19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 23.10.2010 9:19

Jsme členy EU ale i UNO

Jsme členy EU a v orgánech pracují zástupci všech států. Kritika je jistě přínosná. Strategie jistě dozná změn, plánovat na 10 let se v některých oblastech dá zvláště, co se týče změn/nezměn lidského jednání. V oblasti vědy a techniky, dopadu jejích výsledků třeba na zemědělství či energetiku států (viz trendy získávání elektrické energie) se však dá plánovat velmi málo neb se to týká soukromé výrobní sféry, která si budoucí roky firemního působení plánuje směrem k zákazníkům a s ohledem na konkurenci.

Třeba exponenciální vývoj v aplikaci vynálezu FotoVoltaika, který zahýbe ekonomikami na celém světě. Současné ekonomicky velmi náročné systémy pro "výrobu" elektrické energie jsou a budou stále více konfrontovány s minimálně ekonomicky náročným systémem Fotovoltaika, který elektrickou energii "získává" přímou přeměnou slunečního záření, a které je zdarma oproti uhlí či uranu. Lze očekávat v několika letech, že hlavně t.zv. rozvojové země kolem rovníku Země o hodně zvýší výkonnost svých obyvatel.

J. Kanioková 23.10.2010 17:41

Re: Jsme členy EU ale i UNO

Ha ha ha - "minimálně ekonomicky náročným systémem Fotovoltaika"

Sním či bdím? Mě nezajímají rozvojové země kolem rovníku, přeju jim to, ale zajímá mě moje země. Kolik tu máme toho slunečního záření a co v noci? A co platby příštích 20let??? Jste fakt tak zaslepený?

P. Fiala 26.10.2010 13:30

Re: Jsme členy EU ale i UNO

Co předcházelo tomu, aby mohla fungovat uhelná elektrárna:

http://starymost.web2001.cz/

Zdroje o fotovoltaice ve světě:

http://www.iea-pvps.org/products/download/Trends-in-Photovoltaic_2010_low_res.pdf , http://www.iea-pvps.org/home.htm

http://inovateussolar.com/home   , http://www.energy.eu/

K. Janyška 23.10.2010 7:37

Kajan

Je s podivem, že prakticky nikdo, ani prezident Václav Klaus, kterého považuji za vůbec nejzorientovanějšího politika světa,  nenazývá uspořádání Evropské unie socilistickým !  A ono jím je ! Je jím ze samotné podstaty principů, které jsou obsaženy v tzv. Lisabonské smlouvě ! Žádné zastírání nemůže zahalit fakt, že většinové hlasování bez korekce právem věta, je příkaznictvím ! A příkaznictví není ničím jiným, než právě socialismem ! Dzp.

J. Skotnica 23.10.2010 20:02

Re: Kajan

On nemůže tak otevřeně, má strach z Pavla. Ale jinak souhlasím. Socialismus je mrcha a kolik nemyslících pitomců do něho ochotně leze a hodně z nich už tam bylo a leze  zpátky. To už mi hlava nebere..

J. Kanioková 23.10.2010 1:15

Celá ta strategie Evropa 2020 patří do koše

i s LS. Jenže s těmi politiky, co tam jsou, to určitě nepůjde. Ta zdrcující převaha levičáků se jen tak nedá. 

J. Sinnreich 23.10.2010 16:03

Re: Celá ta strategie Evropa 2020 patří do koše

Prikladem muze slouzit treba president Evropske komise Jose Manuel Barroso. Velmi doporucuji precist si jeho zivotopis. Vetsina pramenu cudne vynechava jeho komunisticko-maoisticke mladi. Ale jak pravi prislovi "jednou komunista-vzdycky komunista". A takovych se v EU vyrojilo nescetne, k nasi skode. Vetsina zapadnich zemi si vsak tuto zkusenost s planovitym hospodarenim bude muset zazit na vlastni kuzi. Hrozim se jen toho, ze my v tom pojedeme uz podruhe.

J. Kanioková 23.10.2010 17:47

Jo, souhlas,

"jednou komunista-vzdycky komunista".  A přidala bych, i když to neberu až tak paušálně, ale - rodiče komunisti, děti se moc neodrodí!

A že ten západ levicově blbne, o tom žádná, prostě si musí šáhnout na žhavá kamna..