25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jaan 8.2.2008 10:11

díky

Krásný článek, k té myšlence o hledání alternativ enviromentalisty:

Když byl schválen Plán odpadového hospodářství ČR našel jsem na stránkách Arniky krásný dokument co je v POH špatně. U každého bodu byl odkaz na doporučení a po otevření se (U VŠECH BODů) objevil text "bude doplněno" což se samozřejmě nestalo.

Jinak zelenáči tam přes Libora A. (KDU-ČSL) dotlačili nepřispívání na výstavbu spaloven odpadu, čímž zajistili skládkařům jistotu nemalého byznysu na pár let.. kam to může vést? - viz Napoli posledních týdnů

EW 5.2.2008 21:03

Mne vcera zdesil

v Pravu ten rozhovor s komisarem pro energetiku Piebalgsem. On s vaznou tvari tvrdil, ze na prumysl budou uvrzeny ty emisni povolenky za drahy peniz. A pak se budeme v Kodani roku 2009 snazit, aby podobne blbnul i zbytek sveta. A ted bacha - kdyz zblbne a pujde do tech drahych povolenek, dobre. Kdyz ale ne, tak budeme muset nasemu prumyslu vynamyslet nejake podpurne programy, nebo i nejake ty povolenky zdarma...

Jezisi KRISTE! To je jako pridelat nekomu na nohu zeleznou kouli s tim, ze kdyz si ji ostatni nepridelaji, tak dostane od vlady pod tu kouli podvozek!

A drahe emisenky jsou proto, aby z jejich prodeje vlady ziskaly penize, ktere pak budou moct prerozdelit obyvatelstvu jedna proto, aby chudi neumrzli, jednak a by si bohatsi zateplili...zkratka, aby se zmenil zivotni styl. Ale ten se zmenit musi.

jkotek 6.2.2008 10:10

Re: Mne vcera zdesil

Mate tam chybu. Stat pridela zeleznou kouli na nohu VSEM, a podvozek pod ni poskytne jen tem, kteri prispeji spravnym politikum.

Karel 5.2.2008 16:44

Životní prostředí

Při vybudování 150 větrných elektráren s celk. výkonem 300 MW by se snížilo zatížení životního prostředí ve srovnání s výrobou el. energie z uhlí o 3.600 t NO2, 750.000 t CO2, 420.000 t prach. částic a 42.000 t škváry a popílku. (Údaje jsou za rok).

jízlivec 5.2.2008 16:55

Re: Životní prostředí

A to je hodně nebo málo?

Bubik 5.2.2008 17:15

Re: Životní prostředí

určitě - zejména tím, že ta tepelná elektrárna jede, když je potřeba elektrická energie, kdežto ta větrná dodává el. energii jen když fouká......ale Karle, taková jaderná, tak dodává proud bez ohledu na vítr, popílek neprodukuje, ani škváru, ba ani NO2. Co Vy na to??;-P

Petr 5.2.2008 21:49

Re: Re: Životní prostředí

Na to nic. On má, halt, rád větrníky jako jiný skleničku slivovice každé ráno. Ledviny příjdou na pořad až později....Třeba neztvrdnou.

Enik 5.2.2008 17:53

Re: Životní prostředí

Pokud ovšem této hlouposti věříš, pak jsi sám hlupák. Ta čísla jsou vycucaná z prstu, nebo opsaná z Bursíkových zápisníků. V praxi je to naprostý nesmysl. Množství vyrobené elektřiny je asi jen pouhá desetina toho, co tu píšeš. Snížení zátěže životního prostředí by ovšem bylo ještě mnohem menší. Držení horké rezervy za fluktuaci těch větrníků totiž spotřebuje téměř stejné množství uhlí, jako samotná výroba elektřiny!!! V tom tkví podstata toho celého nesmyslu!

zm 5.2.2008 18:21

Re: Životní prostředí

a Karle těch 300 MW je už konečných, nebo to mám ještě vynásobit koeficientem účinnosti ca 0,15?

Karle,stavte ty větráky na kloub a když nebude foukat nebo bude foukat moc, tak je sklopíte k zemi. Pak mi přestanou vadit, bo nebudou 320dní v roce vidět.

Karel 6.2.2008 6:37

Re: Re: Životní prostředí

Ropa, uhlí, zemní plyn i uran však jednoho krásného dne dojdou. Již nyní bychom se měli snažit s těmito palivy neplýtvat. Při větším využití OZE by také na Mostecku nemusely padnout další obce. Nemusela by se tolik devastovat krajina při těžbě uranu (Ralsko). I na Mostecku i na Českolipsku žijí lidé, i oni chtějí mít své domovy a dobré životní prostředí.

ja 6.2.2008 7:12

Re: Re: Re: Životní prostředí

Promiňte, ale máte v tom logickou chybu. Lidé na mostecku mají nárok na pěkné prostředí, to beru. Ale aby je měli, na to je potřeba co? Snížit používání NOZE (čili uhlí, ropy, plynu). A bohužel, současné OZE (větrníky, biomasa apod.) jaksi neumožňují snížení spotřeby NOZE. Prostě proto, že fungují jako parazit a ne jako samostatný zdroj.

Až budou biopaliva vyráběna bez použití fosilních paliv a až bude v naší zemi první město, které nebude mít jiný přívod elektriky než z větrníků, pak bude teprve možno mluvit o OZE.

Frank Wood 8.2.2008 22:28

Re: Životní prostředí

Můžete prosím uvést podrobnosti Vašeho výpočtu? Zejména mě zajímá Vaše představa využitelnosti (nepřesně účinnosti) větrných elektráren. Anebo to máte ze zelené příručky typu "Neptejte se, musíte nám věřit, my chceme Vaše dobro".

Dědek 5.2.2008 15:49

Brčálové to nespasí ale:

Šetřit.! Proč automatické dveře? Proč svítit na sportoviště kde nikdo není? Proč svítit na kdejakou zříceninu? Našly by se jistě spousty dalších námětů. Netvrdím že to udělá 50% ale každá troška dobrá.:-/

Bubik 5.2.2008 17:20

Re: Brčálové to nespasí ale:

dědku, většinu energii nespotřebovávají osvětlení zřícenin, ale hutě, fabriky, doprava kolejová i trolejová........

Bubik 5.2.2008 15:13

no, jo tak snížit spotřebu do roku 2050 na polovinu je třeba.....

možná by se mohl zkusit pilotní projekt: kdo je pro boj proti globálnímu oteplování za tři eura týdně, ať se mu omezi množství dodávané elektrické energie na polovinu - doplnit digitální elektroměry pamětí, kam se nastaví 1/2 spotřebované energie dle loňského období a po dosažení se mu do konce zúčtovacího období elektřina vypne, je jen malá technická a softwarová úprava.;-D

Hned by nám bojovníků za environmentální čistotu ubylo......

balthasar 5.2.2008 15:24

Re: no, jo tak snížit spotřebu do roku 2050 na polovinu je třeba.....

Jo určitě, už vidim ten softwarovej vypínač na 3 x 63 A  ;-D

Bubik 5.2.2008 17:17

Re: Re: no, jo tak snížit spotřebu do roku 2050 na polovinu je třeba.....

balthasare, slyšel jste někdy slovo "relé" ????;-D

pavel 99 5.2.2008 21:00

Re: Re: Re: no, jo tak snížit spotřebu do roku 2050 na polovinu je třeba.....

no asi bych se přimlouval za stykač. Přeci jenom relé 3x400/60A (i když to je pořádný "rodinný barák") není úplně běžné.

PetrK 5.2.2008 15:09

Výborné,

jenže Bursíkovi hoši, co spolu mluví, toto nikdy nepochopí, protože se drží hesla "po nás potopa".

Historik 5.2.2008 9:04

Tak nakonec nevím, jestli by nebylo nejlepší okamžitě přijmout islám

a v jeho duchu zatočit s ekologisty, feministkami, homosexuály, multikulturalisty a dalšími šiřiteli dekadence. A případně též s Cikány, jejichž kriminalita by po zavedení Šariji rychle vymizela, protože s useknutou pazourou se toho moc nanakrade...

:-D:-D:-D

Jura Jurax 5.2.2008 12:41

Re: Tak nakonec nevím, jestli by nebylo nejlepší okamžitě přijmout islám

No, islám by se ani přijímat nemusel, ale dovolím si vyslovit zcela politicky nekorektní přání : ono by se s ekologisty, feministkami, multikulturalisty, politickými korektníky a dalšími šiřiteli dekadence opravdu tak trošku zatočit mohlo.  Včetně tzv. nepřizpůsobivých, parazitických jedinců :-D:-D:-D

S homosexuály ne - to je nemoc nebo vrozená úchylka nebo jak se to definuje, ti lidé za to nemůžou stejně jako za hemofilii nebo celiakii. Ovšem propaganda typu homosexualita je normální mi poněkud leze krkem; a možnost adopce homosexuálními páry bych nepovažoval za šťastnou.

Historik 5.2.2008 13:12

S těmi homosexuály máte naprostou pravdu

Jedná se o vrozenou vadu, ale NELZE akceptovat propagandu, že je to normnální a už vůbec ne snahu znemožňovat výzkum případné možnosti to léčit.

To že to léčit neumíme neznamená, že to nejde. Mimochodem, celá řada sexuálních úchylek, včetně těch, které vedou k násilí a zločinu je dnes neléčitelných. Patologické vrahy někdy propouští na svobodu s podmínkou, že se podrobí kastraci.

vita 5.2.2008 13:47

Re: S těmi homosexuály máte naprostou pravdu

Normální to není, léčit to neumíme, je to celkem vzato neškodné.

Samozřejmě, že prohlašování za normalitu a znemožňování výzkumu NENÍ neškodné - a mělo by zejména vadit samotným postiženým.

Dědek 5.2.2008 15:40

Re: S těmi homosexuály máte naprostou pravdu

V některých případech tohoto druhu ani kastrace není stoprocentním řešením!

pavel 99 5.2.2008 21:07

Re: Re: S těmi homosexuály máte naprostou pravdu

pak už zbývá jenom lobotomie a hajdy do politiky:-P

vita 5.2.2008 13:49

Re: Re: Tak nakonec nevím, jestli by nebylo nejlepší okamžitě přijmout islám

Já bych měl takový návrh, mně tedy připadá naprosto korektní, ale obývám se, že lidskoprávníci by po mně vyjeli - zřídit pro ně rezervace, kde by mohli žít způsobem, jaký připravují pro nás všechny. tak dva roky nepodmíněně a bez možnosti předčasného propuštění...

Ale to jste měli slyšet/číst, s jakou odezvou jsem se setkal!

ps 5.2.2008 14:42

Re: Re: Re: Tak nakonec nevím, jestli by nebylo nejlepší okamžitě přijmout islám

Co takhle zřídit rezervace pro komouše, opůrce radaru a obdivovatele Putina. Nejlépe v areálech bývalých lágrů uranových dolů. Nebo je rovnou odlifrovat na sibiř. Aby, jak říkáte, mohli žít způsobem, který připravují pro nás všechny.

vita 5.2.2008 15:15

Re: Re: Re: Re: Tak nakonec nevím, jestli by nebylo nejlepší okamžitě přijmout islám

Že by potrefený ekoterorista?

ps 5.2.2008 15:43

Re: Re: Re: Re: Re: Tak nakonec nevím, jestli by nebylo nejlepší okamžitě přijmout islám

Kdepak. Ale pokud by se zavírali ekoblouznivci tak by bylo nanejvýš výhodné pro tuto zemi kdyby je následovali i výše jmenovaní.

Schumacher 5.2.2008 14:12

Souhlas. S homosexuály ne.

Ale s homosexualisty ano.  ;-)