29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Zkouška trpělivosti a marnosti

V bavorském Pasově se v úterý 12. června uskutečnila veřejná diskuse s českými odborníky o dostavbě třetího a čtvrtého bloku jaderné elektrárny Temelín. Veřejné slyšení pro německou veřejnost organizovala i z iniciativy premiéra Petra Nečase česká vláda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 23.6.2012 18:49

Ano!!!

Oni nejsou až tak "zelení" oni jsou za to placení (navíc ti nejzasloužilejší z nich udělají zelenou kariéru - dostanou se k trvale dotacemi udržitelnému, zaručeně ziskovému byznisu).

Před několika dny útočil EU komisař pro životní prostředí na naši vládu, protože prý příliš kácí (kůrovcem napadené) stromy na Šumavě, což je nepřijatelné, protože se jedná o evropsky důležitou ekologickou oblast. Informace mu dodala naše pátá kolona placených vlastizrádných poskoků - "naši zelení". Záměrně poškozují naše hospodářství a přičinlivě vytváří precedenty pro úplnou ztrátu naší suverenity (a o tom to je).

J. Schwarz 21.6.2012 11:45

Pokud je to

co píšete pravda, pak to jen svědčí o krachu demokracie - za veřejné mínění je v médiích vydáván názor pár křiklounů a extremistů, popřípadě zákulisních manipulátorů s finančními zájmy.

P. Schuster 21.6.2012 7:54

Občanská společnost

Tady máme koncept Havlovi občanské společnosti v praxi. Je zde legitimní vliv, který vykonávají různá zájmová sdružení, které si, bez jakékoliv zodpovědnosti, berou právo rozhodovat, místo demokraticky zvolených orgánů státu.

Stačí si připomenout problémy s dostavbu dálnic, kdy občanská sdružení dostavbu blokují na poslední chvíli tím, že k soudům podávali odvolání.

J. Jurax 21.6.2012 0:28

Proč

poučovat zelené blby? Mozky zelenou plísní prožrané nemají kapacitu na pochopení argumentace odporující jejich svaté víře. Vyhazujeme peníze do luftu a ještě dáváme příležitost protiatomovým zabedněncům, aby se zviditelnili.

A seriózní odborníky poučovat netřeba, Ti své vědí, akorát v době zelené a protiatomové hysterie mlčí vědouce, že proti zdivočelému stádci volů, navíc podporovanému populistickou kancléřkou, je zbytečno argumentovat. Zdivočelý vůl nepochopí a politik (ne státník, jenom politikařící figurka) se třese na udržení koryta, takže musí poklonkovat hlasům zdivočelých volů.

Klidně si dostavme Temelín a zahajme výstavbu další atomovky. Energetická soběstačnost republiky bude do budoucna velkou devizou a schopnost vývozu levné energie velkým kšeftem. A že zpoza hranic budou štěkat poblouznění zelení ratlíci nás nemusí zajímat.

T. Kočí 21.6.2012 7:20

Re: Proč

Tak,tak.Kdo bude mít spolehlivé zdroje(JADERNÉ)ten se nakonec bude smát nejvíc.Navíc,když má plno uranu.

R. Langer 21.6.2012 10:49

Re: Proč

Přesně tak.