bude znát ještě další ekologické způsoby !:-)!Rv

Milan 22.8.2006 0:45

Vzhledem k nastupující eskalaci konfliktu s islámskými státy

je nutné preferovat energii z vlastních zdrojů, to je v našem případě především jadernou a vodní.

Albert 22.8.2006 0:45

Naprosto nechápu...

proč by mělo být potřeba elektřinu vyrábět. Vždyť jí má každý doma v zásuvce dost...