25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 24.6.2010 10:58

Blbost je

trvat na požadavku ekonomického růstu. Dluhy jsou psychologickým problémem dnešní společnosti. Bez dluhů a deficitů, zdá se, ekonomický růst nebude a bez něho nelze ufinancovat zdravotnictví a "mandatorní" výdaje. Zatím však nikdo hlady neumírá a až na pár bezdomovců není nikdo pod mostem - ergo potravin, ošacení i obydlí je fyzicky dost, nemusíme něco dovážet ze zemí produkujících přebytky. Zdá se, že problém spočívá  v přemrštěných očekáváních a slabé motivaci. Zatímco na jedné straně politici, zvlášť ti levicoví přesvědčují veřejnost, na co prý má "právo"  jen z titulu člověčenství, na straně druhé pracující nemají zájem pracovat víc ani lépe, pokud jim výdělek někdo zabaví coby daň. Výsledkem je, že k naplnění nereálných očekávání pokud jde o společenský servis není a nebude dostatečná ochota pracovat. Howgh.

J. Tachovský 24.6.2010 9:27

to je ale blbost

Kdyz se dane nezvysi, tak se proste bude muset stat uskromnit. Nebude tolik rozdavat a bude utracet racionalne. Nebo zkrachuje. Porad lepsi nez ozebraceni obyvatelstva. snizeni dani sem v dusledku pritahne investory. Kdyz kazdy druhy urednik dostane padaka, tak se usetri spousty penez. Podpora v nezamestnanosti je nizssi nez jejich plat. Navic ubude uredni buzerace a produktivni cast populace bude moct produkovat a nebude muset postavat na uradech.

R. John 24.6.2010 10:29

Máte pravdu,

ale obávám se, že se počet zaměstnanců státní správy nesníží a hlavně to jsou "drobné" , když se podíváme na cifru zadlužení,na další cifru potřebnou k dokončení koridorů a dálnic . A kde jsou peníze na zdravotnictví ? A na vybudování vědeckých kampusů ? Je toho k placení nějak moc, přiznejme si, že na to vše nemáme a asi dlouho mít nebudeme. Pamatujme, že na hodně věcí jsme dostávali z EU, to teď pomalu končí, teď pojedeme většinou jen za své.A  veleprůser je na světě. Tak s písní na rtech směr Rumunsko. 

  Koupím oslíka za kárku, "značka spěchá".

J. Tachovský 24.6.2010 10:35

Re: Máte pravdu,

No tak nebudou dalnice, zdravotnictvi se plati z pojisteni. Jinak zadluzeni v radu 100% HDP neni zadny extrem, ja jsem zadluzen hypotekou na urovni cca 600% prijmu a taky to jde

R. John 24.6.2010 11:26

Re: Máte pravdu,

Což o to, zadlužení nehraje roli, než dojde k tomu, že není na splátky, to má potom trošičku jiné konotace. Zdravotnictví je sice zatím placeno, ovšem kolik a na jak dlouho. Ale nakonec, aspirinem se dá léčit vše a potřebný lék pro "potřebné" bude pod pultem táry, jako dříve za Jakeše. Jinak Vám nezávidím, 600% je docela palba.