17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Stagflace od sporáků

Česko se v důsledku ukrajinské války a sankcí musí letos připravit na závažnou stagflační krizi celé ekonomiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 15.3.2022 22:47

.... a to jsi jak přišel na to, že 66% ruské ropy je neprodejné ? Družba přes UKR jede naplno. NS-1 také. Turk streem dtto. Síla Sibiře jede a odběratelé platí a platí. Za kvalitu a cenu. EU je na tom takto: https://beyond-coal.eu/russian-fossil-fuel-tracker/ .......... a až Rusko rychle postaví Sílu Sibiře 2 = dříve, ,než EU svoje LNG terminály - kde bude pořádné drahý plyn !! tak budeš další komenty psát při louči na pergamen.

V. Petr 15.3.2022 14:25

Milý pane autore, pokud by nám nevládla eurohujerská hov... neprodávali bychom elektřinu na burze v Lipsku a současná válka by neměla ŽÁDNÝ vliv na ceny elektřiny v Česku. Také bychom nepředělávali kde co na dovážený plyn, takže bychom ho potřebovali MÉNĚ!

P. Smatlak 15.3.2022 12:58

Mám len problém.Asi se naše vládla jsou proti rusku . S pomocí naše vláda pomáhá ukrajině , což je dobré ale u nás se ovšem nic dobré neděje Opět jak v 90 letech jsme podělali už zěmědělství a opět to dělají ,naše vláda s ODS OPĚT ZREMĚDĚLSTVÍ BUDE JEŠTĚ NĚŽ TO UŽ BYLO.Dát podpory od EU přidat malým zemědělcům což je dneska asi as 20 % a ubrat velkým z což je skoro 80% zemědělským podnikům to bude masakr.Protože malý asi nebudou hospodařit asi u obilý a,protože ti malý na to nebudou.úrotože jsou moc malé a nevyplatí se to a ti co budou hospodařit s obilím tam je to logické,myslím vštší podpora státu.Dneska malí zemědělci asi nebudo u hospodařit u obílí,ale asi jen u zelenině a lepších dražších komodi,kvůli malých políček.Asi jak jsem nebodo u komodity,protože to více se platí než u obilí-.Takže ,když se to obrrátí tak jak se vláda a stát takž za chvíli budeme nakupovat obilí z jiných státech.Je to skoro jako když se nejprve postaví střecha a potom zdi a jako u Kocourkově A asi opět řádí hlavně ODS uš jsme to díky této strany skoro vše podělali a když se k tomu největší patří k nim ještě s panem Klausem a u podobních rádoby u "génius" bude další pohřebiště našeho zemědělství.

P. Diviš 15.3.2022 13:05

Dokonalá shoda obsahu a formy. Oboje příšerné.

V. Petr 15.3.2022 14:27

Má naprostou pravdu. Je to v duchu zrůdné politiky Bruselu a říká se tomu "oddělení dotací od výroby."

L. Žaloudek 15.3.2022 17:34

Možná má pravdu, ale jak to mām z té hatmatilky poznat?

F. Kusák 15.3.2022 10:56

Teď budeme emotivně poslouchat, že za vše může Putin a nesmyslný konflikt na Ukrajině. Tak v konečném důsledku ano, ale EU a potažmo celý Západ se poslední desetiletí choval tak, jako kdyby si naší závislost na strategických surovinách a dokonce finálních výrobcích chtěl nevratně vytvořit. Až do roku 2018 byl zemní plyn prezentován jako ekologická náhrada špinavých zdrojů, tedy uhlí a jádra. Blouznivci v Green Dealu nám ještě před pár měsících tvrdili, že zemní plyn bude obsahovat už v roce 2026 30 % zeleného vodíku. A dnes je vše jinak, a tomuto se říká salto mortale. Jen to bohužel jde rétoricky, ale nikoliv technicky, takže nebude ani vodík ani plyn. A pořád mně není jasné, jak nahradíme ten výpadek plynu. No, vlastně je, bude to to opovrhované uhlí, než se poměry uklidní a zas bude plynu dostatek a sem tam se postaví třeba i nějaká ta jaderka.