26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Vrať dotace, Andreji!

V posledních dnech rezonuje českým mediálním prostorem zpráva o tom, že bude muset Česká republika vracet až 450 milionů korun na dotacích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 6.6.2019 20:52

Ať Bueš vrátí, co nakradl!

Ale hlavně - už táhni v prd.., černý mraku!

P. Khail 6.6.2019 20:51

Dotace zrušit nelze

pokud se nezruší po celém světě (a to se určitě nestane) - jsou např. v USA, Japonsku, Rusku, Indii atd., atd. Jinak poškodíme naše občany, pracující, podnikatele, diskuze a články salónních diskutérů na tom nic nezmění, je to jen mlácení prázdné slámy. Ale chápu, že někomu neplodná diskuze a opakování nesmyslů zpříjemní neútěšný život. To pak asi, pro něho, má význam. Howgh.

J. Svoboda 7.6.2019 16:27

Re: Dotace zrušit nelze

Pane, držíte se hesla "je lepší mýlit se s davem, než mít pravdu sám". Že subvence jsou svinstvo, to nikdo rozumný nemůže popřít. Doufám, že jste při vašem "uvědomělém" projevu nezapomněl na hnusnou subvenci na linku na toustový chleba, stavbu rozhleden v údolích s cedulí, že to "vzniklo" za přispění EU a jiných mimo jakoukoliv možnost zhoubných a svinských subvencí.

Nechci rozhodně nikomu brát právo hlásat svoje názory. Vámi projevený názor je ale tak hloupý až Bůh brání.

Opravdu potřebné subvence nebo dotace můžeme zachovat, ale podporovat jejich prostřednictvím různé Babiše je opravdu, ale opravdu nesmysl.

P. Khail 7.6.2019 17:30

Re: Dotace zrušit nelze

Přemýšlím jak slušně reagovat na váš blábol. Nesmyslné plky o tom na co jsem ne/zapomněl to završují. Jen hodně rozumově alternativní myslitel dokáže napsat zároveň "subvence jsou svinstvo" a ve stejném příspěvku "opravdu potřebné dotace můžeme zachovat". Chcete tedy zachovat svinstvo, nebo jak tomu mám rozumět? Vyznáte se sám v sobě? Kde jsem napsal cokoliv o Babišovi? Myslíte, že dotace v USA, Japonsku, Rusku, Indii jsou dotacemi EU, o kterých jsem mmch vůbec nepsal? Psal jsem o dotacích obecně, fakt nejste schopen pochopit tak triviální věc?

J. Svoboda 7.6.2019 17:36

Re: Dotace zrušit nelze

Pane klidně přemýšlejte. Od toho máte mozek. nechci psát o tom, co vy nejste schopen pochopit a diskusi s vámi považuji za ztrátu času. takže sbohem.

P. Khail 7.6.2019 17:46

Re: Dotace zrušit nelze

Takže nejste.:-)

Z. Rychlý 7.6.2019 18:11

Re: Dotace zrušit nelze

Pan Svoboda by to mohl upřesnit. Dotace od státu (či nadstátu) jsou opravdu svinstvo. Soukromníci ať si dotují, co chtějí, ale dotovat cosi, co kdosi vymyslí z veřejných peněz svinstvo je.

Navíc je vyžadováno kofinancování, čímž se ty "bohulibé" projekty ještě prodraží, a o prostředí při rozhodování darmo mluvit. A není to jen u nás. V Česku znám jen dotace od EU a to ve většině případů smrdí a nejen u Babiše. V okolí znám tiskaře, který zkrachoval, protože si naivně myslel, že se poctivě prosadí. Přišla dotovaná tiskárna a bylo vymalováno. Ano, mohl se vrhnout na podnikání v dotacích a na klasické podnikání rezignovat.

Tak si to představujete?

P. Khail 7.6.2019 18:36

Re: Dotace zrušit nelze

Vy jste členové nějakého spolku nechápajících? Nenapsal jsem zda jsou nebo nejsou svinstvo, napsal jsem o dotacích obecně. Pokud bychom je u nás jednostranně zrušili, budou naši podnikatelé vůči zahraničním ZNEVÝHODNĚNI, je tak těžké to pochopit? A další, třeba dotace veřejné dopravy do malých obcí kde by jinak žádná nebyla nebo by se 80letý důchodce nedostal k lékaři, na úřad atd., protože zaplatit za kilometr např. 50 Kč je nad jeho možnosti? P. Svoboda ať už radši nic neupřesňuje, už takhle mi podsouvá nesmysly, které jsem nikdy nenapsal. A pokud jsou (a to jsou) některé vydávány nesmyslně je to vina lidí, kteří na to mají dohlížet.

Z. Rychlý 7.6.2019 21:51

Re: Dotace zrušit nelze

Pane, sociální problémy se mají řešit adresnou sociální podporou a ne plošnými dotacemi pro všechny. Jestli tohle nechápete, no pak je opravdu diskuse nesmyslná.

P. Khail 8.6.2019 16:14

Re: Dotace zrušit nelze

1. diskuzi se mnou jste začal vy.

2. adresná sociální podpora na dopravu pro občany Horní Dolní je nesmyslná fantasmagorie.

3. ano, diskuze o fantasmagoriích je nesmyslná.

F. Dido 6.6.2019 18:59

Hezky napsáno. Asi by jste se měli do voleb spojit s podobně smýšlejícími,pak snad budete mít šanci a bude-li projekt životaschopný, mohli by jste být alternativou.

J. Svoboda 6.6.2019 11:52

Konečně

si pan Pajonk uvědomil, že pro volby je třeba dělat něco víc, než si občůrávat jihovýchodní Moravu. Ale s křížkem po funuse.

Jak mám straně Svobodní věřit? Za pana Macha se dostala do europarlamentu. Co se stalo, že se z ní najednou stala naftalínová něco málo víc, než půlprocentní strana? Tato strana by měla bývalým sympatizantům sdělit, jak prošustrovala bývalou přízeň voličů. Proč se stalo, že jako pára nad hrncem zmizeli pánové Mach, Payne, Zvára, Zálom a další, o kterých jsem věděl. Pokud uvedené pány nahradil pan Vítek Jedlička, budiž, ale myslím, že to nebyla ta správná cesta. Asi to je výsledek vnitrostranického Babišovského boje o moc, což způsobilo, že nemám koho volit, protože je volit nemohu.

Z. Rychlý 6.6.2019 20:23

Re: Konečně

Mám úplně stejnou zkušenost. Machovi jsem rozuměl a fandil. Jak začali řešit Liberland stal se ze zárodku perspektivní strany jakýsi happening. Tak tohle si dělejte, ale bez mého zájmu.

J. Svoboda 7.6.2019 10:40

Re: Konečně

Dobrý den, vypadá to, že se shodneme. Jen myslím, že ta cesta s kopce ukazuje na to, že ve straně muselo dojít k ošklivému boji. Nejdřív se tam cpali podnikatelé, pak Vitek Jedlička, který si myslím, že chytil Babišovu nemoc a v Lieberlandu jde z tlustých do tenkých a Vítek aby to zamázl, se nerozpakoval zničit Svobodné.

Vypadá to velice špatně. Realisté tvrdili, že mají nakročeno přes 20% a skončili pod 1%. Co s tím?

Zbývá jen spoléhat na Klause a Jaroše. Bylo by dobré, kdyby se ti dva dohodli.

Z. Rychlý 7.6.2019 11:55

Re: Konečně

Asi ano, akorát toho Jaroše neznám.

J. Svoboda 7.6.2019 16:15

Re: Konečně

Zkuste prosím Martina Jaroše poznat. Stačí do vyhledávače zadat jeho jméno. Je to zajímavé a vypadá to slibně. Skoro bych řek až zázračně. Naděje umírá poslední a není dobré předčasně házet flintu do žita.

Z. Rychlý 7.6.2019 17:58

Re: Konečně

Vystoupil na Václaváku, Pro mě je to tedy chvilkař. Ne.

J. Svoboda 7.6.2019 20:03

Re: Konečně

Ale JO pane! To vy jste podle vašeho písemného projevu primitiv, se kterými tu válku nemůže vyhrát.

Z. Rychlý 7.6.2019 21:47

Re: Konečně

Upřesněte kdo tu válku nemůže vyhrát, kdo s kým válčí, kdo se mnou jakožto s primitivem nemůže tu válku vyhrát, jakou válku, kdo je na které straně? Nějak se v tom nemůžu vyznat, anžto jsem primitiv, sice se dvěma diplomkami technického směru, ale pravda ještě za komančů, bez členství v partaji. Tak se nedivte. Babiše mám za oportunistu kam vítr tam plášť, a chvilkaře za vymyté mozky.

F. Kusák 6.6.2019 10:06

Tak jednoduché to s dotacemi není

a autor buď záměrně nebo z neznalosti problém generalizuje. Samozřejmě ví, že existují dotace přímé a skryté. Ale o těch se raději nemluví. A pokud existuje jakýsi systém dotací, pak právo o ně žádat, má každý, pokud splňuje předem dané podmínky. O to, jestli mu budou přiznány, v našem případě definitivně rozhodují, orgány EU. Že by běhaly v tričku Babiše nebo Agrofertu, pochybuji. A audit, řekl bych, v tomto případě interní audit, by neměl být nic jiného, než odborný posudek, který se samozřejmě dá napadnout nebo doplnit či upravit. Pokud by auditovaný subjekt s ním nesouhlasil, má právo obrátit se na soud, a dokonce případného auditora žalovat. Dosud se o této možnosti nemluvilo a asi ani mluvit nebude. Je to příliš odborné a málo politicky úderné.

M. Prokop 6.6.2019 10:48

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

Je to tak jednoduché.

Dotace zrušit, EUnijní i národní.

A snížit daně.

F. Kusák 6.6.2019 10:53

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

Pokud to mám brát jako krédo, pak s Vámi bezvýhradně souhlasím, začnu-li přemýšlet jak toho prakticky dosáhnout, jsem v koncích.

J. Svoboda 6.6.2019 12:31

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

Je přece dobře známo, že malý má jen malý cíl.

M. Prokop 6.6.2019 13:35

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

Vždy a všude proti dotacím bojovat.

Nikdy nevolit někoho, kdo je podporuje či vyžaduje.

To je minimální základ.

J. Svoboda 6.6.2019 12:29

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

Souhlasím pane Prokope, je v tom všechno.

Jiná je to u pana Kusáka. Teoreticky je to snad všechno v pořádku, ale vychází to z mylného předpokladu, že subvence jsou učiněným zázrakem. Lidi, jako je pan Kusák nemám rád. Píší, píší třeba blbosti, hlavně, že píší. Malý podnikatel nemůže dosáhnout na subvenci několik desítek tisíc Kč, protože jeho náklady na ni by převýšily subvenci samotnou. Pro Babiše to je dětská hračka, protože ten malý podnikatel to za něho všechno zaplatí.

B. Hamal 6.6.2019 16:20

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

Ano, dotace jsou svinstvo. Tedy pokud je neberu já,

M. Martinelli 6.6.2019 11:04

Re: Tak jednoduché to s dotacemi není

velice dobrá analýza dotací pane kusák, ale babišovi ty problémy ze srdce přeji, nedá se sedět na dvou židlích zároveň a ani jeho strom neroste až do nebe, nehledě na to, že jako miliardář zavleče vlastní děti do trestního stíhání se sazbou až 10 let kvůli pár drobným v kauze čapí hnízdo, což znamená, že je buď nehorázný chronický chamtivec nebo úplný debil, když si neuvědomoval, jaké by to mohlo mít následky, vzhledem k jeho plánovanému vstupu do politiky...

F. Houžňák 6.6.2019 11:48

No, co my víme, třeba ho jeho potomci

k tomu tak dlouho přemlouvali, až ho - přes poukazování na možná nebezpečí - přemluvili. My víme houby, jak to bylo.

M. Martinelli 6.6.2019 13:04

Re: No, co my víme, třeba ho jeho potomci

i kdyby to tak bylo, platí moje druhá verze, že plánoval vstup do politiky a tím pádem musel tušit, že po něm všichni půjdou a budou hledat, jak ho zničit a on sám, jako úplný debil, jim tímto nabil kanóny čili měl to dětem vysvětlit, že to nebude boj v rukavičkách, zvláště, když sám má zkušenosti jak z velkého byznysu, tak s stb...

F. Houžňák 6.6.2019 14:27

Jistě, nicméně zatím vypadá vcelku uvolněně,

a taky jaké zničit. Pokud je takový vypočítavý cynik, jak ho všichni malují, tak může zítra říct, dobře, já končím, zamávat hnutí ANO na rozloučenou, vyzvednout si své podniky ze svěřenských fondů a nakonec ještě s úsměvem provolat "perte se a žerte se, ale beze mě, a užijte si to". To není jako ti různí Fialové a spol, kteří by se bez politických koryt pořádně neuživili. Ostatně, kdyby to nebylo tohle, bylo by to něco jiného, Evropská Únie a pravdaláska by si už něco našly.