25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Huml 2.9.2010 5:08

Hm, co tim chce vlastne p. Robejsek rici?

Zajimava kritika soucasne situace, myslim ze kazdy dovede pochybovat o schopnostech ekonomickych analyzatoru, ale pan Robejsek nenabizi zadnou direktivu ktera by mohla nejak posilit kulhajici ekonomii. Komu a co vlastne pan Robejsek, poradce, dnes a denne radi? S napetim ocekavam...

J. Schwarz 2.9.2010 9:53

Re: Hm, co tim chce vlastne p. Robejsek rici?

A proč vlastně by bylo třeba posilovat kulhající ekonomiky? Nic se nestane, když všichni omezí spotřebu. Většina obyvatel "vyspělých zemí" je vyžraná jako prasata - obzvlášť pak ta jejich "chudá" část.  Každý musí ztrávit dovolenou u moře, polovina národa si představuje jak by bylo fajn ztrávit život jako zajištěný úředník pod penzí, ve společnosti "vzdělání a služeb", kde si budeme navzájem drbat záda, probírat při tom nejnovější kulturní události a všichni dohromady "integrovat Rómy". Evropa bude zelená, vyrábět se asi bude všechno v Číně.  Náš problém je ve stále rostoucích nerealistických očekáváních, přiživovaných nesmyslným blouzněním o "skupinových právech" ve vyspělých společnostech. Právo na byt, práci, kvalitní sex, zdraví, stěstí... všechno nárokové, bez vlastního přičinění. A kdo to má vlastně zařídit, ty radovánky?

J. Pašek 2.9.2010 16:34

Re: Hm, co tim chce vlastne p. Robejsek rici?

NAPSAL JSTE . . . .A kdo to má vlastně zařídit, ty radovánky?

Tu otázku bych já napsal . . . A kdo to má vlastně zaplatit, ty radovánky?

B. Rybák 2.9.2010 19:08

Re: Hm, co tim chce vlastne p. Robejsek rici?

Pro mne je to sdělení, že současné akciové trhy jsou ovládány lidmi, kteří ani trochu nenesou "kůži na trh", využívají náhodných výkyvů cen, nebo je dokonce záměrně vyvolávají. Jejich jednání nic společnosti nepřináší a jejich zisk je vlastně formou krádeže. Tyto trhy jsou proto zcela neprůhledné a nepředvídatelné a neovlivnitelné. Žádná Obamovská reforma s tím nic nenadělá. Možná, kdyby se to zařídilo tak, aby jediným ziskem z akcií byly dividendy.