19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 19.1.2007 8:35

Jak už tady zaznělo, je Česká republika ve spotřebě

elektřiny na hlavu na 42 místě ve světě před Portorikem, Německo i Rakousko jsou samozřejmě v před námi. Díky "blahodárné" k životnímu prostředí šetrné politice "venkovských komun," prosazené rudozeleným zločincem Pol Potem má nejnižší spotřebu elektřiny na hlavu Kambodža.

Aleš P. 19.1.2007 8:16

K článku

Díky zeleným vymydleným mozkům u nás i v EU  dojde ke krachu celkového chodu země.Paní Kuchtová je totální slepice.Bez elektřiny dnes nepůjde vůbec nic,nejen fabriky,skončí všechny úřady,hypermárkety,obchůdky,banky,totrální chaos v dopravě až by to vedlo k pouličním bojům.V dnešní době nemusí být ani válka stačí když vypnou proud a do 24 hod je rozvrácené celéhospodářství i země.  Šílení rakušáci si postavili Jaderku za miliardy šilinků a pak si jí zavřeli-blbci.Pokud chceme žít pro nás v normálním světě-bez  další bloků v JE Temelín a další nové Jaderné elektrárny se neobejdeme. Dovoz EE je utopie- v celé EU bude nedostatek energie.Díky hovadům jako je Bursík a krávám jako je Kuchtová. 

LJG 19.1.2007 10:19

Re: K článku

Šílení Rakušáci si postavili elektrárnu na nestabilním podloží. Pak aby se zakamufloval průšvih, který sahal vysoko v podnikatelských a politických špičkách se zavedla Velká zelená kampaň a rakouská jaderka se zušila, ač byla dostavěná. A kampaň trvá dodnes a odnáší to i Temelín.

Minochodem Temelín má geologické podloží kvalitní, než se splaší zase nějaký zelený panikář.

honzak 19.1.2007 5:57

kolik elektřiny

vyrobily větrníky dnes v noci? Kolik ulétlo solárních kolektorů a fotovoltaických panelů? Doufám, že šikovní internetoví hledači najdou odpovědi na tyto otázky. Já jdu vařit kafe, umýt člověka a velebit pracovníky rozvodných závodů, kteří obnovili dodávku elektřiny. Také zdravím všechny hasiče, kteří prožili hektickou noc. Věřím, že političtí šaškové dají dnes jednoznačně najevo, že jej jim zmařený život toho hasiče víc, než přetlačování u koryta s pomejemi. A že pisálkové všech médií alespoň na chvíli dostanou rozum.

Největší odbornici na větrnou energii bych přál, aby jí vítr plácnul na hubu mokré rudé právo!

garyg 18.1.2007 22:18

Budoucnost je v jádru

/dneska večer třeba má pořádně foukat , pak zase týden nebude /, nebo sluneční energii /teď třeba nebude několik dní svítit, ale pak zase možná slunce vyjde, no a v noci si budeme povídat /

garyg 18.1.2007 22:12

Zelení fanatici by nám neměli diktovat

Jsou to lidé typu středověké inkvizice.

Hogofogo 18.1.2007 21:22

Nedostatek elektřiny

Před 18 lety se dostavba Temelínu zdůvodňovala katastrofálním nedostatkem energie. A teď ji vyvážíme. Nějak se ty argumenty opakují.

EmillXX 18.1.2007 21:29

Re: Nedostatek elektřiny

Ovšem, někteří nechtějí Temelín, protože mají zájem na PROLOMENÍ LIMITŮ TĚŽBY UHLÍ

emp 18.1.2007 21:32

Re: Nedostatek elektřiny

No, kdybyste si vyjel tabulky spotřeby elektřiny, zjistil byste, že spotřeba elektřiny v devadesátých létech klesala. Navíc se stalo to, že ač CEZ odstavil 2000MW tepelných elektráren, postavili soukromé subjekty elektrárny v podobném výkonu. Jinak sumárně vyvážíme energie asi 6% produkce. Pokud by byla skutečně zima, bude vývoz limitovat nulu...  Tento argument taky považujete za stále se opakující (já ano - ale odpovídá na vaši připomínku)

emp 18.1.2007 21:34

Re: Nedostatek elektřiny

a jinak ještě, přijde mi lepší elektřinu vyvážet, než ji dovážet... To, že se spaluje uhlí, je věc druhá, ale uhelné elektrárny paradoxně zeleným nevadí...  což tedy nekoresponduje s mým názorem

bloumall 18.1.2007 20:55

srát na hlavu

Proč se nikdo nezeptá, kolik kWh je potřeba na 1Kč(dolar) HDP. Objevilo by se, že proti civilizovaným zemím spotřebujemo o řád až dva více. Dnes firmy nic (ani cena ) nenutí k ekonomice spotřeby. Z toho pohledu jsou řeči o deficitu energie pouhé kecy.

 

emp 18.1.2007 20:58

Re: srát na hlavu

No, jenže takto stavět satistiku nemůžete. Pekař v CR upeče housku za korunu padesát, v Rakousku se houska prodává za 20centů, to je 6 korun .. tedy u nás 4krát méně... přitom na to spotřebuje stejně energie. Podle Vaší statistiky by tady náš pekař 4krát méně šetřil energií...

a jinak o řád až dva? to je absolutní nesmysl i s touto statistikou. Ve spotřebě na hlavu rakousko spotřebuje více energie jak ČR.

raff 19.1.2007 8:17

Re: Re: O řád či dva, jo?

Bloumal ví o tom, co je to řád houno

NevericiTomas 18.1.2007 20:59

Re: srát na hlavu

proboha clovece zjistete si, kolik energie spotrebuji vyspele staty na jednoho cloveka.Je to tri i ctyrikrat vic nez u nas. Mensi spotrebu uz nikdy(!) mit nebudeme....

huhu 18.1.2007 21:06

Re: srát na hlavu

až bude celý národ produkovat HDP tvorbou softwaru a finančními operacemi, tak bude potřeba na 1 Kč/USD HDP určitě méně kWh....;-)

zm 18.1.2007 19:24

zelení mají návod:

http://aktualne.centrum.cz/finance/dane/clanek.phtml?id=136795

rok 2015 výdaj za elektřinu/měsíc 17 000 kč/domácnost  jistě se vyřeší problém z nadvýroby, problém s důchodci (víte co? Pojďte je nechat zmrznout!) Akorát ta nezaměstnanost bude tak 60%. A že se energeticky náročná výroba přesune jinam? To je jedno, to je nějaká jiná Zeměkoule!

BERAN 18.1.2007 17:22

Programové prohlášení české vlády by mělo obsahovat...

... Závazek, že bude usilovat o znovuotevření jediné rakouské dokončené a zakonzervované atomové elektrárny (nedaleko Vídně), ;-D

Mělo by to výchovný vliv na rakouské veřejné mínění i politiky, jemu naslouchající. Doufám totiž, že nám ze společného státu zbyl i společný smysl pro humor.:-) Ano, my Temelín zavřeme, ale za podmínky, že vy spustíte Schwechat.

emp 18.1.2007 17:24

Re: Programové prohlášení české vlády by mělo obsahovat...

Schwechat je rafinerie ne? ... Zwentendorf je NPP

zm 18.1.2007 19:15

Re: Programové prohlášení české vlády by mělo obsahovat...

ta už je dávno rozebraná na náhradní díly pro Zímu do rajchu

Radek J. 19.1.2007 10:30

Re: Programové prohlášení české vlády by mělo obsahovat...

Myslíte něco jako: "Nebudeme stavět další blok v Temelínu, když nám výhodně prodáte Zwentendorf?" ;-)

janoryna 18.1.2007 16:39

nejde jen o to elektřinu dovážet. ale taky

za co. co budem vyvážet abychom zaplatili dovoz elektřiny ! To už je věc podnikatelů, jestli přijdou s něčím, co venku prodají a žádný sjezd jakékoliv partaje nebo usnesení vlády na tom nic nezmění . 

Plzák 18.1.2007 16:43

Re: nejde jen o to elektřinu dovážet. ale taky

Bude to jako v Německu. Ti co fabriky mají, je znechuceně prodají a se ziskem do konce života dobře vyjdou. A ti co nemají co prodat, ti se obrátí na pracovní úřad.

Plzák 18.1.2007 16:19

Peníze jsou.

Tak proč nestavět bez podpory státu. 6e existuje něco jako nutný státní souhlas? To je jen socialistická diktatura státu. Provozovaná i státy západní Evropy.

Jinak ale je stavba JE právě tak stavba jako stavba letiště nebo A 380, či čehokoliv jiného. Stát do ní nemá mnoho co kecat.

Kdo tohle považuje za scestné, měl by se zamyslet sám nad sebou, jestli je ještě svobodný občan. A čeho - EU?

Plzák 18.1.2007 16:13

Co dodat?

Kuchtová, Jihočeská matka,  doprovázela svá tvrzení vždy dovětkem „podle mého názoru“.

Věc je jasná. Hloupý názor nezastává chytrý člověk.

Plzák 18.1.2007 16:08

Není divu.

Slovensko roste a je tedy nutno ho přiškrtit. Nyní Evropská komise odmítá dovolit Slovensku větší limity na vypouštění CO2. To nás čeká také. Jen přihlouplý, čtyřicetiletý kolektivizmus, kterého se mnoho lidí nezbavilo dodnes, nás vehnal do náruče EU. Je bláhové si myslet, že zřizování cyklostezek, nebo financování výuky učitelů ve věci sexuální výchovy žáků, nás vytrhne z naší hospodářské zaostalosti za EU.

EmillXX 18.1.2007 21:35

Měli bychom TRVAT na (pro nás výhodných) limitech podle Kyota a ne se nechat

omezovat. Nemusíme je sice naplňovat, ale v žádném případě se jich nevzdávat. A když tak něco přenechat Slovákům, protože výchozí stav je rok 1990.

Nám totiž také nikdo zadarmo nic nedá a kvóty dnes představují PENÍZE. A těch se dobrovolně vzdá jenom blbec a za stát to může udělat jen zkorumpovaný politik nebo úředník.

zdeněk 18.1.2007 16:07

je třeba se podívat jaká byla energetická koncepce za komunistů

bylo naplánováno že se postaví Temelín s 4000MW, poté ještě jedna elektrárna v Čechách s tímto výkonem. Na Slovenku to měli být Mochovce + ještě jedna elektrárna s 2000MW.

Komunismus skončil, je ale třeba si uvědomit že v případě že by se u nás v ČR realizovala tato energetická koncepce, pak bychom měli 8000MW+1760MW v Dukovanech. S tímto bychom klidně mohli uvažovat o uzavření všech elektráren v severních Čechách! To by byla ta nejekologičtější varianta. V případě že by se postavila ještě navíc jedna elektrárna výkonu Temelína tak by se dalo uvažovat o výrobě vodíku elektrolýzou! měli bychom naprosto čistý vzduch, nebyli by emise od tepelných elektráren a většina aut by jezdila na vodík. s tímto scénářem by se vyčistil vzduch stejně jako se vyčistili řeky.

Zelení naproti tomu nabízejí modernizaci tepelných elektráren, skrytě navíc prolomení limitů. navrhují stavět větrné elektrárny co nemají stálý výkon.Vize že by se energie po Evropě přelévala podle toho kde vítr vane, je nereálná už kvůli nedostatečné kapacitě přenosového vedení, o tom že jsou situace kdy v celé Evropě nevane vítr ani nemluvě.

cena? V případě výstavby tří Temelínů by to bylo cca 400 miliard, což je částka srovnatelná s vytunelovanými bankami či rostoucím státním dluhem. navrhuji aby zelení neprskali, dát každému zelenému 50000 Kč na sluneční články(1kW) aby držel hubu (náklady při 6% preferencích cca 20 miliard) a Bursíkovi deset miliónů aby vypadl. každé škole 10 miliónů na sluneční články o výkonu 50 kW.

(http://server.solartec.cz/cenik.php3?JAZYK=1&TYP_CENIKU=0&SKUPINA=38)  tato koncepce je NEJLEVNĚJŠÍ MOŽNÁ a umožní nám ekologicky žít v této kotlině co si říká Čechy, Morava a Slezsko  Škody které zelení nyní napáchají budou daleko vyšší než mnou navrhovaných 20 miliard(+ další úplatky zeleným) Navíc zvýší podíl obnovitelných zdrojů jak dám diktuje EU. V

zdeněk 18.1.2007 16:15

Re: je třeba se podívat jaká byla energetická koncepce za komunistů

těch 50 tisíc by bylo jen na 250W takže by s tím tak svítili žárovkou, ale to nevadí

emp 18.1.2007 17:10

Re: Re: je třeba se podívat jaká byla energetická koncepce za komunistů

vždyť "bursíkova Ekožárovka" žere 10-15W ... no, co pak taková "EKOpračka, a EKOžehlička" ;-)

Saša 18.1.2007 15:42

Širší souvislosti

naší energetické potřeby naznačuje tento článek:

http://vpravo.blog.cz/0701/za-navstevu-v-praze-do-kriminalu

Jestli urychleně nezačneme stavět další atomové elektrárny, přijde doba, kdy budeme v celonárodním referendu vhazovat do svíčkami osvětlených volebních uren lístek s ANO pro nahrazení členství v EU členstvím v obnoveném SSSR.