19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Tajemství levných hypoték

Úrokové sazby českých hypoték spadly pod hranici dvou procent ročně. Zároveň ale spořicí účty přestávají vydělávat. A přepište učebnice: státní cenné papíry již nejsou bezriziková investice, dokonce i když platební neschopnost státu nehrozí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 21.5.2016 15:30

Podle mne

Podle mne to zase neni tak zase komplikovane neni, nejdrive fakta.

Jiz 70 let nebyla poradna valka takze neni co obnovovat. Banky nemaji komu pujcovat. Vetsina tech co si chteji pujcit hodne penez nemaji nejmensi sanci to splatit.Je velka skupina lidi kteri maji prijmy podstatne vetsi nez vydani a nemaji kam svoje prebytky investovat takze na svojich penezich sedi. Je pravda, jak tvrdi autor, ze zaporne uroky trosku tento problem resi.

Ted mozne reseni: Skupina lidi ktera sedi na penezich postupne vymira a jejich dedici rozhodne nebudou mit problemy tyto penize utratit a tim se problem vyresi.

D. Polanský 21.5.2016 22:53

Banky půjčují.

Ovšem jsou po tunelech z 90. let opatrné. Nikdy v historii nepůjčovaly tolik co dnes. Tedy kromě zmíněných tunelů, ale to nešlo o půjčky, ale cílené rozkrádání s vědomím bank.

J. Mrázek 22.5.2016 14:11

Re: Banky půjčují.Ale CO půjčují.

6% hotovosti, kterou banky MAJÍ MÍT z celého svého "kapitálu" jsou zárukou, že první run na první banku rozpoutá lavina a rok 29" bude proti tomu pouhou desetinou průsšvihu dnešního. Jsme na dohled ...

K. Pavlik 22.5.2016 16:13

Re: Banky půjčují.Ale CO půjčují.

No problem asi nastane, ale tech 6% neni problem - zejmena v Cesku. Centralni banka ma dost papiru aby vypomohla. Mala ukazka problemu byla na Kypru ale tam si nemohli penize natisknout.