16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Žádná panika, jen ostražitost

Přelom roku je v podnikání spojen mimo jiné se setkáváním s obchodními partnery, ať již zákazníky, distributory nebo dodavateli. Tématem bývají vyhodnocení uplynulého období, řešení problémů nevyřešených do konce roku předchozího a překlopivších se i do roku následujícího, uzavírání nových rámcových smluv, ale i obyčejná mezilidská či dokonce přátelská setkání s přáním všeho dobrého do roku nastávajícího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 12.1.2012 9:23

Ekonomiky a jejich výkony a přerozdělování jejich výsledků

Doporučuji prozkoumat si statistiky o výkonech ekonomik třeba G20, nebo z MMF, či OECD, statistik Číny, Africké Unie, EU, atd. Proč?

Zjistíte, že mluvit o světové krizi v ČR je nesmysl. Je to záměr, který používá neokomunistická-neosocialistická skupina lidí s vlivem v médiích. Tak hloupí, aby nepochopili čísla v tabulkách o výkonech ekonomik snad nejsou.

Potíže ekonomické lidským bytostem, v současné etapě žití na planetě Zemi, dělají přírodní katastrofy a války. Oba procesy způsobují ztráty na životech a ztráty na majetku generacemi budovaného. A ty zničené věci a lidské bytosti s jejich know-how se musí nahradit, opětovně vybudovat a vydat finanční prostředky od jiných, aby se dosáhlo původní úrovně.

První příčina je lidmi neovlivnitelná.

Druhá příčina je ovlivnitelná, pár politických stranických deviantů (ovlivněných zbrojaři a bankéři) ovlivní parlamenty a jde se bojovat, utrácet miliardy USD, či Euro, či Kč, které jsou vzaty občanům a mohly být použity v jejich prospěch. A světové občanstvo vědecky a kulturně vzdělané mlčí. A to bych řekl, že je "krize" společnosti. Každý stát si pěstuje vědce a umělce za účelem zdravého vývoje lidské společnosti, aby dávala společnosti zpětnou vazbu (mají více času na přemýšlení i vliv na ostatní). Prostředky na to jim poskytují lidé v ekonomikách ne stát, který řídí vpodstatě malá skupina politiků soustředěných v politických stranách a jejich poslanců. Tito lidé jen nespravedlivě přerozdělují vybrané Kč. Podle analýzy mediálních výplodů v ČR za posledních tak deset roků je mnoho autoru mediálních zpráv mimo reálná dění, v podstatě dělají jednotnou PROPAGANDU, není to objektivní zpravodajství. Proč tak konají je nejen na jejch uvážení.