29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 4.1.2008 22:01

Navazujete na námět, který jsem už před časem umístil na nachrichten.at

bohužel nikdo na to nereagoval. Pokud jde o podceňování Rakušáků, viz níže, Zwentendorf stavěl  Interatom v Erlangenu, což je stoprocentní dcera koncernu Siemens v Německu. Bohužel však je velká část investic už odmontována a zpeněžena, jakási restaurace bude možná dražší, než postavit to znova. Jinak souhlasím s tím, že ve Vídni vládne tentýž duch jako v Praze, nějak to už zmáknem a zlaté české ručičky jsou i ve Vídni doma, kohoutky i tam kapou, výtahy se zasekávají a auta zůstávají stát (v tom lepším případě).

Realista 22.12.2007 22:32

Článek je sice vtipný a nepostrádá esprit, ale autor

vychází z mylného předpokladu, že Rakušáci jsou technicky na stejné výši jako Němci nebo Češi.

Pokud nechcete v Rakousku uhořet, nepoužívejte nejen jejich lanovky (viz Mlok1 níže), ale ani dálniční tunely. Jestli si myslíte, že jste před ohněm v bezpečí, dopřejete-li si projížďku lodí na vídeňském úseku Dunaje, ani tehdy nemáte vyhráno. Loď s Vámi alespoň narazí do pilíře mostu.

Ve světle výše uvedeného je naopak dobře, že Zwetendorf je odstaven a pokud by měl být uveden do provozu, půjdu přikovat k jeho bráně i s jihočeskou tetkou Kuchtovou.

JanVlk 22.12.2007 11:34

Rakousko stojí před novou volbou

Rakousko mělo v období po II. světové válce  velice schopné diplomaty, kteří postupnými cílevědomými kroky dokázali svou zemi uchránit  od vlivu Stalina. V prvních poválečných volbách komunistická strana totálně prohrála a Rakousko

si v následujících letech dokázalo zajistit neutralitu. Vzpomínky na významné osobnosti a jejich

činy by měly být uchovány v našem podvědomí  a

neměli bychom se uchylovat ke zjednodušujícím závěrům.  My jsme na takové osobnosti štěstí neměli. Podíváme-li se však dnes

na situaci u našich jižních sousedů, nezbývá než si klást otázky. Jak kvalitní politická reprezentace je dnes u našich jižních sousedů ? Snese srovnání s poválečnou ? Rozhoduje se s dostatečným nadhledem do budoucna ? Jsou rakouští představitelé kompetentní rozhodovat o energetické strategii své země ? Dojdeme pravděpodobně k závěru, že vše je o osobnostech, vzdělání a myšlenkách, které jsou vždy záležitostí jednotlivce.

Ludva 21.12.2007 15:38

Rakouská schizofrenie

Velmi zajímavé, že Rakousko nepociťuje obavy z globálního oteplování, které jim může roztavit ledovce a zničit lyžařskou turistiku a výrobu elektřiny z vodních elektráren. Místo toho neustále kamenují bezemisní ekologický Temelín. Přitom zřejmě nebýt jejich protestů, tak už se dávno rozjela stavba dalších JE - dostavba Temelína na 4 GW a Blahutovice na Severní Moravě.

Schumacher 21.12.2007 13:19

Měly by Rakousku nabídnout odkoupení Zwentendorfu za jedno symbolické euro. Za to by ČEZ elektrárnu rekonstruovaly, vybavily nejmodernějšími bezpečnostními systémy, ve své režii provozovaly a dodávaly Rakušanům zdarma část vyrobené energie.

A akcionáři budou chodit žebrotou ? Voni se dočista zbláznili !  Když chtěj, zacálujou to z vlastní kapsy nebo vyhlásej  sbírku. Jo, z cizí kapsy, to se to dělá dobro....

Yaroukh 21.12.2007 18:33

Re: Měly by Rakousku nabídnout odkoupení Zwentendorfu za jedno symbolické euro. Za to by ČEZ elektrárnu rekonstruovaly, vybavily nejmodernějšími bezpečnostními systémy, ve své režii provozovaly a dodávaly Rakušanům zdarma část vyrobené energie.

Odkoupení za 1EUR vs. Zdarma dodávka ČÁSTI vyrobené energie

Průměrně inteligentní člověk dojde nevyhnutně k závěru, že slovo "část" dává HODNĚ prostoru pro to, aby byly s výsledkem obchodu obě strany spokojeny. (Nepředpokádáš jistě, že to 1EUR je skutečná hodnota elektrárny v Zwentendorfu, viď?)

Jojin 21.12.2007 20:43

Re: Re: Měly by Rakousku nabídnout odkoupení Zwentendorfu za jedno symbolické euro. Za to by ČEZ elektrárnu rekonstruovaly, vybavily nejmodernějšími bezpečnostními systémy, ve své režii provozovaly a dodávaly Rakušanům zdarma část vyrobené energie.

No myslím že pravda bude asi taková že technologie z roku 1986 je přesto že je zakonzervována zralá na šrotiště.Znamenalo by to postavit elektrárnu komplet novou....a to už by stálo velmi hodně.

doxtan 21.12.2007 8:11

výborný článek

lepší způsob zahájení otevřené česko rakouské války by se špatně hledal.

Pavel41 21.12.2007 15:07

Re: výborný článek

Nějak se začít musí, ne?:-)

Šumavák 21.12.2007 16:59

Tak bacha!

Rakousko už v rámci Schengenu Wehrmacht k české hranici přesunulo.

Tak nedráždit nebo vyrazí do útoku a skončí až v Jugošce!

No, bezva? 21.12.2007 7:02

Jenže to vše zaplatí český odběratel energie, už teď děsivě odíraný !

A já osobně NEHODLÁM platit blbcům  jejich chybná rozhodnutí !

Ladislav N. :-))) 21.12.2007 11:28

Re: Jenže to...

... budeme muset zase uzavřít hranice, aby nám Rakušané neodváželi levnou elektřinu společně s nákupy levných salámů pro psy.... ;-P

No, bezva 21.12.2007 12:21

Berte to globálně !

Máte 110, nebo 100 % ceny v EU, ale jen 20 % platu v EU. Považujete se za rovnocenného, nebo otroka ? Spravedlnost vidíte jako cenu práce Čr, suroviny Čr, ale cenu energie EU ? A takhle se dá pokračovat hodiny....

Beldor 21.12.2007 12:49

Re: Berte to globálně !

Mno rekl bych ze ceny vetsiny duleziteho zbozi mame stale proti napr. nemecku o 40-50% nizsi,ceny najmu 3x nizsi , ceny sluzeb 4x nizsi..oproti tomu prumerny plat 3x mensi...skuste zapojit mozek a vyjde vam ze jsou na tom o dost lepe,ale urcite ne vice nez o 70-80%...btw: elektrina pro domacnosti je v nemecku 2x drazsi nez u nas...

Šumavák 21.12.2007 16:56

Berte to lokálně!

nepokračujte hodiny kecáním hloupostí  na internetu a běžte něco dělat !

Třeba si víc vyděláte.

R 21.12.2007 6:27

národ desetiletí masírovaný zelenými politiky

Rakušané mně připomínají jako národ desetiletí masírovaný zelenými politiky strachem  z atomu. Tam se tak snadno žádné zvraty dít nebudou. Nejdřív musí nastat vystřízlivění a zelená kocovina a když je to po desetiletích, tak to bude nějaký rok trvat. Teprve až potom se budou Rakušané stavět střízlive k jaderné energetice jako perspektivnímu zdroji.  Že by teď prodali svůj jaderný pomník Zwentendorf nenáviděnému Čezu, který je zřejmě irituje výrobou levné elektřiny z Temelína, to absolutně nehrozí.

kotaz 21.12.2007 9:52

radar za elektrárnu

Oni nejsou ve všem špatní, co takhle obchod, ať si vezmou ten americkej radar a my jim postavíme novou jadernou elektrárnu. Je jasný že v jaderný energetice jsou vedle, jinudy cesta nevede, když chceme všichni mít elektřinu. Ale zase naopak, jsou neutrální a nemají tam, alespoň myslím, americký vojáky.

Bohata 21.12.2007 13:44

Re: radar za elektrárnu

S tím radarem pozor !!!! Amici jim jej tam nepostaví ,protože nechtějí posílit německou dominanci v Evropě.Vznik ČSRbyla také trochu USA iniciativa aby rozpůlili německý prostor.

Ten radar by rakušáci i němci chtěli.

Yaroukh 21.12.2007 18:35

Re: radar za elektrárnu

Jasně - a nás ať Rusáci dál berou jako dočasnýho zběha, viď.

Jsi osel.

Ladislav N. :-))) 21.12.2007 1:15

No to se opravdu povedlo! :-)

Sdružení občanů START ZWENTENDORF je partnerskou organizací STOP TEMELIN. Společně bojujeme proti radioaktivnímu spadu způsobenému energetickým průmyslem. ;-P;-D;-DR^

jkotek 21.12.2007 10:57

Re: No to se opravdu povedlo! :-)

Cesi jsou smejici se bestie. To germani dobre vedi (i jizni gremani-lite).

tom 21.12.2007 17:34

Re: Re: No to se opravdu povedlo! :-)

R^R^

Šumavák 21.12.2007 1:02

Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Fakta hrozně sráží fantazii v rozletu. !!!

Ten Zwentendorf byl zastaralý, už když se stavěl. Celou dobu sloužil jako sklad náhradních dílů pro německé JE téhož typu, které (pokud již nejsou, )se dnes odstavují. Ca.10 km odtud, v Duernrohru postavili Rakušané dvě obrovské uhelky na uhlí z ČR a Polska. To by tam pak bylo trochu přeelektrárnováno.

To o tom, že "na elektrárně by našli zaměstnání důvěryhodní rakouští odborníci" to je také dobrý žert. Kteří ?? Pavlovec? Puehringer? Tím, že žádnou JE neprovozují, tím , že si zákonem zakázali využívání jaderné energie pro mírové účely jim ti původní odborníci vymřeli a nové už 20 let nevychovávají !!!! Tento problém už je díky zelenej dnes i u nás a to dvě JE provozujeme!

kontrolní otázky: Proč to prostě nepředělají na plyn, když nám to s Temelínem doporučovali? Proč plánují stavbu 440MW "plynovky" na zelené louce? A nebylo by snašší, kdyby za 1 EUR koupili Temelín a dodávali nám průběžně 2100 MW ekologické elektriky z větrníků, slunečníků a biomasy  za pevně stanovenou cenu 1,05Kč/kW příštích 50 let, a co by vyrobili navíc , by si mohli nechat?

albert salicky 21.12.2007 1:07

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Příteli, vaše otázky míří do černého, a je opravdu škoda, že na ně rakouští politici neodpoví. To byste teprve čuměl, jak dovedou mluvit přesvědčivě, a přitom zcela od věci! A bohužel už taky zcela nezávisle na tom, jsou-li rudí, černí, modří nebo oranžoví. Pokud se týče schopnosti oblbnout lidi, tak jsou stejně všichni z hnědé školy...  Zdravím, Albert

Šumavák 21.12.2007 1:11

Nečuměl ! nejsem Čumil!

Kromě toho jsem dnes celé odpoledne ( po vlastním praktickém testu) sledoval na všech obou ORF kanálech otvírání Schengenu, za vršené "kulatým stolem" s Platterem a pár dalšími zcela nadšenými politiky.

Akorát ten maďarský europoslanec působil nasraným dojmem.....

honzak 21.12.2007 6:26

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Na Vaše fundované otázky je jednoduchá odpověď - v Rakousku zvítězila ideologie nad zdravým rozumem. Co ostatně od duševních titánů typu Pavlovec očekávat, že?

Doufám, že se dožiju spuštění rakouské JE a dopřeju si ještě nějaké lyžování v Rakousku. Jejich nablblá kampaň mi rakouské sjezdovky naprosto zhnusila.

Al 21.12.2007 8:19

Bohužel máte pravdu

S Rakouskem mě to moc mrzí - máme tolik společného! S tím lyžováním jsem na tom stejně - než lyžovat v Rakosuku zůstanu raději doma a nebo přidám 1-2 hod a lyžuju v daleko lepší Itálii ( Dolomity )!!!

MLOK1 21.12.2007 9:46

Re: Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Vážený Honzaku! Já být na Vašem místě, tak bych do té Austrie lyžovat raději nejezdil. Vždyť tam mají tydlencty SMRTEDLNĚ NEBEZPEČNÉ LANOVKY!!!

        STOP RAKOUSKÝM LANOVKÁM!

albert 21.12.2007 10:29

Re: Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

vcera se v salzburskem radiu nafukoval pan zastupce hejtmana pro turistiku, nadsene prezentoval tricetiprocentni ( !!! ) prirustek turistu va horach..... Ze by ta nechutna reklama fungovala ? Bojim se, ze ano.

Xury 21.12.2007 8:40

Re: Nádhera! Fakt nejlépe se píše o věcech, o kterých autor nic neví !

Máte ve všem naprostou pravdu, ale, že jste pochopil autorův fór, řekněte, že jó ....