19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V 15.10.2009 8:44

muze byt za tim plno legitimnich duvodu

a nektere z nich muzou byt spjate, stale urcite jeste probiha vyrovnani majetku banky a treba nekdo zjisti, ze kdyz ke svym procentum akcii prikoupi jeste par, tak se dostane do lepsi skupiny veritelu a tak mu to za to prikoupeni stoji, taky tam muzou byt zmeny v politice vlady co se toho vyrovnani majetku banky tyka a na to trh taky reaguje, i na pouhe ocekavani takovych zmen, vy tady spekulujete hur nez nejaky zacatecnik amater

autor 16.10.2009 11:37

Re: muze byt za tim plno legitimnich duvodu

Rozhodně souhlasím, zčásti máte určitě pravdu v mnoha jiných takových případech. Podívejte se ale ještě jednou na graf LEHPQ, na průběh volume a tvar ceny, která cestou vzhůru v inkrimonovaných hodinách několikrát gapovala!!!

Tohle neodpovídá snaze dostat se do lepší skupiny věřitelů..., navíc jak uvádí SEC, na akcionáře prakticky stoprocentně nic nezbude.

autor 16.10.2009 11:38

Re: muze byt za tim plno legitimnich duvodu

8-o inkriminovaných...

A 14.10.2009 23:42

vypravuje se mezi zasvěcenými

že jak krizi v minulém století, tak krizi současnou, úmyslně způsobili hoši z FEDu, aby se levně zmocnili mnoha firem, které přivedli na pokraj bankrotu  vhodně načasovanou změnou úrokových sazeb. Protože informace o majitelích FEDu jsou jednou z nejpřísněji utajovaných informací, vede mne to alespoň k zamyšlení

Jiří Heincl 14.10.2009 18:04

Lidská hloupost

Opět se ukazuje, že obchod s lidskou hloupostí je daleko výhodnější než seriózní obchodování. Popsaní finančníci jsou prohnaní podvodníci, což ukazuje, že podvodníci se vyskytují na celém světě dosti hojně. Pro obdobné sofistikované podvody je nutná kombinace pokřiveného charakteru a vysokého intelektu. Takových lidí je však naštěstí relativně málo.

ranbow 14.10.2009 8:49

Tak tohle přesně vyjadřuje podstatu spekulace

Lidé kupují bezcenné akci, v naději, že jejich cena stoupne, a oni je prodají někomu jinému. Jenže cena stoupne právě a jen tím, že někdo o ty bezcenné akcie projeví zájem, nabídne vyšší cenu, v naději že cena později stoupne ještě výš, neboď někdo jiný je bude chtít koupit aby je zase později někomu jinému prodal za vyšší cenu....Nevím jak to nazvat..Možná nějakým termínem z psychologie, nebo psychiatrie ??

Fous 14.10.2009 10:15

Re: Tak tohle přesně vyjadřuje podstatu spekulace

Letadlo?

M. Zima 14.10.2009 11:27

Popsanému efektu se říká "Dead Cat Bounce", znamená, že i mrtvá kočka ještě jednou poskočí, když se nechá spadnout z dostatečné výšky.

ranbow 14.10.2009 12:49

Re: Popsanému efektu se říká "Dead Cat Bounce", znamená, že i mrtvá kočka ještě jednou poskočí, když se nechá spadnout z dostatečné výšky.

No to ne, termín Dead Cat Bounce se snad používá, když jsou kurzy akcií na dně, celkově se trhy hroutí dolů, ale podniky jako takové existují a produkují. Takže,až se trend pádu zastaví, investoři si spočítají, že podniky mají velkou hodnotu, takže se vyplatí nakupovat jejich trhem podceněné akcie. Minimálně, když je dobrý poměr, tak kvůli dividendám.

Jenže zkrachované podniky  mají hodnotu nulovou, nikdy už se nezvednou, a jejich akcie nemají do budoucna žádnou šanci se zhodnotit.....