19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Joch 25.3.2011 11:33

pomoc státu s čističkama

Tohle je pregnantní příklad neschopnosti státu a komunálních politiků.

V devadesátých letech si hodně radnic vylepšilo rozpočet privatizací veřejných vodovodů, většinou do rukou zahraničních společností a velice lacino.

Vodné a stočné se od té doby zvyšuje kazdý rok. Ale čističky se zavázal postavit stát při vstupu do EU a teď je bude stavět pro tyto společnosti z našich daní? Proč?

J. Hejna 25.3.2011 8:21

Pryč s EU!

Nebo alespoň pryč z EU!

A. Kelin 25.3.2011 16:07

Re: Pryč s EU!

Nemyslím, že je neschopnost a zkorumpovanost našich politiků na všech úrovní způsobena EU.

P. Novák 26.3.2011 11:30

Re: Pryč s EU!

Ani já ne.

Když jsem 1990 byl zvolen do zastupitelstva obce, byli jsme tam tři z devíti "noví", tj. jakási opozice. Podařilo se nám prosadit stavbu čističky. V obci s 997 oyvateli. Podařilo se nám v porevolučním nadšení přilákat do projektu sousední obec (cca 600 obyvatel), se kterou historicky panovala (a opět panuje) velká rivalita. Bez dotací, za obecní peníze, přestože původně sliby ze SFŽP byly. Nyní je třeba "obcím pomoci".

Pak jsme se rozhodli opravit a znovu zprovoznit obecní sokolovnu. Vykopali jsme teplovod z předimenzované kotelny sousední mateřské školky, sokolovnu jsme částečně zateplili, opravili vnitřní vybavení, a naše dámy, ale i děti a muži, mohli cvičit. A když si tam myslivci chtěli udělat bál, nemuselo se dva dny předem topit v kamnech. Bez dotací, za obecní peníze. Pak přišel dotační program rozvoje venkovské (vesnické?) tělovýchovy.

Potom jsme se dohodli, že by se mělo něco udělat se vzhledem obce, zejména rozšířit a omladit zeleň. Tak jsme to udělali. Bez dotací, za obecní peníze. Nato přišel dotační program rozvoje vnitroměstské zeleně (nebo tak nějak).

Může mi prosím někdo vysvětlit, proč jsme ty peníze neprojedli na obecních plesech nebo nedali našemu fotbalovému klubu? Nebo nepostavili novou budovu Obecního úřadu? Jsme asi pitomí.