19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Tunýlek za 401 miliónů? Ale kdepak

Zkušenost mne naučila nehledat zlý úmysl tam, kde se to dá vysvětlit obyčejnou lidskou hloupostí. Jako třeba v případě e-shopu na dálniční známky. Spíše než tunel je to příznak zoufalé neschopnosti státní správy uřídit IT zakázku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 27.1.2020 9:21

Asi tak ...

J. Cimbálník 27.1.2020 5:57

Jiný pohled:

http://dfens-cz.com/takovy-trochu-jiny-e-shop/

P. Hatina 27.1.2020 3:47

Jen bych asi dodal, že sice ano " Ale jenom výborná firma vám neváhá vysvětlit, že to, co si objednáváte, je hloupost, ", ovšem zase "stát" není a nemá být babička co si objednává balíček dle nabídky v teleshopingu.

Tudíž i na tom zadání tohoto projektu (ještě než šel do výběrového řízení) jistě pracovala a to dlouho, spousta lidí ze státní správy a ti všichni měli určitě v popisu práce ono cizí slovíčko "efektivita"..

Ono tedy vůbec, když si uvědomíme onen magický trik proměny, během pár dní "400 mega se utratí, 400 mega se neutratí, když existuje něco čemu se říká rozpočet"musí běžnému občanovi připadat státní úředníci a politici jako ekonomičtí mágové popírající svými schopnostmi pravidla tohoto i jiných světu:;-O

J. Novak 27.1.2020 1:00

Hodnocení toho "hackathlonu" nebo jak to nazvat jste trefil přesně. Ale jak sami organizátoři přiznávají, jde jen o gesto .. celý ten projekt je ku h***u a vědí to všichni kdo ví nebo aspoň tuší .

P. Hatina 27.1.2020 4:03

Takto ostře bych to neformuloval. Ale spíše by se to dalo vysvětlit tak, že určitě nenaprogramovali celý ten systém od nuly, ale použili šablon, které už jsou k tomu na internetu k dispozici, a ty pouze modifikovali...Dokonce, pokud by to byl pouze čistý eshop a nic víc, bylo by i to zbytečné, ten prodej známek by se dal napojit a spustit na některé z jichž fungujících na internetu nabízených služeb během pár minut...

A to "další okolo" co bude trvat měsíce a stát další desítky milionů, je ona právnicko-úřednicko-organizační omáčka, kterou ani ti programátoři ovlivnit nemohou.