20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dana 24.9.2008 18:10

,,,

;-O;-O

Olin 24.9.2008 0:06

Loučím se,

dva dny jsem věnoval víc energie zábavným diskusím, než svý práci. Nepomiloval jsem vás všechny, jen co jsem stihl. Dobrou noc a oslaďte si!

Bubeník 23.9.2008 21:26

Výborně napsané

a konečně prokázané k čemu nám byla zlodějská privatizace dle Klause a jeho boys. Dnes v Němčicích nad Hanou po cukrovaru,   na který se skládali  zemědělci desetiletí, zůstalo jen oranisko. Díky vám soudruzi z ODS, ČSSD a všech koalic.

Ladislav N :-))) 24.9.2008 1:16

Re: "...se skládali zemědělci desetiletí..."

Co je to za blábol? Kde jste k tomu přišel? ;-P

brána 23.9.2008 20:25

Připomínka gnerálního k etice cukrování

Der Generalsekretär forderte ein Umdenken und eine neue Wertorientierung im Finanzsektor. "Wir brauchen ein neues Verständnis von Ethik und Verantwortung in der Wirtschaft, mit mehr Mitgefühl und weniger unkritischem Glauben an die 'Magie' des Marktes", sagte Ban.

jmeno 24.9.2008 2:31

Re: Připomínka gnerálního k etice cukrování

quatsch!:-)

Ladislav N 23.9.2008 19:03

Žádný CUKR NEPOTŘEBUJEME, a zvláště ne ten dotovaný z kapes daňových poplatníků.

Cukru je nadbytek, je levnější než kdykoli v minulosti (v hypermarketech za 11,90 - 12,90 Kč / kg krystal, krupice) za komunistů stál (maloobchodní cena) 7,- Kč/kg, což je s ohledem na inflaci víc, než stojí dnes.

Výroba lihu je drahá a zase jenom požírá peníze daňových poplatníků. Tak k čemu by nám byla dotovaná nadprodukce cukru? K ničemu. Jenom lobbysté, kteří mají nějaký "vývar" z dotací, volají po zvýšení výroby.

Občanovi to může být jedno - levný cukr v obchodech za světové ceny je to, co si může přát.

Žádné kvóty, žádné dotace, žádný socialismus přeslazený nezdravým cukrem!!;-P

Emil XX 23.9.2008 19:46

Ale právě o těch kvótách je ten článek

Je ZAKÁZÁNO našim zemědělcům cukr pěstovat. A na vině je naše minulá vláda.

Olin 23.9.2008 19:50

Re: Ale právě o těch kvótách je ten článek

To je pravděpodobný. Něco asi podělali, když prohráli arbitráž.

Emil XX 23.9.2008 19:53

Arbitráž prohráli, protože těm podvodníkům 7dali těch kvót MÁLO

to je ten největší paradox.

Ladislav N :-))) 23.9.2008 19:59

Re: Výroba motivovaná dotacemi vede ke kvótám omezujícím nadvýrobu

Jestli to nebude tím, že berou dotace a cukru je nadbytek.... a dražší, než  z dovozu. ;-P

Emil XX 23.9.2008 21:02

Ano, naši zemědělci sice berou dotace, ale jejich konkurenti

berou ještě větší dotace. Pokud by se dotace zrušily, naši zemědělci by proti svým konkurentům uspěli. Náš cukr je levnější než jiný EVROPSKÝ cukr, ale neobstál by v konkurenci se třtinovým cukrem ze zemí MIMO EU.

ferdinandeste 23.9.2008 21:26

Re: Ale právě o těch kvótách je ten článek

Zakázáno nejspíš není nic, jen tu cukrovku by nebylo komu prodat, protože skoro všechny cukrovary jsou v čudu. Jenže řepa cukrová byla ideální předplodinou pro sladovnický ječmen a chybět bude i ta šáma, výborné vápenaté hnojivo. 

M. Zima 23.9.2008 15:11

Pane Teplý,

s tím " dokázat, že české cukrovary konkurence schopné jsou, což by vzhledem ke mzdám nedalo žádnou práci" by byl nejspíš problém. Měl jsem nedávno možnost seznámit se s českou produktivitou a vypadá to velmi špatně. K tomu přijde u toho cukru, ještě Toplánkovo hloupé bourání bariér, takže by ten český cukr konkuroval kubánskému atd.  Musíme se smířit s tím, že ti prognostici měli pravdu, když naházeli vše za úplatek cizincům pod nohy, "protože by na to Češi nestačili" a nechali se od Čechů za to ještě oslavovat. Komu není z hůry dáno, ... znáte přeci.

Emil XX 23.9.2008 19:55

Německá Islámská Republika nebude brzy

stačit skoro na nic. Dopadne ještě hůře, než Česko-Romská Federativní Republika.

Stredocech 23.9.2008 13:04

Pro zasmání či pro zlost

POHÁDKA O ÚŘEDNÍKOVI Z EVROPSKÉ UNIE

Pase ovčák ovce na zelené louce. Najednou, co to? Po horské cestě přijíždí bavorák a za ním oblaka prachu. Za volantem mladý muž ve skvěle padnoucím obleku od Broniho, v naleštěných botách od Gucciho, vázanka D + G a na očích tmavé brýle Ray Ban. Stisknutím tlačítka stáhne okénko, vykloní se a povídá:  "Hej, ovčáku, když ti řeknu, kolik máš ve svém stádě ovcí, dáš mi jednu ?" Ovčák se pomalu podívá na úspěšného mladého muže a řekne klidně: "Ale jo, proč ne?" Úspěšný mladý muž zaparkuje svůj bavorák, vytáhne notebook Dell, připojí ho ke svému mobilu AT&T, pomocí GPS určí svoji polohu, pak se připojí na satelit ESA, kde zadá svoje souřadnice, a vyžádá si pořízení řady fotografií s maximálním rozlišením. Pak pomocí Photoshopu otevře pořízené digitální obrázky a exportuje je do zpracovatelského střediska v Hamburku. Během pár vteřin dostane na svůj Palm Pilot zprávu, že obrázky jsou zpracovány a uloženy v databázi SQL. Propojí databázi s Excelem, kde má stovky složitých vzorců, a uploaduje všechna uložená data. Po několika minutách má data zpracovaná. Vytiskne je na miniaturní barevné tiskárně HP LaserJet jako stopadesátistránkovou zprávu a otočí se k ovčákovi: "Máš přesně 1 586 ovcí!" "To je pravda. Takže podle naší domluvy si můžete vybrat jednu ovci." Ovčák pozoruje pobaveně mladého muže, jak se snaží napasovat jedno zvíře do kufru auta, a pak povídá: "Když Vám řeknu, jaké je Vaše povolání, vrátíte mi, co jste si vzal?"

Mladý muž se na vteřinu zamyslí a odpoví: "Jistě." "Jste konzultant Evropské unie," řekne ovčák. Mladému muži spadne čelist: "To je pravda. Jak jste to poznal?" "Vůbec jsem nemusel hádat," povídá ovčák. "Přijel jste, aniž by pro vás kdokoli poslal. Chtěl jste dostat zaplaceno za odpověď, kterou jsem už dávno znal - navíc na otázku, na kterou jsem se ani neptal, a přitom o mé práci víte kulový. A teď mi vraťte mého psa …!"

 

Honza42 23.9.2008 13:40

To není pohádka. Bohužel. Takže pro zasmání nic moc.

Olin 23.9.2008 14:00

Re: To není pohádka. Bohužel. Takže pro zasmání nic moc.

Tohle Honza ví. Takhle přišel o psa.

Honza42 23.9.2008 14:20

Re: Re: To není pohádka. Bohužel. Takže pro zasmání nic moc.

Podle praktických zkušeností  z aplikací výblitků EU , patřil onen zmíněný eurokrat k tomu lepšímu co EU na svém dvorečku má. Ti co se nikdy nenaučili řídit auto, ani ovládat počítač, ti sedí v kanceláři v Bruseli a "přemýšlí". A občas bohužel část své geniality vyvrhnou.

echidna 23.9.2008 14:54

Re: Pro zasmání či pro zlost

Až na to, že tato story koluje emaily cca. od roku 2000 a o EU v ní není ani slovou. Je tam pouze: "Jste konzultant."

Ale pro eurofoby není problémem ukrást příběh a přidáním dvou slov (Evropské unie), která navíc nedávají žádný smysl (co to je "konzultant Evropské unie" ?) proměnit ve výšplecht ODS-humoru. 8-o

Olin 23.9.2008 15:59

Re: Re: Pro zasmání či pro zlost

Má to ještě jednu drobnou chybku: psal to ten konzultant, protože neví, že jen ztracená kráva se pase na louce zelený. Louky se kosí. Baču by hnali!!

I-Worm 23.9.2008 17:13

Re: Re: Pro zasmání či pro zlost

ovšem klenotem humoru ODS je story "Využití a vykopnutí Kubiceho".

JaS 23.9.2008 10:24

Mám obavu,

že ten blbý klip vytvořila některá reklamní agentura a neměla přitom vůbec na mysli naše cukrovary.

M. Zima 23.9.2008 15:00

Vaše obava je na místě,,

o cukrovary vůbec nešlo, jak prohlásil Vondra v ČT, napadlo ho to, když si míchal kafe a nebylo do čeho píchnout. Topolánek k tomu dodal, že ten spot ukazuje českou vynalézavost a jací mi Češi jsme.

Antonín Hrbek 23.9.2008 9:13

Zapomíná se na primární příčinu

kdo byl majitelem cukrovarů a kdo je odprodal za laciný peníz firmě Eastern Suger.

Podobně kdo odprodal vodovodní sítě se zdroji vody atd. atd.

Honza42 23.9.2008 9:48

Re: Zapomíná se na primární příčinu

To je pravda. Ovšem nikdo si ani ve snu nepředstavoval, že veřejných peněz (našich daní) bude využíváno k cílené likvidaci průmyslu tu v té, tu v oné zemi. Myslím, že s vědomím tohoto by nikdo pro vstup do EU nehlasoval.

Představte si, že obec prodá třeba dům na náměstí s nadějí, že kupec ho opraví a bude tam bydlet a nebo na tom vydělávat (To by normální člověk snad předpokládal). Jaká to hrůza, když obec zjistí, že z Bruselu dostane nový majitel 5x tolik, když ho zapálí.

vita 23.9.2008 9:57

Re: Re: Zapomíná se na primární příčinu

Jo, "nikdo si ani ve snu nepředstavoval"... To máte pravdu.

Ale měl si představit!!! To nás jenom oblbovali kecy, že přece ten vlastník, kterému se to prodalo (vždy lepší vlastník než stát!) si ten cukrovar neodveze... Ten tady zůstane, vy naivkové komunističtí!

No, neodvezl. A nezůstal.

Obec, která se zachovala jak píšete - a nedala do kupní smlouvy závaznou podmínku, že kupec ten barák opraví - je kandidátem na Kocourkov roku. Ovšem v 90. letech takových Kocourkovů bylo! A nemuselo to mít nic společného s EU. Namátkou - jistý Chobot koupil od pražského magistrátu vysočanskou spalovnu a veškeré rozvody tepla. Spalovnu zavřel, zboural, tak dlouho vytáčel cenu za rozvody, až mu Pražská Teplárenská doporučila, kam si je může strčit a vybudovala vlastní. Teď tam stojí činžáky.

Taky prý, že si ji nikam neodveze a magistrátu přišlo, že je provoz spalovny drahý...

Honza42 23.9.2008 10:16

Re: Re: Re: Zapomíná se na primární příčinu

Vy když budete prodávat barák, tak si dáte do smlouvy závazné podmínky. Probůh. nový majitel je MAJITEL. Tím to končí. Lumpárna je jen a jen na straně EFU (Evropské Fašistické Unie).

vita 23.9.2008 10:25

Re: Re: Re: Re: Zapomíná se na primární příčinu

Nedám si žádné podmínky. A protože si žádné podmínky nedám, tak nemám co kecat do toho, jak nový vlastník s ex-mým barákem naloží. Je vám to jasné? Mně ano.

Takže soukromý vlastník se zachoval tak, jak se rozhodl - a to tak, aby získal co největší majetkový prospěch. Českému státu je do jeho rozhodnutí pendrek. Proč? Protože prodal bez podmínek.

Blbec. Stát.

Stredocech 23.9.2008 11:15

Víťo, ale vinna je skutečně EU ale také vláda, která špatně přidělila

kvóty na cukr, nedala je zemědělcům.

EU, dokonce také z našich peněz!!! zaplatila firmě za to, že zbourá cukrovary. Dokonce nevím, nejsou-li páky na to, zakázat zbourání těch cukrovarů, možná by to nějaký právník věděl. Jak to, že někdo může přidělené kvóty na cukr PRODAT EU, to by nemělo být možné.