23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tak 18.4.2008 19:27

by bych rad vedel

proc se vlastne ta atomova elektrarna, co ty zeleny tak strasi , neschova do zeme? Na mostecku ale i Usti  a Sokolova jsou ohromne diry po povrchove tezbe uhli,proc by se nedala ta  atom. elektrarna  v tej dire postavit  a pak to cele zavezt hlinou, takovejch 50-80 metru a nakonec na to napustit vodu. Sejde z oci ,sejde z mysli a zeleni  maji prirodu.

janoryna 17.4.2008 15:07

ono stěhování energeticky náročných výrob na východ

dokáže jenom to, že si ty výrobky nebudeme mít za co koupit. vrhneme se na služby a software, které ale oni budou také umět levněji. nakonec, původ velké většiny programů včetně práce pro MICROSOFT je stále častějí v indii nebo v číně. On to chce nespoléhat na jeden typ zboží. bude stačit, až klesne poptávka po automobilech a naše montovny nebudou mít co dělat...

Claudius 16.4.2008 17:15

Bravo!

Konečně je možné si přečíst něco méně idologicky přibarveného u Neffa!Ačkoli soudím,že první pohlavek dostane při příležitosti black out v Německu,pak se změní ráz karnevalu!Stačí si uvědomit,že nemožnost prosadit společný zájem energetické bezpečnosti narazí na existenci zbožnění soukromého vlastnictví.Nejenže se obtížně prosadí lokality pro nové elektrárny,ale v dnešní době se nedaří ani postavit elektrické vedení k posílení soustavy.1%majitelů realit zablokuje 99%uživatelů elektřiny.Teď to sice nemyslím moc vážně,ale až se energetický problém dále zostří,navrhnu zřízení ministerstva energetiky(Říman je koaličně nevhodný,protože toleruje použití jádra!)řízeného buď bavičem sen.Kuberou nebo rozumbradou Neffem.

Pumprlidentlich 16.4.2008 19:25

trapné

velice trapné. Jste ideologický primitiv

Jura Jurax 17.4.2008 11:21

Re: Bravo!

RvRvRv

Ludva 16.4.2008 17:02

Chce to pár blackoutů

Kdo to nezažil, nepochopí, co je to žít s nedostatkem elektřiny, když se pořád přerušují dodávky. A nejlépe v časech TV seriálů. Za chvíli by byli lidi tak naštvaní, že zelení by lezli kanály.

JJ 16.4.2008 17:36

Re: Chce to pár blackoutů

V poho, a mozna by to vyresilo populacni problem.

Steve 16.4.2008 16:36

Re:Lájoš B. Jakmile energeticky náročné výroby odejdou do Asie, máme po nedostatku energie. Už aby to bylo.

...člověče Lájoš nejlépe odstěhovat veškerou výrobu do Asie a my tady v Evropě se budeme procházet a mudrovat, ostatně zdroje jsou a budou jak řekl klasik Špidla....

Lájoš B. 16.4.2008 18:30

Re: Re:Lájoš B. Jakmile energeticky náročné výroby odejdou do Asie, máme po nedostatku energie. Už aby to bylo.

Hloupí budou mudrovat. Ostatní odkráčí z hutí, sléváren, ... a vrhnou se na služby a software. Nevěříte ? Zkuste sehnat kvalitního řemeslníka k nějakému problému v bytě a pak si o tom popovídáme.

Steve 16.4.2008 18:49

Re: Re: Re:Lájoš B. Jakmile energeticky náročné výroby odejdou do Asie, máme po nedostatku energie. Už aby to bylo.

...ano a staneme se zcela závislí na Asii a budeme veškerý materiál (ocel, odlitky atd.) pro naše strojírenské firmy dovážet, nemluvě o automobilovým průmyslu. Pak postupně zlikvidujeme i strojírenství a všechny vykopeme do služeb nebo je nahrneme do vývoje softwaru. Člověče vy jste jeden z těch šílenců, kteří problém řeší tím že jej odsunou o stovky kilometrů dál.

Lájoš B. 16.4.2008 20:02

Re: Re: Re: Re:Lájoš B. Jakmile energeticky náročné výroby odejdou do Asie, máme po nedostatku energie. Už aby to bylo.

Já ? Snad neviditelná ruka trhu !

Kde jste byl, když tady končil obuvnický, textilní,... průmysl, že teď máte takový strachy ?

Steve 16.4.2008 21:33

Re: Re: Re: Re: Re:Lájoš B. Jakmile energeticky náročné výroby odejdou do Asie, máme po nedostatku energie. Už aby to bylo.

...ano, obuvnický a textilní průmysl neobstál v konkurenci a byl z většiny západních zemí přesunut do Asie, ale to je přece snad rozdíl?  Tady se už jedná na půdě EU o vytlačení energeticky náročných odvětví programově!!!! Bez ohledu na průmyslově vyspělé země a spoustu dalších návazností!!!!! Ještě bych pochopil, kdyby výstupy z těchto odvětví tady nikdo nepotřeboval, ale v průmyslově vyspělých zemích likvidovat materiálové zdroje, jen z důvodu nějaké ideologické předpojatosti, tak tomu opravdu nerozumím. Podívejte se, bolševické manýry jsou bolševické manýry i třeba v zeleném kabátě! Howg!

Sýček 16.4.2008 23:51

Chlape, služby nás neuživí

pročpak se asi řadí do terciální sféry? A sofware? Kolik procent obyvatel, podle vás, je možné vstřebat SW odvětví? A co s tím zbytkem?

JJ 16.4.2008 15:59

Not in my backyard

Tak to bylo vzdy a vsude.

Lájoš B. 16.4.2008 15:21

Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Autorova představa o nutnosti stavět nové elektrárny je naprosto neudržitelná. Jakoby si nevšiml, že světem hýbe fenomén přesunu výroby do Asie. Samozřejmě včetně spotřeby energie na tuto výrobu. Pokud přesuneme alespoň část energeticky náročné výroby do Číny nebo Indie, máme s energií po problému a vzhledem k poměru spotřeby domácností vs průmyslu budeme moci asi i nějaké ty energetické zdroje zbourat.

cb 16.4.2008 15:28

Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Uzasne. A cim to, ze se vyroba presouva, ale spotreba se furt zvysuje?

Lájoš B. 16.4.2008 15:38

Re: Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Jedině, že by ty nové nízkoodběrové spotřebiče v domácnostech kompenzovaly odsunuté spotřeby celých výrobních odvětví (obuv, textil, ...) nebo je zbylý průmysl extrémě energeticky náročný. Co jiného ?

Sýček 16.4.2008 17:02

Re: Re: Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Sýček 16.4.2008 17:04

Člověče, ať to čtu zleva, zprava

vůbec nedokážu rozpoznat, zda to myslíte vážně nebo ironicky. Ironie by to byla báječná.

Lájoš B. 16.4.2008 18:49

Re: Člověče, ať to čtu zleva, zprava

Vy jste schopen reagovat na článek postavený na výrocích pár vymaštěných sasíků nějakou bitelnou argumentací ?

Sýček 16.4.2008 23:47

Aha, tak jste to nemyslel ironicky, škoda.

Nový 16.4.2008 16:08

Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

To  by možná fungovalo, kdyby si  všichni  nekupovali   klimatizace,  myčky  nádobí,  sušičky prádla, výřivky a  vyhřívané  bazény. ( pokud  ne  všichni, tak  tedy  mnozí určitě ). A  ty počítače, do kterých  všichni  stále  čučí, ty si taky  něco vezmou.

Takže   jaderné bloky se stavět  budou, ať se to  zeleným líbí  nebo ne ! Jenom je otázka, kolik "BALCKAUTů" zkousneme, než  půjdou  zelení od válu.

 

Lájoš B. 16.4.2008 18:40

Re: Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Kde by na to lidi vzali, když se jim nechce platit ani 30kč u doktora ???

V rámci své práce přicházím do styku s několika sty domácností v 25titisícovém městě. Klimatizace 0, vyhřívaný bazén 0, výřivka - snad ji někdo má, myčky nádobí - vyjímečně, sušičky prádla - nevím o žádné.

Vaše všichni - respektive mnozí - je hovadina, takže jste nic neozřejmil.

Dian 6.5.2008 18:52

Re: Re: Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Tak to pak nevím v jakém městě žijete. V našem městečku je asi 3000 obyvatel tzn. asi 750 domácností. Co se tak dívám tak asi 100 domů má klimatizaci (MěU taky). Myčky jsou časté hodně lidí s kterými jsem mluvil říkají že mají myčku (asi 150 domácností), pračku mají snad všichni, sušičky moc ne ale našly by se taky. Výřivku- o nikom nevím ale je to možné. Bazény asi 20 - 30 (+ ty rozkládací).

A to s těmi žravými spotřebiči. Víte kolik zaplatíte za Stand-by?   Věřte nevěřte hodně. A to jen za to že na vás spotřebiče "čekají".

Elektrárny budou potřeba (já preferuju jádro a vodu, ta bohužel už ale není kde postavit-škoda).

Zelené nevolím, jsou hloupí a jejich program by nás zničil (bohužel lepší stranu spousta lidí nenajde). škoda.

Frank Wood 16.4.2008 17:03

Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

No jo, světem to hýbe, ale spotřeba elektrické energie v Evropě jde furt nahoru, a to i v brčálovém Rakousku, takže tam plánují plynové elektrárny. Neporadil byste jim, když jste takový expert?

Frank Wood 16.4.2008 17:31

Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

A mezi těmi firmami, které stěhují výrobu do Asie, kralují Mittal, Hyundai a Kia Motors :o). Ale možná máte pravdu, při výpadcích elektřiny se fakt pracuje špatně, takže k tomu přesunu výroby nakonec dojde. Pak budeme rádi, když zde budeme moci dovolit aspoň skladovat olověné akumulátory z Číny nebo jiné chemické odpady třeba z Koreje nebo Indie. Sociální ekologie nás holt neuživí ...

Lájoš B. 16.4.2008 18:47

Re: Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Jak Mittal, Hyundai a Kia ? Běžte do obchodního řetězce, vemte regály útokem a zkuste najít alespoň pár výrobků bez označení Made in China. To je realita dneška a ne ty vaše pindy o sociální ekologii.

Fafa 16.4.2008 19:09

Lajosi:

a ty vyrobky priletely Airbusem Made in Peking nebo Boeingem Made in Shangai, ze? ;-)

Mimochodem, cim budeme platit Asiatum za jejich vyrobky? Udelame z Evropy skanzen a budou nas zivit prijmy z turistickeho ruchu?      

Lájoš B. 16.4.2008 20:05

Re: Lajosi:

Nepochopil jsem zmínku o letecké přepravě. Naprosto drtivá většina zboží z Asie k nám míří přes Hamburk. To jste nevěděl ?

honzak 16.4.2008 17:53

Re: Autor se v tom asi vůbec nevyzná

Lájošu, ty si blbé, nebo navedené.