29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Proč nemůže být výzva IEA úspěšná

Informaci o tom, že Mezinárodní agentura pro energii vyzvala k co nejrychlejšími až neprodlenému ukončení používání uhlí, publikoval kde kdo. Ale nikdo už se nezamyslel nad důvody, proč tohle provolání bude brát v úvahu leda tak nešťastná EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 1.6.2021 13:06

Inu, vytýkáte-li právě Vy "desinformace s osobního pohledu" (mimochodem s druhým pádem v tomto případě volíme předložku "z"), je to obzvláště pikantní.

P. Rada 1.6.2021 14:12

Pro přímou diskusi pozitivně hledajících východisko by bylo příznačné, že by třeba nesla i stopy intonace hlasu, koktavosti ... ale přesto by toto zkreslení pro zůčastněné nemuselo být na škodu při porozumění tématu až přínosu k řešení.

V případě elektronické odlehlosti, kdy navíc jde zejména o antagonističtější postoje - mohou naopak nepodstatné okolnosti nabývat rozhodujícího významu pro směřování odpovědi např.: "zda může být výzva IEA úaspěšná"?

M. Vaněček 1.6.2021 9:59

Opak toho co zde říká pan Souček je realita, Čína je naopak v čele nových instalací fotovoltaiky, větrných elektráren, vodních elektráren a elektromobility, následovaná USA a dalšími vyspělými zeměmi.

Samozřejmě Čína nechává i rozpracované uhelné projekty doběhnout, ale nové již neplánuje. A letos prvý rok jsou tam již velké fotovoltaické projekty zcela bez státních dotací.

A na konci jsou země jako Severní Korea, ČR a Rusko.

L. Novák 1.6.2021 10:20

Zelené propagandistické bláboly. Nic jiného. Vaněček jako vždy...

P. Selinger 1.6.2021 8:39

Šílenství je zřejmě nakažlivé. Ukončete už podléhání ekoteroristům !

P. Rada 1.6.2021 12:13

Šílenství nakažlIvé být může. Tento typ nákazy může např posilovat bezuzdná reklama ženoucí společnost do konzumu pro konzum při rostoucím zadlužení.

Je třeba se rozhodně bránit proti všem typům teroru - nikoli jen proti jednomu - a ostatní varianty politiky násilí tolerovat. Právě to je v nejširším pojetí o odmítání terorismu.

L. Novák 1.6.2021 8:35

Jen tak na okraj: Proč bychom se měli řídit nějakou podivnou organizací IEA zjevně ovládanou zelenými magory? 8-o

S. Zemitý 1.6.2021 8:04

iuhli.cz/oze-v-nemecku-nestihaji-vyrabet-ani-v-kvetnu/ : ....Čím víc se v EU stupňují požadavky na urychlení odchodu od fosilních paliv, tím méně se mluví o jejich skutečných možnostech ...

Aneb -idiot, kam se podíváš. U nás v politice, v energetice (neschopnost dostavit JE), v bezpečnosti, školství, dobroserství i oborech hospodaření. Nedávno se logicky dokazovalo, že budeme-li potravinově soběstační, zemřeme hlady.

IEA je tedy jenom jeden ze záškodníků. Zvolme piráty, a dosavadní lineární úpadek se změní na exponenciální.

V. Šťastný 1.6.2021 9:45

R^

P. Rada 1.6.2021 12:24

Na těch "idiotech kam se podíváš" něco zemitého bude.

IEA je totiž mezinárodní vládní organisace kterou v roce 1974 založilo OECD a za USA svého času Henry Kissinger. Zabývala se zprvu především prevencí narušení distribuce ropy po světě:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_agentura_pro_energii

https://www.mzv.cz/oecd.paris/cz/zpravy_udalosti_aktuality/oecd_pulstoleti_prestizniho_klubu.html

K. Machala 1.6.2021 3:46

3 miliardy lidí do toho nejdou a pokud EU a USA nepochopí, že miliarda nebo míň lidí jakožto Západ to nezařídí, i kdyby to náhodou nebyla fantasmagorie, tak výsledkem může být jen těžká nestabilita tamtéž. A možná o to jde, geopoliticky odstavit a rozložit donedávna svobodný svět?

P. Rada 1.6.2021 6:55

Svoboda bez odpovědnosti je svévolí. Doposud se svět právě tak chová a nejen k imisím CO2.... "Fantasmagorií" proto je, že za svévolné jednání neponese lidstvo důsledky.

L. Novák 1.6.2021 8:28

Jakou ty neseš odpovědnost za ;-O své bláboly, magore? Rv

R. Langer 1.6.2021 8:44

Fantasmagorie je fobie z užitečného CO2, Zelený bolševiku! :-P

P. Milan 1.6.2021 8:56

Až zelené fantasmagorie doprasí energetiku tak, že začnou lidé umírat, měla by být na zelené magory uplatněna hrdelní zodpovědnost.