29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Novák 7.3.2009 1:32

Lepší zachraňovat lesy,

než ty, kdo je bezostyšně plundrují těžbou.

bh 7.3.2009 8:48

Re: Lepší zachraňovat lesy,

Takhle zjednodušeně to říct nejde, v lese se hospodařit a tedy i těžit musí, ostatně většina našich lesů je uměle vytvořená monokultura....

Ne každý, kdo těží, také plundruje a zároveň zdaleka ne každý, který má plnou hubu řečí o záchraně lesů a chce dotace na to či ono, také ty dotace opravdu použije ve prospěch lesa... Krade se tam neuvěřitelně, ale z obou stran.....

bh 6.3.2009 23:27

Shodou okolností o tom něco vím

Jakkoliv jsem přesvědčením pravičák, tvrdím zde, že lesy plundrují především soukromníci a kontrola státu je nezbytná. Všeobecně je známý fakt, že LHP / lesní hosp.plány/ jsou podhodnocené, což umožňuje vytěžit podstatně více, než je nahlášené a schválené množství. Posléze je toto dřevo prodáno načerno. Existuje exaktní metoda, jak to zjistit, tzv. měření pařezů, ale tu nikdo nedělá..., proč ? Inu, prý na to nejsou peníze... a tak se krade a krade, ruka ruku myje... Je to obří mafie... Dotace samozřejmě již dávno existují, pan poslanec jen lobuje a potřebuje přihrát další peníze komusi.... Samozřejmě, neplechu nedělají jen soukromníci, Lesy ČR na to jdou právě přes ty poslance....  A tak dále... Je toho hodně.... A samozřejmě existuje také spousta poctivých lesáků, kterým se nad tím otevírá kudla v kapse a zachraňují, co se dá.... Není to úplně v háji, ale je to dost hrůza....

fg 6.3.2009 19:06

prej se dají v lese vydělat miliardy

je to pravda Vlasáku? Mně to říkal jeden lesní inženýr

J.G. Pašek 6.3.2009 16:30

A co takhle zachránit sklárny a porcelánky?

!!

ufff 6.3.2009 15:47

Že se nestydíte, drvoštěpi!!!

Pane poslanče, krize se vyskytuje ve všech odvětvích hospodářství, nejen v lesích, to jste si mohl všimnout. Tržby se propadají každému, nejen lesům! A všechna odvětví zaměstnávají spoustu lidí. Ten váš dřevorubecký sjezd objevil Ameriku. Vykácený les neplní, pane poslanče, ani rekreační ani vodohospodářskou natož pak ochrannou funkci! Celé roky to vaše odvětví vyváželo dřevo bez ohledu na nějakou přidanu hodnotu. Zajímala vás okamžitá cash hodnota. A teď budete natahovat ruce směrem ke státu o pomoc? Daňově zvýhodňovat výrobu energií ze dřeva? To jako myslíte, že dneska si někdo pořídí kotel na dřevo, aby záhy, až zase budete mít odbyt ve stavebnictví a přijdete na to, že tento odbyt je pro vás výhodnější, sháněl kdejakou otep, aby se zahřál? Nebo čekáte, že škodovka prorazí s pohonem větví? Tři polena na sto kilometrů! ;-€Bude daňově zvýhodněn, kdo bude topit dřevem? Pak navrhuji, aby byl zvýhodněn i ten, kdo bude žrát výhradně vepřové, aby tím podpořil skomírající živočišnou výrobu. Dostanete-li zelenou od ministerstva životního prostředí, abyste káceli stromy a ty poté rozšmelcovali na štěpky, tak potěš pánbůh!;-€

chv 6.3.2009 14:57

Pane poslanče,

ono lesům neuškodí, když je na nějaký čas přestane drancovat ta mafiánská banda, která jim dnes vládne. Možná by měli soudruzi do těch lesů vyrazit, a hezky růčo, tak jako naši předci, tam začít čistit "zapomenuté", tlející větve, pařezy po těžbě, vysoké až 70 cm od země a další "dary", které tam po svém pirátském několikaletém drancování, našim potomkům zanechali. Možná by pak nebylo tolik kůrovce, plísní a dřevokazných hub, a v neposlední řadě by se tam člověk už nemusel bát, že se přerazí nebo zahučí do nějaké díry. Ale z toho pro Vám podobné a pro soudruhy Gandaloviče, Palase, Zgarby a další nemá co kápnout, takže asi zase nic?!

jimi 6.3.2009 18:34

Re: Pane poslanče,

Kromě poslední věty,na které je kus pravdy, jste napsal totální blábol. Pletete si les s parkem ba ještě pravděpodobněji se svou zahrádkou. Věnujte se radějí jí, bude to tak lepší.

agent 6.3.2009 14:34

pan je

asi šeda eminence velmi smutně pusobiciho moravskiho svazačka gandaloviče za nevinou smutou až ubrečenou pusinkou jsou mizejici lesy ale hlavně gigaprašule hoši z odeses nerozlučni kamoši venci kačka (Y)>-(Y)

Hobo 6.3.2009 14:04

Chceme zvýhodnění!

Každý si najde důvody, proč by měl být zvýhodněn. Nejlepší řešení je nezvýhodňovat nikoho.

tak 6.3.2009 12:42

Zachráníme české dřevaře?

Pane Vlasáku nevím,kde berete tu odvahu lobovat za to drancování lesů.Kdy jste naposledy byl v nějaké lesnaté krajině,kde bylo tak zvaně těženo dřevo?Je to smutný

pohled na spoušť,kterou po sobě tyto "odborníci" zanechávají.Co se musí nechat - velmi

zdatně umí kácet tím způsobem aby při větším větru vznikaly polomy a oni mohli své

zločiné dílo dokonávat. s poukázáním na nutnost likvidace polomů.Člověk jako vy by neměl dostávat příležitost ve volených fukcí.

jimi 6.3.2009 18:38

Re: Zachráníme české dřevaře?

A člově jako vy,  "tyto" odborník, by své paranoidní smyšlenky neměl uveřejňovat. Nebo snad můžete podpořit Vaši veskrze mylnou smyšlenku pevnými daty. Těžko, těžko...

bb 6.3.2009 11:46

pomoc lesům

Když už jste, pane, věnoval čas a energii na tak nic neříkající a obecný článek, neobtěžoval byste se raději a mohl uvést aspoň jeden racionální důvod pro tu požadovanou pomoc. Jenom - my chceme. To já taky...Bože, tak hluboko jsme klesli.

Kolumbo 6.3.2009 10:34

Všechna ta

"pomoc" ekonomice je prostě kontraproduktivní. I vládní dluhy bude třeba platit, nebo je "zaplatí" inflace. Krize je vlastně krizí přehnaných očekávání  a nároků vyvolávaných převážně levicovými politiky a zbytnělé dělby práce. Proč se snažit udržet neudržitelnou úroveň spotřeby a styl života? Pokud jsou lidi tak "solidární" jak se navenek tváří, tak ať většina pracuje na poloviční úvazek za poloviční plat a druhou polovinu úvazku nechť poskytne nezaměstnanému kolegovi. Ušetřený čas může věnovat  práci doma, na zahradě a podobně. Nemusí se přece všechno kupovat a prodávat. Když je krize, je krize a každý se musí snažit být alespoň částečně nezávislý na cizích zdrojích.

paja 6.3.2009 12:40

Re: Všechna ta

A Kolombo půjde příkladem. Navíc se rozhodl věnovat polovinu  úspor svému hospodskému.

Hobo 6.3.2009 14:06

Re: Všechna ta

Vynikající argumentace, věru!

KTE 6.3.2009 10:12

Lesy

Opravdu dementní článek, kdy z monitoru až pod můj nos čouhá natažená ruka lačná peněz z dotací a podpor. Přitom se o dřevozpracující průmysl vůbec neobávám -  lesy totiž nikdo neodstěhuje, aby rostly jinde levněji.

vládík 6.3.2009 9:58

A toto ekonomickou blbost zařadí do kapitoly EKONOM IKA!!!

!!!

vládík 6.3.2009 9:55

Vy že jste reprezentantem konzervativní strany?

Mimochodem: Podpora spotřeby biomasy na výrobu tepla a elektřiny existuje (příplatek za "zelenou elektřinu", případně stanovené vyšší výkupní ceny elektřiny; dotace výstavby místních kotelen na biomasu.

Propad hrozí nejen dřevařskému průmyslu ale samozřejmě i jeho odběratelům, tedy vámi zmiňovaným stavebním podnikům (zaměstnávají hromadu lidí) či papírnám. Jak budeme pomáhat jim?

Asi si s Paroubkem myslíte, že stát dluhy neplatí.

Dotaz: Kam chcete v nejbližších volbách kandidovat?

vládík 6.3.2009 9:57

Re: Vy že jste reprezentantem konzervativní strany?

PS:  Čím dál víc chválím Boha, že dopustil aby u státní kasy stál v této době Kalousek proti některým blbům (nejen)  z ODS.

Criket 6.3.2009 9:40

Oldo

i Ty Brute? Už i Ty jsi propadl chiméře evropské dotační a ragulační optiky? Pak je dobře, že se do EP snaží dostat S.S.O. Těm bude ten přechod na evropské socinženýrství aspoň nejakou chvíli trvat.

Honza z podhůří 6.3.2009 8:53

pane Vlasáku

stát by se hlavně měl co nejmíň s*r*á*t  do věcí, pro které tu zjevně není - pokud chci víc prodat, musím nabídnout cenu a podmínky za kterých se to vyplatí koupit. Zatím jsem si nijak nevšiml, že by se mi někdo snažil nabídnout palivové dřevo za takových podmínek, aby to pro mne bylo natolik výhodné, abych vypnul plynový kotel a přikládal polínka - ani zde v Královéhradeckém kraji. Ale házet mými penězi, které mi uloupíte měsíc co měsíc co daně, na to jste všichni kabrňáci, co? Jděte se bodnout!

ska 6.3.2009 8:46

Zdá se

že rušení cofee shopů v Holandsku nese jistá rizika, přebytečnou úrodu asi vyvezli sousedům do Belgie a její vliv a účinek se nekontrolovatelně šíří po celé Evropě, jinak si to neumím vysvětlit. Nebo je to jiná Burroughsova konspirační nákaza? Má v té Bruseli ještě někdo rozum? Z velké spokojenosti se dá celkem účinně zdegenerovat. Jinak nevěřím, že toto je reprezentant pravice.

R 6.3.2009 8:23

Na Svatého Jiří

vylézají hadi a štíři a před volbami vylézají s nesmyslnými články poslanci.

V dřevařství se jedná jen o zaměstnávání příslušných lidí, různých těžařů a dopravců, kteří ale stejně z největší části jsou zaměstnáváni na kontrakty a jsou zvyklí po skončení kontraktu hledat i jinou práci jinde. Nejsou to žádní skláři, co 30 let dělali u sklářské pece  na jednom místě a nic jiného bez rekvalifikace neumí. O lesy se nejedná, kůrovcové a polomové dřevo se těží bez problémů a bez problémů mizí jako palivové dřevo v domácnostech a těžbu produkčního dřeva v lese není problém o několik let posunout na dobu konjunktury, nejsou to žádné krávy v kravíně, které musí každý den dostat  do  tlamičky svoje žrádlo. V nejhorším případě se vytěžené dřevo posune v kvalitě, na řezivo půjde jen to úplně nejkvalitnější a na palivo půjde všechno ostatní. Pily a podobné zařízení, těm sice malý odbyt vadí, ale na druhé straně nízké vstupní ceny dřeva jim zlevní provoz.

Jen nevím, jestli je autor článku štír nebo had.;-D

Antonín Hrbek 6.3.2009 8:03

Drobné poznámky

1. Další odborník z ODS na rozdávání peněz daňových poplatníků a peněz z "nežádoucí" EU.

2. Ví autor o spiknutí ČSSD a ODS, které s pomocí bývalého hejtmana pana Bradíka a rodiny paní Orgoníkové chtějí vybudovat tunel na královohradecké lesy?

tich@dohoda 6.3.2009 8:02

Kdybyste kandidoval za ČSSD nebo KSČM, tak neřeknu, ale 3. místo na kandidátce ODS ?

viz titulek, soudruh mol/. Proc si soudruhu Mol'e myslite, ze ODS'aky nazyvam modrymi bolseviky, nikdo v CR se neblizi stalinistum vice nez vy modri bolsevici. KSCM, to je proti modrym ptakum vcelku seriozni demokraticky krouzek :-). Soudruh Vlasak se jen odkopal, obvykle totiz vy modri bolsani mluvite jako kovani pravicaci, soudruh Vlasak se uz ani nemaskuje pravicovou retorikou. Cest :-)

mol 6.3.2009 10:10

Re: Kdybyste kandidoval za ČSSD nebo KSČM, tak neřeknu, ale 3. místo na kandidátce ODS ?

Prozradim vam tajemstvi, soudruhu tich@dohodo, jeste nikdy jsem ODS nevolil.

Forstmeister 6.3.2009 7:53

Jenom úprava informací

1. ML HK hospodaří řádově na 3700 (oficiálně na 3677) ha lesa, což by měl bývalý pan primátor vědět a nemystifikovat.

2. LČR hospodaří řádově na 55% výměry lesů v ČR (okolo 2 500 000 - 2 600 000 ha, dle toho, zdali je to dle výměr LHP/LHO nebo KN)

3. Problematiku dřevařů a LH má vyřešit nový GŘ LČR s.p. Zajisté erudovaný odborník na lesnickou problematiku a jeji specifika, pan Svatopluk Sýkora (Sýkora je sedmým ředitelem Lesů ČR od roku 1993. Vystudoval ČVUT v Praze. Je "specialistou na krizová řešení". Začínal jako referent v ČSTV, později byl vedoucím útvaru OPBH v Praze. Byl ředitelem firmy Walter-Stimex, od 90. let působil v čele řady společností, mimo jiné Agropol (1995-1996), Benzina, a.s. (1999-2001), Aliachem (2001-2002), rejdařství ČSPL nebo ČS reality (2003-2006). Od srpna 2007 byl správním ředitelem Lesů ČR). Lesnický odborník "non plus ultra", záleží však, kým se obklopí a na jak dlouho, zlaté totiž padáky táhnou (kariéra: ...OPBH, Agropol, Benzina, Rejdařství, Reality, LČR..., halt multifunkční "odborník")

Můj názor.

jim 6.3.2009 18:44

Re: Jenom úprava informací

Nejen Váš. Lesníci se dohadují, že krizový manažer Sýkora není krizovým proto aby krizi odvrátil, ale aby jí dovedl do takových rozměrů, aby bylo možno poslední neohlodanou kost v ČR rozdrtit a vybrat morek, který slíznou.... dosaďte si dle libosti.

Magor Milda 6.3.2009 7:52

Topím výhradně dřevem a moje spotřeba se nemění

ovšem dřevo si řežu a svážím sám, platím dřevařům pouze za dřevo. Vloni vytěžili dobře 1/3 stromů v okolí, je tam kůrovec, téměř vše se podařilo prodat a nové stromky jsou už zasázené. Samozřejmě ceny dřeva kolísají, možná bude ten příjem o něco menší. Já konstatuji také, že můj příjem klesá, protože daňové zatížení roste, rostou u různé poplatky, třeba nemocenská. Ale takový je svět, každý si musí život zařídit, jak mu triko stačí. Do nekonečna ty platy a příjmy růst nemohou, i stromy do nebe nevyrostou. Za pár let budou příjmy zase lepší, ale splácet dotace se pak nikomu nechce. Pokud tedy nechcete socializovat vaše zisky, nemůžete požadovat, aby za vaše ztráty byla odpovědná společnost. Stát není jednosměrná ulice, kde peníze poplatníka jdou k podnikatelům.