29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Vystoupení na Energy Gas Storage Summitu

Dámy a pánové, dovolte, abych Vás přivítal v historickém Španělském sále Pražského hradu na Vašem dnešním setkání, kterému jsem poskytl svou záštitu. Jsem rád, že zde mohu přivítat zahraniční hosty, kteří sem k nám přijeli, aby se spolu s odborníky z České republiky zabývali energetickou politiku a rozsáhlými změnami, které v současnosti probíhají v plynárenství a v evropské plynárenské infrastruktuře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 30.5.2012 19:56

Jako vždy, racionalita, pravda...

P. Pruner 30.5.2012 16:13

ať vždy vítězí rozum

Pěkný příspěvek pana prezidenta. Ve všem konání bychom se měli řídit zdravým rozumem a ne ideologickými poučkami jakéhokoli druhu.

P. Rajman 30.5.2012 14:49

Trh bez přívlastků

Je empiricky prokazatelné, že na stupnici, surovina, energie ( ze suroviny nebo živlu ), polotovar, výrobek krátkodobé spotřeby, výrobek středně až dlouhodobé spotřeby, high-tech výrobek vždy vyšší forma obchodu na této stupnici přináší zemi a) větší prosperitu b) vyšší životní úroveň v důsledku vyššího podílu obyvatelstva na přidané hodnotě a c) v důsledku obého (a) i b)) menší sociální pnutí. Mezi tyto státy lze bez problému zařadit všechny špičkové státy světa od Švýcarska, přes USA, Německo, Izrael až po Japonsko a řekněme Austrálii. Naopak státy žijící z nižších forem obchodu, který úplně stejně podléhá tržním principům od Ruska přes státy OPEC až po "těžařské velmoci" střední Afriky vykazují a buď vysokou míru korupce  ( Afrika ) nebo vysokou míru autokracie ( naftařští tygři ) nebo obé ( pánu prezidentu tak mílé Rusko ). Hovořit o trhu a podporovat nižší formy obchodování je návodem jak se zařadit k zemím posledně zmíněným  ( a naopak ).

V. Kolman 30.5.2012 12:11

PAN PRESIDENT KLEPL.....

....hřebíček na hlavičku. Dobře napsáno!

P. Lenc 30.5.2012 10:07

Ježíši.

to zas bude na Klause plivanců.Pravda vždy bolela.

A. Bocek 30.5.2012 9:02

Energie je platidlo 21.století !

Dáme-li na moudré politiky typu Václava Klause budeme vlastnit spolehlivou, levnou výrobu i distribuci. Vsadíme-li na dotační zelené desperáty , budeme v budoucnu jen platit a mrznout.

R. Langer 30.5.2012 9:19

Re: Energie je platidlo 21.století !

Přesně, do budoucna bude přebytek elektrické energie neuvěřitelnou devizou! A on už je teď, stačí se jenom podívat na tu mapu, která ukazuje, odkud kam po Evropě teče elektrický proud...

J. Tolman 30.5.2012 8:32

281

J. Kanioková 30.5.2012 19:52

orgasmus...?

J. Jurax 30.5.2012 1:43

Souhlas.

Jak to ten Klaus dělá, že tak moudře hovoří a má zase recht?

No ale předpokládám, že mu v dalších příspěvcích zde bude hutně spíláno, protože jednak je Klaus a jednak má pravdu . Obé nelze odpustit!

V. Šťastný 30.5.2012 7:03

Re: Souhlas.

především ty spílací příspěvky budou určitě plné věcné a pravdivé oponentury, kterými Klause naprosto argumentačně rozcupují:-)))

R. Langer 30.5.2012 9:21

Re: Souhlas.

... jo, a hlavně EROI... :-D

M. Trhlík 30.5.2012 10:18

Re: Souhlas.

Pane Šťastný, zatím jsem si nevšimnul obav, že diskuse bude plná spílacích příspěvků. Nevím také proč. Nyslím si, že většina lidí má stejný názor, ale to je vše.Myslíte si,že lidé, kteří o těchto problémech rozhodují, okamžitě změní názor a sednou si na zadek? Argument neargument, stejně provedou to, co budou chtít. A těm je jedno,zda jiný názor přednesete Vy či tisíce dalších,včetně prezidenta. Klausovy příspěvky jsou vesměs okomentovány jako přínosné pro celý svět, ale hodně málo se jich akceptuje.Možná něco za pár let, ale to už ani nikdo neví, kdo určité myšlenky vyslovil.Myslím si,že lidé spíš čekají na výsledek věcné oponentury, než aby spílali. Zatím se vždy ukázalo,že spílání je úplně zbytečné. Když se určité myšlenky naplní, bude to dobré, když se nenaplní tak je to stejně každému z diskutujících jedno,protože zítra už neví o čem byla dnešní debata. Spílají a rozdmýchávají vášně hlavně ti, kteří čekají,aby nohli polemizovat o věcech,které stejně neovlivní.