29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hanzal 26.3.2010 9:24

To je pravda

Vaše články jsou pravdivé, jenže jak přesvědčit všechny ty ekoteroristy a ekovyděrače, že jaderná energetika v naších končinách je správné řešení. To je stejné jako se spalovnami našich odpadů. Ekologové křičí, že z nich jde smrad a nebezpečný odpad, ale házet ten nezpracovaný bordel na hromady za humny jim nevadí.

B. Rampír 26.3.2010 14:30

Re: To je pravda

Doporučuji ekoteroristy a ekoaktivisty nepřesvědčovat, ale nakopat jim ........ víte kam. Za nic nenesou zodpovědnost, ale do všeho kecají.

R. Svoboda 26.3.2010 9:20

Naprostý souhlas!!!

Naprostý souhlas!!!

Vodo-vodní reaktory považuji za bezpečné z 2. generace reaktorů. Pokud bude reaktorová budova postavena hermeticky ( tzv kontejment )a v podzemí, nemám nic proti stavbě JE ani přímo v Praze.

Ostatně reaktorová budova by se měla v podzemí stavět i z důvodů prevence kosmických impaktů nebo teroristického útoku a v neposlední řadě z estetických a provozních důvodů- ta ošklivá krabice bude muset zůstat na svém místě i několik desítek let po ukončení provozu a je vhodnější mít tepelný zdroj (reaktor) pod chladičem ( chladicí věží) . Při dodržení těchto pricipů a kvalitě (těsnosti) primárního okruhu i palivových kazet jsou jaderky velmi bezpečné a jejich bezpečnost lze snad zlepšit už jen tím, že přejdeme na reaktory na thorium nebo ještě lépe fuzní ( " slunce v láhvi"), které by navíc slibovaly i v podstatě nevyčerpatelné zásoby paliva- vodu!

K. Kužel 26.3.2010 10:30

Re: Naprostý souhlas!!!

Ta jaderná fúze ale dá ještě dost práce. Pokud se bude dotovat výstavba a provoz solárních elektráren za polárním kruhem (kdo si myslí, že s tím nějaký zelený mužík jednou nepřijde?!), tak na potřebný výzkum a vývoj moc prostředků nezbude.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

T. Kočí 26.3.2010 8:14

Strašení Černobylem je demagogie

Vaše články jsou perfektní.Jsem také zastáncem jaderné energetiky.V oboru ještě pracuji.Navštívil jsem řadu elektráren i ve světě.I Černobylu po havarii jsem byl.

Jiná cesta než jádro,později fůze není.

Jen jako spisovatelovu hyperbolu považuji větu,že: voda vytékající z reaktoru v Dukovanech....

Takovou vodu bych chtěl vidět.V primeru je voda z kyselinou boritou,o tlaku asi 160 barů a teplotě 325 st.CAle to jistě víte.

Jinak díky za podobné články..

A. Bocek 26.3.2010 7:35

Energie je platidlem 21.století ,

a jeho dostatek bude měřítkem bohatství krajiny . Místo stupidních povinných výkupních cen VE a FV garantovaných zákonem 180/2005 by  měly zisky ČEZu plynout do jaderné energetiky!