16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kohout 13.7.2009 7:30

Potřebujeme, aby peníze na dotace nebyly vůbec vybírány a zůstali těm, co je vytvořili.

Mezi daněmi a loupežným přepadením je totiž jediný rozdíl - u daní ti policie na pomoc nikdy nepřijde.

jeff 12.7.2009 23:20

Co v Evropské unii potřebujeme, je, aby dotace šly tam, kde se ví,......

Co v Evropské unii potřebujeme, je, aby dotace šly tam, kde se ví,.........

NEPOTŘEBUJEME. Potřebujeme veškeré dotace do zemědělství v celé EÚ Zrušit.

Fafa 12.7.2009 20:04

Zochu

Neumím si představit,že by se  některé samozřejmosti našeho pol. života mohly udržet ve starých zemích EU.

A ktere? Oposmlouvu si vyzkouseli v Rakousku, britsti poslanci kradou, byvaly nemecky premier uzavrel za Nemecko smlouvu s firmou, pro kterou nyni pracuje, byvaly italsky premier sotva uniknul vezeni a pan Chirac byl v jednu chvili starostou Parize, premierem, poslancem francouzskeho parlamentu i poslancem evropskeho parlamentu.  

zoch 12.7.2009 21:30

Re: Zochu

Ale např. jen Rakousko mělo (a to minimum času od doby,kdy to vešlo ve známost) problémového vrcholného politika.Vlastně ještě Andreotti ! U nás uvádím  jen  jeden příklad,když takto vyjmenováváte,ale stojí za to.  Mít na vrcholu agenta tajné bezpečnosti a ještě snad rezidenta cizí služby celá léta....No,to se může stát jenom u nás.....  A pokud by i toto bylo málo,tak je tu stav v parlamentě resp.  rozsah imunity a pokud by i toto bylo málo,zase přisypu...... 

Prostě nová generace žijící v evr. podmínkách zcela získá morální návyky.  Nechci ale už moralizovat. Prostě : nová inteligence přinese konečně nové normy.  Děkuji za oslovení a jsem Vám zase k dispozici příště. Dnes už asi Vaší odpověď nestihnu.

Jenda 13.7.2009 0:15

Re: Zochu

Tak ono uz to na Vaclava "spatnou naladu" Havla prasklo?

clay 12.7.2009 17:29

no a teď jak je to doopravdy.....

společné zemědělské politiky, která stále představuje nejvýznamnější položku evropského rozpočtu a je často kritizována pro podporu neefektivního hospodaření.

V oblasti přímých podpor od roku 2003 mizí vazba mezi objemem produkce a výší dotací zvýhodňující zejména velké zemědělské výrobce na úkor malých. Komise ve svém loňském návrhu počítá ale s dalším omezováním dotací pro velké výrobce. Dotace by se podle návrhu měly snižovat nepřímo úměrně k velikosti producenta.

Tento návrh ovšem narazil v České republice, ale také některých dalších nových členských zemích.;-)

clay 12.7.2009 17:31

Re: no a teď jak je to doopravdy.....

Poslanci souhlasí i s plánem Komise omezovat intervence u obilovin na nulu (s výjimkou pšenice) a současný systém intervencí nahradit systémem „bezpečnostní sítě pro případy krizí“, které budou s nejvyšší pravděpodobností v důsledku globálního oteplování častější. Pro případy krizí by se zemědělci měli pojišťovat a to buď v rámci soukromých nebo veřejných pojistných schémat. Musí být ale zaručeno, že tato schémata nenarušují hospodářskou soutěž.

Poslanci ve výboru jednali také o mléčných kvótách. Mléčné kvóty mají podle plánu Komise po roce 2015 skončit. Komise ovšem zvažuje postupně zvyšovat kvóty tak, aby v roce 2015 nedošlo k velkému šoku.

clay 12.7.2009 17:21

autorko

o co se snažíte, když janabok nadprodukci nezná....;-D

Jarka 12.7.2009 15:42

Re: objektivně

Nechci nostagicky vzpomínat na minulé časy - jsem ráda, že je to za náma, ale vzpomínám

přese jen na české ovoce a českou zeleninu. Všetatskou cibuli, květák, moravská a slovenská rajčata a papriku, moravské meruňky a okurky, dnes se všechno dováží a chuť to nemá žádnou. V době kdy býval rajských přetlak a vozila se do konzerváren, tak je v super-

marketech prodávají za 20 Kč. V Praze bývaly výkupny zeleniny, kam zahrádkáři prodávali

přebytky z vlastní sklizně. Nyní  se na polích, kde bývala zelenina pěstuje řepka. Z domá-

cí sklizně se něco občas objeví na trzích, ale ty už likvidují, takže v Praze pouze v Holešovicích. Vzpomínám také na albánská, bulharská a rumunská rajčata, jugoslávské hrozn. víno Afus - copak oni na těch polích pěstují? Nebo maďarské Jonathany, které se na Vánoce prodávaly - sady už asi také zlikvidovali a pěstují něco eko. To byly vzpomínky jen na to lepší - na ostatní raději nevzpomínat.

Jura Jurax 12.7.2009 11:57

Euroregiony

hm ... divide et imperia - to imperia samozřejmě z brusele pod taktovkou Německa a Francie ... děkuju, nechci ani omylem ...

šakal 12.7.2009 13:13

...Impera...impera!...

...Ale jinak souhlas - normálně bych totiž nemyslel, že vůbec někdo s elementárním pudem sebezáchovy nějaký takový článek může napsat do českých médií bez smrtelného strachu z toho, že ho za to nějaký Čech vezme židlí po hlavě. Ale asi už mají euronáckové zjištěno, že se Češi bránit nebudou. ...Naopak! Někteří se na tu vládu silnějších, moudřejších, kulturnějších a vůbec "tak nějak" vyspělejších národů těší. Vydávají to pak za doklad svého vlastního prozření, moudrosti, kulturnosti a vůbec "tak nějak" vyspělosti ;-P  :-/

zoch 12.7.2009 13:42

Re: ...Impera...impera!...

Zdravím  !

Netěším se na to,že nás někdo povede atd.....     A nepatřím zrovna mezi ty,kteří vítají např.  restaurace bez kouření (  ačkoli dnes už je zde norma měkčí a akceptovatelná snad všemi...). Těším se ale na to,že bude přejímána určitá standardní úroveň  nároků na politiky a nejen politickou scénu ale i podmínky ve společnosti....  Neumím si představit,že by se  některé samozřejmosti našeho pol. života mohly udržet ve starých zemích EU.

šakal 12.7.2009 14:12

...Ale no tááák!...

...Člověče...děláte, jako byste tady ty poslední roky nežil. To bylo porád keců, jak nás EU zkultivuje, jak bídně zajdou na úbytě padouchové a zloději. Jak EU zatočí s tunelářema a naučí nás, co znamená...tendlecten..."právní stát". A zatím vidíme, že po našem slavnym vstupu do EU se gauneřině u nás začalo říkat šibalství. Podvodníci a defraudanti se stávají váženejma poradcema našich předních politiků. Takzvaní kariérní úředníci (čti kariérističtí komuši) už se dokonce zase stávají ministrama a nikomu to nevadí. Dokonce si lid obecný pochvaluje, jakej je ten Kohout štramák a Telička machr - a že by to některýmu z nich slušelo na postu eurokomisaře! V důsledku neuvěřitelný inflace předpisů - mohutně podporovaný z EU - je předvídatelnost práva nulová a jeho poznatelnost minimální. Ústavní soud je v jednom jediným nálezu schopnej dvakrát porušit ústavu a nečervená se ani když obrací jednoduchou větu v její pravej vopak.

Řekněte, mám snad něco s vočima, když tady nevidim nic z toho krásnýho, v co všichni ti Bruselem oslnění jelimani? Zdá se mi to, nebo spoustě lidí naopak slouží EU jenom jako klacek na druhý a navíc ještě jako skvělý alibi pro vlastní lumpárny, který by se jim jinak prováděly o hodně hůř?Jak to přijde, že tu ta "gultůra" néjni ani vo chlup lepší, než jaká byla před lety? To si opravdu myslíte, že vám všechny ty krásný věci do naší země nainstaluje i s antivirem a fajrvólem nějakej moudrej ouřada z Bruselu a jinej dobrák ze Štrasburku na to bude přísně dohlížet? ...Ste snad marod s hlavou?  ;-P  (Y)

zoch 12.7.2009 20:37

Re: ...Ale no tááák!...

S Vámi to nevypadá dobře.  Jste ukřivděný,zklamaný vývojem a to vám nesedí.  Podívejte se na to z té lepší stránky. Nejste zklamán sám. Já kupříkladu nesnášel VK pro jeho zásadovou proradnost a dneska se mi z něj zvedá dekl,když vím  o jeho rezidentské pozici........ Dneska jste zkušenější,víte už,že hlavou zeď neprorazíte,tušíte,že na tom Kajanovi s Klausem asi nebude všechno richtig a pokud se soustředíte jen na předávání profesních zkušeností,nemůže se nic špatnýho stát.Budete oblíben, vyhledáván pro svou zběhlost a najednou se rozhlédnete a svět bude hezčí a milejší.

Tak nevím,nevypil jsem toho moc ?

Jenda 13.7.2009 0:17

Re: ...Ale no tááák!...

Vypil. Uz to radsi nechlastejte.

Informace 12.7.2009 11:32

Paní autorka opomíjí,

že v EU existují zákony, které stanoví t. zv. kvoty jednotlivých zemědělských produktů pro jednotlivé státy. V některých odvětvách byly stanoveny již v r. 1968 a pak postupně pozměnovány. Tedy k žádné nadprodukci by nemělo dojít, spíš naopak. Pokud jde o současnou tendenci propaguje a podporuje se výroba t.zv. místních nebo regionálních specialit a to jak pro domácí spotřebu tak provývoz. Podporuje se také biologické pěstování ovoce a zeleniny. Zásadou je omezit dlouhé skladování a dlouhou přepravu produktů, moc to stojí a produkty nejsou čerstvé a kromě toho spotřeba v místním prostředí výroby umožní i lepší kontrolu kvality.

http://europa.eu/legislation_summaries/agriculture/agricultural_products_markets/index_it.htm

Honza42 12.7.2009 12:03

Kecy v kleci

Když ty dlouho skladované a draze přepravované produkty jsou navíc ještě "nečerstvé", tak proč chcete podorovat = dotovat ty skvělé čerstvé a levné místní potraviny ???

Hlavně si nechte kecy o ošklivých supermaketech, co jim nepřejou. Na trhu totiž může prodávat každý.

A nebojíte se, že ty podporované místní speciality pro vývoz se stanou v místě svého určení draze přepravovanými a dlouho skladovanými a nečerstvými??;-D

Tady je vidět kdo vymýšlí dotace a čím myslí (nejspíše vepřovým kolenem).(Y)

Informace 12.7.2009 12:32

Re: Kecy v kleci

Budou to kecy v kleci, když tedy myslíte, ale jsou to nové tendence pro podporu místního zemědělství, chovu dobytka a průmyslu, které ty suroviny zpracovává. Zároveň to zkrátí řetěz zprostředkovatelů, velkoobchodu, který hlavně způsobuje zvýšení cen. Já si tedy raději dám rajský salát z jablíček, co vypěstovali tady na poli pod sluncem než nějaké červenozelené koule bez chuti, co dovážejí z Holandska. A vyjdou mi levnějc. A i supermarkety na to přišly, že se jim to vyplatí. 

huhu 12.7.2009 10:08

žádné dotace !

především potřebujeme, aby mocná lobby a zkorumpovaní úředníci EU i v jednotlivých státech EU neničili svobodný trh...

clay 12.7.2009 17:23

Re: žádné dotace !

mluvte o zemědělcích a farmářích, ti chtějí kvoty snižovat a dotace zvyšovat. EU chce kvoty zvyšovat, dotace snižovat a postupně do roku 2015 eliminovat.....

RosPerot jr 12.7.2009 9:47

taky dobře

Dobře, pani Fuegnerová, hodně dobře.

Pozdrav

RH

zoch 12.7.2009 9:29

Kdo má moc....

Nevzpomínáte si,kdo u nás bránil vzniku senátu,kdo bránil  větší autonomii krajů...?

To stejný přístup. Kdo má moc,nechce se dělit.

mol 12.7.2009 10:46

Re: Kdo má moc....

My si hlavně vzpomínáme, kdo si ty kraje v současné nesmyslné podobě vymyslel.

zoch 12.7.2009 12:47

Re: Kdo má moc....

V čem je podoba krajů v současné době nesmyslná ????

mol 13.7.2009 1:13

Re: Kdo má moc....

Např. jsou moc prťavé a neodpovídají žádné NUTS.

5P 12.7.2009 0:22

???

Co to znamená tam kde se ví? Kdo to ví? Nebo je to jen takové sela ví?

Pritel 11.7.2009 20:03

ach jo

Co ten pravopis? !!!"socialistyckych, suverenenitu, Panovum"!!!

J.G. Pašek 11.7.2009 18:16

To je pud národní sebezáchovy . . . .

Každý stát plánuje tak, co kdyby kdyby se 2-3 roky neurodilo . . . . v USA jsou k mání sýry z celého světa vedle vyrobených v USA a nikoho dosud nenapadlo vybít dojnice v USA a tak  ušetřit na dotacích farmářům, když sýry mohu importovat z EU . . . .

Karel Adler 11.7.2009 17:02

Je zábavné, jak Frau Eugenie Trützschler von Falkenstein - Fügnerová i do zemědělství namontuje euroregiony

Je zábavné, jak Frau Eugenie Trützschler von Falkenstein - Fügnerová i do zemědělství namontuje euroregiony. Její tchán z okupačního Státního Ministerstva pro Čechy a Moravu Herr Werner Trützschler von Falkenstein ji určitě poučil dobře o tom, jak fungoval zbytek ve formě Protektorátu (Protektorat Böhmen und Mähren) a ráda by tu dobu asi vrátila zpět...

honzak 11.7.2009 17:23

Re: Je zábavné, jak Frau Eugenie Trützschler von Falkenstein - Fügnerová i do zemědělství namontuje euroregiony

jsem zvědav jaký moudro z baby vypadne příště!Tyhle postklimakterické mudrlantky jsou zkázou lidstva.