18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Čeká nás skutečně zákaz uhlí?

Tzv. uhelná komise by měla připravit v nejbližší době scénář pro konec uhlí v ČR v letech 2030 až 2050. Klimatičtí záškoláci, kteří v pátek opět stávkovali a demonstrovali, prý za záchranu klimatu, tak mohou být spokojeni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 6.12.2019 20:33

Uhlí lze zpracovat tak čistě, že na konci budou "Ekolentilky" a "Ekozelený čaj" ......

Jen to je dražší než tankery vod Saudů, tedy jak se to vezme ...... co je dražší!

Museli bychom vzít peníze neziskovkám a klotovým .... zjednodušeno, všechny nevyjmenovávám. Jde o to, na kolik si ceníme udělat na někoho dlouhý nos .....

Z. Lapil 7.12.2019 10:34

JE to dražší.

Netřeba brát někomu peníze, stačí počkat, až (JESTLI!!!) dojde ropa.

Jelikož není pravda, že nejsou alternativy, až bude (čísla si vymýšlím) benzín u stojanu za 40,- Kč, bude konkurenceschopný syntetický benzín z uhlí. Následuje - v tom rozboru, který jsem před povícero lety četl - několik dalších alternativ včetně dřevoplynu, elektromobil byl až několikátý v pořadí.

V tržním prostředí bude cena stoupat postupně, takže se na alternativy přejde taky postupně. Průšvih začne, jestli se někdo v té ceně začne šťourat, ať skrz daně nebo skrz zákon. Něco jsem zaslechl o dani na CO2 ;-€.

Š. Hašek 6.12.2019 19:10

Uhlí jsou mraky!

Jen jaksi bylo "stanoveno", že arabská ropa je "levnější". Faktem je, že "očištěná od všeho" je levnější.

Říká se tomu běh na delší trať. Současní politici běží jen na čtyři roky. I nejhloupější sedlák běžel na generaci svých vnoučat.

I Baťa. Běží Babiš.

J. Vintr 6.12.2019 0:25

Oni už se (místy) ani netají tím, že chtějí zlikvidovat "kapitalismus". Motivace těch, kteří za tím vším stojí, jsou nejasné, ale to obrovské stádo aktivních hlupáků, které jim slouží, se podobá člověku, který sedí na větvi vysokého stromu a pilkou pižlá tu větev na straně ke kmeni. Až se to tady celé jejich přičiněním podělá, budou mrznout a hladovět jako všichni ostatní.

L. Novák 6.12.2019 8:18

Nevidím rozdílu mezi nadšenými rudými idioty v 50. letech 20. století a současnými zelenými idioty usilujícími v podstatě o totéž mírně odlišnými prostředky a ideologií... !!

J. Nevrkla 6.12.2019 14:41

Ano, pokud to ovladnou ekoteroriste, dopadneme špatně. Otěže už přebírá Čína, pak asi i Indie. Snad si to lidé včas uvědomí a ty zelené vymastence zbaví vlivu a moci.

P. Dvořák 6.12.2019 0:13

Už to začíná!

Každé sněhové dělo, předpokládám, má vedle sebe fofrník nebo solár!