19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Úroky je správné zvýšit

Bankovní rada České národní banky už příští středu rozhodne o úrokových sazbách, ve hře je i první zvýšení úroků od loňského propuknutí pandemie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Bowman 21.6.2021 13:34

Inflace nevadí nikomu na vrcholku pyramidy moci. Což jsou různé fondy apod., kterým příliv nových peněz vůbec nevadí ba naopak. Nafukuje portfolia a oni si namastí kapsu. A jsou to oni, kdo sponzorují současnou vládní garnituru v USA a EU.

Co se nemovitostí týká, BlackRock skupuje statisíce rodinných domů, 20 až 50% nad cenou. Asi vědí, že cena se tam, díky inflaci bez problémů dohrabe.

Zvyšovat úrokovou míru naopak vadí hodně. Těžko se pak obsluhuje národní dluh, který je astronomický. Takže bych očekával jen tak maximálně symbolické zvýšení, než se zase rychle stáhne.

Očekávejme nové metodiky výpočtu inflace, HDP apod. A změnu rétoriky na Orrwelovskou - Drahota - osvobozuje. Viz infoletáky Great Reset (WEF) - 'Nebudete nic vlastnit a budete šťastní'.

NeoFeudalismus. Jen místo potomků bojovníků, bude půdu vlastnit Gates a Bankéři.

Hotovost proměňte na sazenice, silonky, alkohol, zlato nebo munici. Ti co si myslí, že bude kam utíkat, můžou zkusit BTC.

Btw ty Meme akcie nejsou o záchraně nějakejch Zombie. Je to hra proti Short hrám různých fondů. Vydělat se na tom dá, jen musíte včas vyskočit....než to udělají ostatní nebo vás zakleknou kamarádi těch fondů v dohledových orgánech (což se stalo) - plebs ať okopává brambory, na profit ať nehrabe.

J. Stehlik 21.6.2021 15:30

Tak investice do nemovitostí také není spása . Své o tom ví japonci co v 80 letech investovali v USA do nemovitostí a ošklivě to dopadlo . Tak nějak ta regulace je tam nastavena , že když se zvedají ceny , o to více se staví a zvyšuje nabídka a potom je cenový sešup .

Ale samozřejmě Blackrock je celosvětový a pokuď investuje na trzích kde je malá konkurence , tak logicky ceny porostou do výšin R^

D. Bowman 21.6.2021 16:31

No tak hlavně bublina nebublina je moc netrápí. Pokud splaskne, natisknou si nový bail-out.