19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Nezávislá energetická komise II

Nezávislá energetická komise II (NEK II) připravila nezávislý pohled na perspektivy české energetiky. NEK II nemohla připravit Státní energetickou koncepci (SEK), jak se píše v některém tisku, a také ji nepřipravila. Práce komise nezačala z bodu nula a NEK II samozřejmě využila materiály z práce NEK I (tzv. Pačesova komise) a předchozích SEK.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 29.6.2012 10:30

Energetická Koncepce Státu

http://www.mpo.cz/dokument5903.html

http://www.isover.cz/data/files/statni-energeticka-koncepce-2010-514.pdf

A nová bude zveřejněna asi dnes:

Nezávislá energetická komise pod vedením Dany Drábové a Václava Pačese předala ministrovi průmyslu zprávu, ve které doporučuje, jak aktualizovat Státní energetickou koncepci. Dokument bude představen 29. června, za ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu vystoupí jeho náměstek Pavel Šolc.   Téma konference: Státní energetická koncepce,   Kdy: Pátek 29. června 2012, od 10 hodin,   Kde: budova Akademie věd, Národní 3, Praha 1,   Svolavatel: Asociace Energetických Manažerů, Účastníci: Pavel Šolc, náměstka ministra průmyslu a obchodu.

Jaderná fyzička Dana Drábová je předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Biochemik Václav Pačes byl předsedou Akademie věd České republiky, v roce 2007 se stal předsedou Nezávislé energetické komise, která je poradním orgánem vlády. „Od roku 1992 jsme nezávislé, nevládní a neziskové sdružení manažerů, kteří mají ve své pracovní náplni hospodárné získávání i využívání energie, její přeměny a distribuci,“ představuje se Asociace Ekonomických manažerů.