24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zm 13.12.2007 11:42

jen škoda

že v Rusku vyhrál ten totalitární Putin. Nebudou tam ani větrníky, ani sluneční panely na Sibiři, ani podpora multikulti a ještě ti lumpové podepisují kontrakty na jaderky po celém světě (tedy s vyjímkou osvícené Evropy)

Snad abych dal chlapečky na ruštinu, třeba je do toho hrozného Ruska vezmou za gastarbeitery, až tady bude ta zmultikulturnělá bezjaderná a nízkoemisní jednotná Evropa .

Jura Jurax 13.12.2007 10:50

No,

moudrá slova, ale takové samozřejmosti ... proč o tom vlastně píše?

A souhlas s honzakem níže.

honzak 13.12.2007 7:47

pane poslanče,

"Mělo by se také věnovat více pozornosti úsporám energie, hlavně v soběstačnosti energetické náročnosti průmyslu a obnovitelných zdrojů. " "Se" na to už nestačí. Zkuste udělat něco podstatnějšího vy a vaši kámoši v bruseli. Platím si vás ze svých daní. Začněte prosím omezením (raději likvidací) vlivu ekofašistů na energetickou politiku.

Xury 13.12.2007 10:53

Re: pane poslanče,

Tedy, nikdo mě nemůře označit za příznivce ekologistů, ale myslíte to vážně? A pokud ano, čemu byste dal přednost: popravě u zdi nebo nejprve převýchově v pracovním táboře? dejme tomu podle hesla "Arbeit macht grun".

honzak 13.12.2007 11:51

Re: Re: pane poslanče,

piš, barde! Ale až se naučíst chápat psaný text. "Likvidace", která Tě rozpálila do spravedlivého hněvu se týká"VLIVU EKOFAŠISTŮ".

Ne že by mi fyzická likvidace ekotrotlů vadila, ale považuji se za slušného člověka a rozhodně k ní nebudu vyzývat, tím méně veřejně. Zato představa, že kuchta s bursíkem motykou okopávají brambory ve 200 metrovém řádku (jak jsme to dělali zamlada na brigádě) se mi opravdu velmi líbí.

vita 13.12.2007 12:08

Re: Re: pane poslanče,

Nu, že jde o lividaci vlivu ekofašistů a ne likvidaci ekofašistů jako takových, vám objasnil honzak. Ale mě by velmi potěšilo zřízení zelených rezervací pro ekotrotly, kde by ti zaťatí strávili nejméně dva roky stylem života, který ordinují ostatním. Nepodmíněně a bez možnosti předčasného propuštění. Několik mrazivých nocí (jichž se lze nadát i v době globálního oteplování) by většinu obrátilo a ty, kteří na ekofašismu profitují, odradilo.

Chápu, že by to bylo drsné, ale i drsná prevence je lepší než napravování škod. A lépe, užijí-li si propagátoři než všichni.

Mart 13.12.2007 12:12

Re: Re: Re: pane poslanče,

A jeste další rezervaci pro červené;-)

honzak 13.12.2007 13:16

Re: Re: Re: Re: pane poslanče,

já bych je deponoval do stejné jako melouny. Postupně by se těmi motykami utloukli (kanibalismus bych nevylučoval).

vita 13.12.2007 19:06

Re: Re: Re: Re: Re: pane poslanče,

A to zase ne - rudí budou mít možnost uspořádat komunismus. A pokud budou mít pud sebezáchovy, tak si ho i nějak udělají.

A proč by měli trpět za ty, kteří odmítají energie a přírodní zákony? Nechť si trpí za popírání těch společenských.

No, a pokud neuspořádají, tak vznikne zase Velký Hospodář a masa - a nebo permanentní revoluce dle druhého trotla. Nechť se každý likviduje SVOU myšlenkou! Ještě by zelení přišli s tím, že rudí jim to pomrvili - a naopak...

Roman Šula 13.12.2007 0:08

Švédsko

Švédsko tak nějak nenápadně obnovuje svůj jaderný program a obchází tím své vlastní zákony. Mám pocit, ale musel bych si ty letopočty ověřit, že se v sedmdesátých letech vyhradilo vůči jádru ještě dřív než Rakousko, tuším, že už v roce 1975, Rakousko až o tři roky později. Takže je možné, že s několikaletým zpožděním třeba i Rakousko dostane rozum, koneckonců je tam teď protijaderné hnutí poněkud v problémech.

Stredocech 13.12.2007 8:44

Re: Švédsko

Švédsko je v jiné pozici než Rakousko, protože vyrábí z jádra 40% své elektřiny, ovšem je pravda, že si někdy roku 1980 odhlasovali "nahrazení jaderných elektráren obnovitelnými zdroji, které nesmí být dražší, než jaderné a to do roku 2010."

Tento voluntaristický nesmysl nelze splnit přes to, že téměř celý zbytek elektřiny poskytují švédské hydroelektrárny a tak se v tom všelijak plácají.

Roman Šula 13.12.2007 10:41

Re: Re: Švédsko

Pravda, zvláště když Finové, kteří staví novou jaderku, otevřeně prohlásili, že na prvním místě je to, že je to nejlevnější zdroj elektřiny, a teprve na druhém místě skleníková bezemisnost. Ti museli hnout zeleným žlučí.

Radek J. 13.12.2007 10:52

Re: Re: Švédsko

Ale jo, da se splnit. Odstavite jednu nejstarsi jaderku (pracovne nazveme napr. Barseback 2), natahnete 600MW kabel do sousedni zeme (nazveme ji treba Polsko), ktera ma shodou okolnosti zasadni podil uhli na vyrobe elektriny. Pak jen importujete elektrinu. A kazdemu je jasne, ze zaostala vychodo-evropska zeme  pali osklive uhli, zatimco vyspela zapadni ekonomika snizila emise a odstranila to silene atomove nebezpeci :-/

pavel 99 13.12.2007 11:07

Re: Re: Re: Švédsko

no k tomu bych dodal, že současně (úplnou náhodou - krátce po odstavení oné JE a před natažením onoho kabelu) přijde energetická krize z nedostatku zdrojů, ceny poletují na mnohonásobcích a "lidové mínění" najednou jaderky začne akceptovat silně nadpoloviční většinou. Další JE se samozřejmě odstavovat nebudou, neboť nesmyslné vize "antijaderných aktivistů" se přes masívní investice (zateplování, dotace instalací tepelných čerpadel....) ukázaly jako nereálné - jak bylo možno očekávat.

honzak 13.12.2007 18:46

Re: Re: Re: Švédsko

mám tomu rozumět tak, že z Polska vede podmořský vvn kabel, schopný přenést 600 MW výkonu? Kde ta věc vylézá z moře? Na jakém to provozují napětí?

Zatím jsem takovou věc viděl jen na Elbě a tam to na 600 MW nevypadalo (podle navazující rozvodny).