18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Snížit DPH? Opravdu nešťastný nápad

Koronavirová krize přiměla vládu zastavit ekonomiku a to vyvolalo všeobecný pocit, že vláda rovněž musí nahradit všechny škody, dokonce má jakousi morální povinnost uspokojit všechny požadavky, se kterými se na ni kdokoli obrátí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 4.7.2020 5:24

Plácáte nesmysly přesně v duchu autora článku. Přečtěte si, co je to daň z přidané hodnoty a jak se počítá. :-/

L. Novák 4.7.2020 5:22

Autor článku je EU osel. To se snad ani jinak říct nedá. Namatlal vládní socialistickou propagandu s vlastními hloupostmi a vytvořil zdánlivě logický, ale úplně nesmyslný závěr:

".... Spíše jako hazard je možné v této chvíli odsoudit rozhazování peněz snížením daně z přidané hodnoty. ..."

Jak může ekonomicky negramotný novinář psát vážně o dani z přidané hodnoty? Apríl už je dávno za námi...8-o

J. Ptáček 3.7.2020 10:15

DPH je daň z přidané hodnoty. Dani rozumíme. Co je to ale přidaná hodnota? Každý si pod tím představuje něco jiného. Největší podíl na přidané hodnotě mají pěstitelé. Potravinu vypiplali téměř z nuly do konečné podoby, dali do toho spoustu nákladů a hlavně práce. Řetězce hodnotu potravin často spíš ubírají, měly by platit nějaké DUH, daň z ubrané hodnoty. Tetky na trhu jsou mně mnohem bližší. Ty prodávají opravdu téměř čerstvé potraviny, což řetězce neumí. Vina pěstitelů spočívá v tom, že neumějí prodat svou celoroční dřinu. Proto přicházejí o většinu zaslouženého zisku Kombinace pěstitelé + tetky = čerstvé potraviny za přijatelnou cenu.