19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Tiché víno, bouřliví vinaři

Všichni jsou proti. Desetikorunová spotřební daň, kterou chce na litr vína uvalit Nečasova vláda, spojuje rozkmotřené vinaře. Rozdělila je jiná daň – povinný odvod do Vinařského fondu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 13.5.2012 20:03

Pan Bendl a jemu podobni "pravicovi" politici

Pan Bendl presel z regionalni politiky na celostatni uroven. Bohuzel si prinesl nektere zlozvyky - rad rozdava z ciziho, coz by mela byt vyhradne levicova domena, ale jak vidite, neni. Na jedne strane ministerstvo financi (pod vedenim Kalouska - TOP) hleda cesty k seskrtani rozpoctu, jednotliva ministerstva (Bendl, Vondar, ... - ODS) nemaji snahu delat totez. ODS si udrzela predsedu vlady, ale ministri dokazuji, ze se v ODS nic nezmenilo - ODS nedela pravicovou politiku, ale politiku zalozenou na klientelismu. top0625top@live.com

J. Kulheim 12.5.2012 11:39

Kde se rozdávají "cizí" peníze, tam se krade.

Paní Králová, děkuji za článek. Je to přesná ukázka jak se hospodaří s "cizími penězi".  Chudáci, kteří se dřou ve vinohradech jsou nuceni dávat peníze do fondu a bohatší spoluobčané si je v tichosti rozdělí.

V. Kain 12.5.2012 13:32

Re: Kde se rozdávají "cizí" peníze, tam se krade.

To jsou dotace a jedno jestli je to víno a nebo fotovoltaika.Kde jsou dotace tam  se vyskytuje velké  množství Janoušků,Oulických či Dlouhých.Evropské dotace které jsme tam nejdříve poslali a oni nám je zpátky s velkou slávou vrátili (samozřejmě snížené) toho jsou důkazem.Pan Kalousek je skutečným mistrem ve zdaňování čehokoliv.Už vymýšlejí emisní povolenky k vjezdu do měst.Kdo má starší auto tak bude chodit pěšky a nebo  pojede předraženou MHD.