19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kvetla 5.1.2006 3:48

Daňový program ODS vypadá na propadák a pp. T. a T.snad ....

vůbec netuší, co předvádí.Ač se snažím, nemohu uvěřit, že je to z jejich hlavy.To by to museli mít přeci argumenty v malíčku.V diskusích, ve kterých jsem je mohl sledovat, to však  vypadá, že vaří z vody populistických prohlášení a obecných nekonkrétních proklamací z knížky  Margarety T., ze kterých lze lehce vykličkovat. P.T. Klausovi nesahají ani po kotníky . A nejstrašnější je, že jejich veřejná vystoupení vzbuzují rozpačitý dojem, že si tuhle hru ani nevymysleli sami a přesto se k ní propůjčili...
     Jenže dnešní vládcové nás už zadlužili tolik,že to s bídou stihnou splatit snad až naši vnukové .Přitom jejich budoucnost dnes právě sprostě a bezostyšně prožíráme.
     Takže milá ODS,chceš-li opět můj hlas,vrať se rychle zpátky do rality a představ hospodářský program s reálnou daňovou politikou a ne se sny a chimérami.
Jan 5.1.2006 1:04

Analytikem sám sobě: KRIMINÁLNÍ STÁT a co z toho pro každého z nás nutně vyplývá...

KRIMINÁLNÍ STÁT: CENTRALIZOVANÁ, UZAVŘENÁ, NEPRŮHLEDNÁ A NEKONTROLOVATELNÁ VÝKONNÁ, ZÁKONODÁRNÁ A SOUDNÍ STÁTNÍ MOC NAD OBČANY – DAŇOVÝMI POPLATNÍKY, V RUKOU NEVOLENÉ A OBČANY PLACENÉ, ALE JIMI NEODVOLATELNÉ STÁTNÍ BYROKRACIE, JEJÍ INSTITUCE, REPRESIVNÍ ORGÁNY STÁTNÍ MOCI, JEJICH PŘEDSTAVITELÉ, SPOLEČNÉ METODY A CÍLE:
 
X 6.1.2006 23:53

Re: Analytikem sám sobě: KRIMINÁLNÍ STÁT a co z toho pro každého z nás nutně vyplývá...

pane Cibulka trpíte těžkým stihomamem. Nikdo vás neohrožuje. Bijete kolem sebe hlava nehlava, čeho se bojíte?
LM 5.1.2006 0:49

Děkuji

Děkuji za výraz kdákání modrého kurníku, kdybych se nezasmála dostala by mě nenávist k idiotovi. Kdyby zavřeli Hitlera do cirkusu a nepustili ho do politiky ubylo by v Evropské historii mrtvých. Přeji veselé volby.
Čtenář 26.12.2005 22:31

Nemá to cenu

Pane Chýlo, myslím si, že trápit se v této diskusi s nějakými čísly nemá žádnou cenu a ztrácíte zbytečně čas. Všimněte si, že většina těch diskutujících na ta čísla nereaguje, protože jim nerozumí, neumí si Vaše výpočty matematicky ověřit, natož matematicky protiargumentovat. Uvědomte si, že tito lidé čísla nepotřebují. Tito lidé nepochybují,tito lidé věří a agitují za jedině správnou pravdu. Kolikrát už to tady bylo a kolikrát to špatně dopadlo. A je to tady zase. Dříve rudý bolševismus , nyní modrý bolševismus. Kdo nejde s námi, jde proti nám. Pane Chýlo ,tady nemají fakta a matematika co dělat.
Jiří Chýla 27.12.2005 18:05

Re: Nemá to cenu, ale přesto s hloupostí bojovat musíme

Milý čtenáři, máte v mnohém pravdu, ale ja to dělám především pro sebe. Řadu z těch Vlastíkových nesmyslů jsem poznal na první pohled, ale například to podrobnější srovnání se Slovenskem, jež mi chvilku zabralo, bylo pro mne velmi poučné. Jak říkají angličané, ďábel je v detailech. A taky si myslím, že i když hloupost nikdy neporazíme, musíme s ní stále bojovat. Toto je můj malý příspěvek.
Ruda 28.12.2005 15:46

Re: Re: Nemá to cenu, ale přesto s hloupostí bojovat musíme

NIc proti Vám ani boji proti hlouposti. Přeji Vám radost z googlování i matematických pročtů, zejména když pak můžete ukázat, jak je Vlastík hloupý a Modrá šance nebezpečná. Snad jen kdybyste více rozlišil daňovou sazbu a daňový příjem. Ale co Vám nepřeji je to, aby Vás sociálbolševici neobrali o většinu Vašeho výdělku, ke kterému se dopracujete svými analytickými schopnostmi, a ještě Vám zakázali o tom mluvit, až se i s Vaší pomocí ujmou naplno vlády.
Václav 26.12.2005 22:15

Chudák pravice.

Před časem někdo na NP napsal že ODS je lógr KSČ. Po přečtení některých příspěvků fandů ODS , jsem nabyl dojmu, že autor tohoto výroku nebyl daleko od pravdy. Autor měl zřejmě na mysli přebarvené dřívější příslušníky rudého proletariátu kteří zřejmě tvoří páteř této organizace. ODS má do pravicové strany daleko a skutečně pravicový volič k volbám nepůjde protože prostě nemá koho volit. Veselé vánoce.
Mejla 26.12.2005 13:55

Analytiku Chýlo, pletete si rovnou daňovou sazbu s rovnou daní. Věnujte se raději něčemu jinému.

.
Jiří Chýla 26.12.2005 21:49

Re: Analytiku Chýlo, pletete si rovnou daňovou sazbu s rovnou daní. Věnujte se raději něčemu jinému.

Milý Mejlo, buďte tak laskav a sdělte nám, které z mých tvrzení je chybné a proč. Rád se nachám od kohokoliv chytřejšího poučit, vždyť jsem jen analytik samouk.
Martin 25.12.2005 23:34

Rovna dan

Zde je trochy fundovanější rozbor: http://cepin.cz/cze/clanek.php?ID=650&PHPSESSID=81606d0c094934716161342a0a7a3f5a
Jiří Chýla 26.12.2005 1:59

Re: Rovna dan

Martinovy i všem zájemcům doporučuji přečíst si reakci Petra Štěpánka na zmíněný "fundovanější rozbor" Petra Macha, v níž správně upozorňuje na očividnou skutečnost, že základ pro výpočet daně z příjmu právnických osob v letech 2000-2003 výrazně rostl i když sazba byla po celé 4 roky stejná 31 procent. Navíc způsob jakým Petr Mach prolozil pěti body, z nichž jeden je navíc jen předběžný, přímku, již pak použil k výpočtu kolik by činil základ pro výpočet daně PO kdyby byla sazba v roce 2002 nula (1315 miliard, tj. 4 krát více než bylo skutečně v roce 2002 vybráno) je matematický paskvil, s kterým by ho každý matematik okamžitě vyhodil.
Martin 26.12.2005 8:42

Re: Re: Rovna dan

Já mám pocit že matematickým paskvilem je spíše zde diskutovaný článek. Autor jednoduše o stejné procento sníží daň a zároveň její výběr a nepočítá s inflací , ekonomickým růstam a dalšími vlivy.
pje 26.12.2005 10:48

Re: Re: Re: Rovna dan

Z textu článku plyne, že autor si uvědomuje abstrakci od problematických kalkulačních součástí. Pracuje s výpočtem adekvátně jako mikroekonom předpokládající dokonalý trh...
Cedr 25.12.2005 13:17

Díky za rozbor

Všem příjemné Vánoce,
pane autore díky za seriózní a jednoduchý rozbor. A halvně za sílu, vyvracet ty Tlustého fantasmagorie. Z pokřiku místního modrého kurníku si nic nedělejte. Panu Tlustému nelze věřit ani nos mezi očima - v době růstu ceny benzínu v televizi několikrát zopakoval, že stát na spotřební dani vydělává 2 koruny ze tří na růstu ceny bezínu. Spotřební daň je přitom fixní a vůbec nezávisí na ceně benzínu. A takový člověk dělá místopředsedu rozpočtového výboru. Buď je tedy duševně méně schopný nebo je to vyslovený lhář. Nevím co je horší. 
Kdo bude volit ODS při současné skladbě jej vrcholných představitelů, vědomě škodí této zemi. ODS potřebuje pořádnou prohru, aby došlo k její obměně (v současné podobě je to strana pohrobků velkého vůdce). Aby mohli nastoupit představitelé krajů (snad kromě Bendla). Taková strana pak bude mít v přepříštích volbách nárok a hlavně schopnosti  převzít vládu.
mig 25.12.2005 13:33

Re: Díky za rozbor

Cedre, s touhle obehranou fintou běžte o dům dál. Vy a Vám podobní jste ODS nevolili, nevolíte  a volit nebudete ať už je v čele Klaus nebo Topolánek nebo Tošenovský. Vy se těšte ze svého Zemana, posléze Špidly, pak Grosse a teď Paroubka. To je mi panečku obměna. Tomu se říká OD-DESÍTI-K-PĚTI. Vám ovšem nejde o program, Vám jde o obličeje. Podle toho taky vypadá Vaše socanská vláda. Vzpomínáte na tváře okresních tajemníků SSM koncem 80.let ? Tu je máte. 
ziralek 25.12.2005 13:44

Re: Re: Díky za rozbor

 a ktery program ods myslite. ten pravicovo fasisticky, komunisticko socialni nebo nedej marxi ten protievropsky?
mig 25.12.2005 16:35

Re: Re: Re: Díky za rozbor

A co ty tváře okresních tajemníků SSM ? To jsem, zírálku, ale trefil, viďte.:-))
Eva D. 25.12.2005 18:33

Re: Re: Re: Re: Díky za rozbor

Migu, trefil jste, ale radši Vám to napíšu sama, protože se odpovědi na tuhle otázku nejspíš nedočkáte!  Prostě souzi se jen trošku přizpůsobili, nahodili kvádra, ale ten základ, ten tam je. Pfuj!
 
Martin 25.12.2005 17:51

Re: Re: Re: Díky za rozbor

Fašisté o sobě sami říkali že jsou národní socialisté. I jejich program v ekonomice byl v podstatě socialistický s dúrazem na státní řízení. Není to ODS kdo má v názvu slovo sociální. Takže blíže fašismu jsou spíše CSSD ty chytrolíne.
ziralek 26.12.2005 22:19

Re: Re: Re: Re: Díky za rozbor

takze po volbach budu hajlovat. dejmarxi at to paroubkovy vydrzi.
martin 24.12.2005 23:11

Blábol

Ten článek je naprostý socanský blábol. Např i po snížení daně z příjmů právnických osob z 31% na 26% v letošním roce  se výnos této daně nesnížil ale naopak zvýšil , takže o případném snížení výnosu po zavedení rovné daně se nedá mluvit. Zkušenost mluví o opaku. Ostatní uváděné udaje jsou na tom podobně.
Klemix 25.12.2005 0:00

Re: Blábol

a z toho plyne, že je nejlepší pokračovat v trendu postupného snižování této sazby a ne dělat nějaký Tlustý experimenty.
x 25.12.2005 9:52

Re: Re: Blábol

Od socanu se zadneho dalsiho snizovani dockat nemuzeme. I toto snizene probehlo jen na nátlak unie svobody a také z důvodů snizení daní na Slovensku kam by vetsima firem utekla pokud by dan u nas alespon castecne nesnizili.
Double_K 26.12.2005 9:42

Re: Re: Re: Blábol

Nátlak Unie svobody - to je ftip týdne !!! Tato strana tlačí už jenom na WC.
Veteran 25.12.2005 9:41

Re: Blábol

Co když jsou blábolem ale fantasmagorie pana Tlustého? Před vstupem do EU měli také propočteno jak budou zemědělci krachovat a jak se prudce zvednou ceny. Podlehli tomu tak, že pan Langr a Říman dokonce hlasovali proti vstupu do EU. Jak jim je možno věřit, když před rokem tvrdili, že se každý má starat o sebe a dnez zaručují každému příjem 6000 ? 
x 25.12.2005 9:49

Re: Re: Blábol

Zemedelci na tom zrovna moc dobre nejsou. Co se tyka nesplnenych a hlavne nesplnitelnych slibu ta na to jsou vetsi experti socani ( jejich plosne pridavky a podobne blaboly )  a tech 6000 co slibuji. Co by je neslibovali, socani prece nedelaji nic jineho. Cesky volic je bohuzel z padesati % hlupak ktery voli podle toho co mu kdo naslibuje.
Prochi 25.12.2005 17:46

Re: Blábol

Je to tak, ten článek je veden snahou (jedinou) zesměšnit p. Tlustého a jeho návrhy. Martinův příklad na snížení sazby daně práv. osob a jejího dopadu na výběr peněz je super. Myslím,
že se tak budou chovat i ostatní daně, pokud bude jejich sazba snížena. Ono se pro pár korun
(z nízké sazby nízká daň) nevyplatí fixlovat a raději se přizná a zaplatí. Na rozdíl od nynějšího stavu.
 
Paul 25.12.2005 20:47

Re: Re: Blábol

Dobrý bože, to je argumentace. Jestli takhle z vody vaří všichni politici, tak je zázrak, že ještě něco funguje. Miliarda nebo milion? Něco jako Keď sme bili komunistov, ech čo hovorím fašistov.
sody 26.12.2005 15:11

Re: Re: Blábol

Pan Tlustý se už jednou projevil jako dobrý  stratég,když v r.1988 vstoupil do KSČ,to mohl udělat jenom blbec,nebo kariérista bez morálních zásad.Když příjdou Turci,tak si koupí zahnutou šavli.