18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Demagogové z Greenpeace

Válečná nejistota okolo dodávek ruského plynu ukázala, že se na tento zdroj nemůže Evropa spoléhat. Aktivisté z Greenpeace přispěchali s demagogickým požadavkem na českou vládu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Molík 16.3.2022 19:46

Grýnpísáci jsou stokrát provaření nepřátelé přírody.

J. Novotny 16.3.2022 17:50

Putin zakazal v Rusku neziskovky, vedel proc. Aby Greenpiss bylo proti jadru a zaroven chranilo klima, to byl jeho majstrstyk. GP proste dela kampane, na ktere sezene financovani. Za podpory a nadseni nedozralych uzitecnych idiotu.

V. Petr 16.3.2022 17:36

R. 1992 podporovali Greenpeace uhlí proti jádru...

J. Jurax 16.3.2022 17:45

I blbec může měnit názor ... :-)

P. Brich 16.3.2022 18:43

Asi jim od uhlobaronů přestaly chodit škvarky.

J. Novotny 16.3.2022 22:43

Jim je celkem jedno, kdo jim platí kampaně. Asi ti druzí platili víc. Po pádu železné opony jim vypadly příjmy za mírové kampaně, tak se protijádro hodilo.

J. Jurax 16.3.2022 23:12

Velmi pravděpodobné ... :-)

J. Jurax 16.3.2022 17:07

Tož když už tu máme hentú cenzůru na proruské dezinformační weby, bylo by na místě ji uvalit též na zelené dezinformační weby.

L. Žaloudek 16.3.2022 17:54

Pane JJ, radši o tom moc nešprýmujte - kdo ví, kde to může skončit!

P. Molík 16.3.2022 19:49

Zelený fašismus má škůdcovský potenciál mnohonásobně větší než kdysi hnědý fašismus.

P. Diviš 16.3.2022 21:10

Fašismus byl černý. Hnědý byl nacismus.

V. Církva 16.3.2022 16:52

No být magorem jako Putin nezastavím se ani na Ukrajině, ani v Praze. EU je snadné sousto k dobití.

Rusko se shlédlo ve válkách a nacismu tam,

kde se EU shlédla v cenzuře ruského typu, omezování svobody slova, a ultimativních požadavcích darmožroutů napíchnutých na státem placené politické neziskovky vůči ostatním, kteří to mají vyrobit, vyřeši a zaplatit včetně těch co se chtějí dobře napakovat.

Je ještě nějaká normální země kde se dá pracovat emigrovat a žít? Rusko to není určitě, Čína taky ne a EU dělá vše proto aby se tu žít nedalo od islamizace po ekonomickou sebevraždu.

J. Jurax 16.3.2022 17:09

Dobití nebo dobytí? Nebo myslíte k dobití smartfounů? :-)

P. Brich 16.3.2022 18:44

Hodinky nebo holinky. Obojí se natahuje.

P. Brich 16.3.2022 15:25

"Protože – a aktivisté to dobře vědí – fotovoltaické a větrné elektrárny je nezbytné zálohovat konvenčními řiditelnými zdroji. Ty dodávají elektřinu v době, kdy nesvítí slunce nebo nefouká vítr."

Ovšem čoudí neustále, protože není možné zhasínat a znovu roztápět kotel podle toho, jak zrovna slunce vysvitne nebo zaleze za mrak, či větřík nefoukne nebo zaševelí. Lidé, kteří se přesto Občasné Zdroje Energie snaží protlačit a využívají k tomu válku na Ukrajině, totiž nerozumí ničemu jinému než pěstí do zubů.

Zelení jsou škodná!! A škodná se má střílet!!

P. Brich 16.3.2022 15:37

Čoudí neustále, tudíž příspěvek OZE k ochlazování planety, čistotě ovzduší a vzývané snižování objemu CO2 ve vzduchu = NULA!!

Včera po půlnoci šel na Primě dokumentární film Zelená poušť o dalším zeleném zločinu - klučení deštných pralesů a jejich nahrazování olejnými palmami, aby mohl být palmový olej spalován v motorech.

P. Rada 16.3.2022 16:03

Pane Brichu ten film je o pohodlnosti a odosobnění celých konzumních řetězců lidí využívajících palmový olej jako běžnou součást potravin a jejich úprav - ke kterým nejspíše také patříte. Postoje zneužíváním přírodního bohatsví - konkrétněji bývalých děštných pralesů - vedou k zvláště rychlé devastační zkáze dříve bohatých obnovitelných zdrojů v tropech.

To co se u našich polí mírného pásma děje za několik desetiletí i pomaleji totiž probíhá v tropech pro jinou půdní i klimatickou situaci zhruba desetkrát intenzivněji. Takto je film mementem i pro naše půdy kdysi také vzniklé vypalováním zdejších lesů a naší situaci kde také přibývá na intenzitě přívalových deštů.

Film byl sice zeleně smýšlejícími natočen už před seseti lety ale od té doby se na situaci mnoho nezměnilo a tak je toto téma žel stále aktuální ba vážnější.

Dávám ale zapravdu v tom smyslu, že jde popis zločinu vůči přírodnímu prostředí.

To, že osobně rád obarvováním vysněného oponenta stavíte situaci na extrémním principu koletivní viny - je jiný pro Vás ale také příznačný problém.

P. Brich 16.3.2022 16:40

"Pane Brichu ten film je o pohodlnosti a odosobnění celých konzumních řetězců lidí využívajících palmový olej jako běžnou součást potravin a jejich úprav ..."

Pane Rado, máte spotřebu palmového oleje větší než automobil? Měl by si Vás všimnout Guinness!!;-D

P. Rada 16.3.2022 16:48

..."Kapitola 2: využití palmového oleje

 Většina palmového oleje se v celosvětovém měřítku spotřebovává v potravinářském průmyslu. Na vzestupu je nicméně i jeho použití i v jiných odvětvích, především při produkci biopaliv. V rámci EU je poměr množství oleje použitého v potravinářství a ostatních odvětvích průmyslu

přibližně vyrovnaný"....

(http://www.stoppalmovemuoleji.cz/posters/kudy_tece_palmovy_olej.pdf)

V. Církva 16.3.2022 16:59

Chápu, že vy extremisté máte pře očima červený hadr, ale myslím, že ta pointa pana Bricha byla že se ničí tropické pralesy kvůli omezování fosilních paliv.

Jinými slovy že vy progresívní ekoteroristé ničíte planetu často i víc nebo alespoň stejně jako ti, co na ni kašlou.

A to jste nepochopil

J. Jurax 16.3.2022 17:11

Přesně. Rada nikdy nic nepochopí a mele svou ...

P. Brich 16.3.2022 18:47

R^ pane Církvo.

Ale p. Rada chce dokázat, že palmový olej chlastáme víc než motory. ;-D

P. Rada 16.3.2022 22:28

Pane Brychu podsouváte mi, že chci něco "dokázat" a zároven se vyhýbáte se komentovat obsah odkazu výše kde je věcně uvedena míra průměrné spotřeby v potravinářstí i jako paliva.

Pokud jde o mě tak spotřeba je v obou případech projevem civilizační scestnosti.

V potravinářství proto, že dokoce třetinu už hotového vyhazujeme a v dopravě proto, že zde možnosti pravidelně nadužíváme.

J. Novotny 16.3.2022 22:49

Povinně se míchá do nafty (u nás tedy jenom v létě, protože v zimě by ucpal palmový olej filtry a tak se v zimě používá řepkový olej, což taky není super výhra). To není o plýtvání s palivy, ale o blbosti zelených fanatiků.

P. Rada 16.3.2022 15:40

Pan Brich se cítí být i více jak soudcem. Chtěl by asi být něčím jako Putin který samolibě zavelí - označí "škodnou"... a jde se střílet hlava nehlava.. - že?

Typuji ale, že přitom pokrytecky sám běžné "občasné zdroje" s velkou chutí využívá. Tím nejběžnějším "občasným" dokonce jen jednou ročně produkujícím zdojem pro lidstvo jsou totiž odjakživa potraviny na bási obilovin.

P. Brich 16.3.2022 16:00

Já je jím, vy sazemi z nich ucpáváte komín, abyste zachránil planetu.

A mýlíte se. Tam, kde je na planetě teplo, se sklízí i vícekrát než jednou!!:-P

P. Rada 16.3.2022 16:13

Srovnejte si svůj výrok se situací na pouštích kde je rozhodně v průměru daleko tepleji - ale výnosy se blíží k nule!

Nejvyšší a přitom trvalejší výnosy donedávna umožnovalo podnebí mírného pásma. (Kanada, Ukrajina... to přeci byly a jsou obilnice světa).

To o čem je film je anomální neopakovatelná situace momentální úrodnosti v lokalitě nedávno vypáleného pralesa. Maximum živin je zde ale krátkodobě soustředěno v tenké půdní vrstě protože předtím zde byly dlouhodobě rozloženy v několika patrech pralesní hmoty kde recyklovaly.

Hlubší půdy v tropech jsou ale oproti těm našim prakticky jalové a tak terén extrémě rychle degraduje vlivem vodní eroze umocněné monokulturností a agrochemií.

J. Brunner 16.3.2022 21:44

Moc nechápu ty, kteří s Vámi polemizují, což nemá naprosto žádnou cenu. Vy máte vše v mozku natvrdo zapojené a nedá to odstranit bez poškození podstaty látky.

J. David 16.3.2022 15:14

Opět tu zase perlí svými kompiláty pan P.Rada. Nechme ho vyžvanit, každý kripl se cítí být geniem. Pane P.Rado, což tahle něco vědecky disertovat o pěstování a užití luštěnin v korelaci na ppm skleníkových plynů? S tím uhlím a paleocénem jste již krapánek nudný. Ale jinak, je s Vámi na diskuzi docela sranda, byť iritujete zelenými žvásty abonenty bytí, jako kdysi "tasemníci" KSČ fantasmagoriemi o "světlých zítřích" v komunismu, Vy v Green dealu. Nu, blábolte a blábolte, i blbům se musí naslouchat, abychom věděli, co mají blbové "za lubem".

P. Rada 16.3.2022 15:33

V přímé reakci na autorův článek pan David zřejmě nemá na víc jak na osobní útok a na odvádění pozornosti od tématu.

Konkrétněji k možnosti energetických úspor při zateplování budov - kterou Souček nazval "ryzí demagodií" ale k věcným argumentům se ale D. pravidelně nevyjadřuje. Proto typuji, že i pan David je na tom stále energeticky tak dobře, že neuvažuje zali je možné s nimi hospodařit efektivněji jak doposud. Zato se mu stýská po pozornosti a obdivu - tak alespon přidrzle žvaní.