28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Trumpova reforma

Takřka třiadevadesátiletý Arnold Harberger je žijícím inventářem globalizace. Od padesátých let radil vládám bezpočtu rozvíjejících se ekonomik – od Argentiny, Brazílie či Chile přes Čínu nebo Indii až třeba po Malawi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 10.5.2017 12:16

dík za článek

Hlavně tedy za jeho první polovinu.

V. Vaclavik 10.5.2017 10:44

Jenze naprava nefunguje tak hladce

Kapital se snadno vyzene, ale pak uz jen tezko prilaka zpet. Je to jako je snadne ztratit reputaci lhanim, ktera se pak jen zdlouhave a tezko ziskava zpet.

A druha vec je, ze bez hlubokych deregulaci to snizeni zdaneni bude mit jen nedomrly vliv na navrat kapitalu.

Rovnez snizovani danovych sazeb je politicky snadne, kdezto deregulace boli politicky ze vsech stran.

J. Fridrich 10.5.2017 9:09

Nedávno měl Kubal na ČT 2 dvouhodinový pořad ke 100

Nedávno měl Kubal na ČT 2 dvouhodinový pořad k 100 dnům vlády presidenta Trumpa-standartně dostávali více prostoru jeho kritici i v Americe - i u nás. Tak trochu "vyvážím" - on se v Bílém Domě "neválí" ale musí při prosazování svých kladných slibů ze své volební kampaně překonávat tvrdý odpor levicových multi-kulti struktur hluboce vrostlých do Americké společnosti :

Při diskuzích o té Americké, ale i Mad'arské " zdi " se zapomíná na to PODSTATNÉ - tyto zdi jsou proti NELEGÁLNÍM imigrantům...

A druhé velké plus pro Trumpa, tato zed' již funguje bez jejího skutečného postavení - příliv nelegálů a zločinců z Mexika velmi silně poklesl jen Trumpovým oznámením, že ji postaví.. Také se nějak nemluví o největším snížení daní - překonávající snížení presidentem Reaganem, které postavilo Ameriku na nohy a rozvrátilo SSSR-Rusko a nám dalo svobodu - tedy snížení pro všechny firmy a nejen firmy z nynějších 35 % na 15 %, tedy o 20 %. Na námitky, že se nevybere dostatek prostředků na chod země si pamatujeme právě z Reaganovy éry - tímto opatřením se " rozjede " iniciativa podnikatelů a vybere se ještě víc... Toto ale levičák nikdy nepochopí..

L. Novák 10.5.2017 5:18

Samozřejmě, že zaměstnanci!

Kdo jiný doplatí na to, že firma uteče do jiného státu a domácím dělníkům zůstanou prázdné haly? Zaměstnanci české dceřiné firmy velké nadnárodní společnosti mi vykládali, jak stěhovali výrobu z Německa do Česka a jak je tam "vítali" němečtí dělníci, kterým odváželi výrobní zařízení a materiál do levnějšího Česka...

R. Langer 10.5.2017 9:55

Re: Samozřejmě, že zaměstnanci!

Ale na to levičák vlastní hlavou nikdy nepřijde, ba on tomu neuvěří, ani když mu to nakreslíte. :-(