29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 3.9.2010 15:50

Autor uvádí,

že využitelnost slunečních elektráren je 10,5 měsíce. Prakticky to znamená, že tyto elektrárny vyrábějí v době, kdy je nejmenší spotřeba, pokud ovšem nejsou vedra a nejedou naplno ventilkátory a klimatizace. Je to tedy ještě větší pitomost, než jsem si myslel a je to tak, že výroba klasicky vyráběné elektřiny se v této době omezí, aby  mohla přenechat místo dražší sluneční ?  A tím pádem budeme platit za kw víc celoročně !

J. Dobrý 3.9.2010 11:18

modleni

Zamet na zamysleni je ten, ze platime za to, ze sviti slunce. Kdyby slunce na fototunel nesvitlilo, usetrily by jsme penize.

PS: vim ze je to blbost, ale zajima uvaha take ne?

J. Novak 3.9.2010 9:45

Jak z toho ven

Nekde tady uz probehl navod, jak z toho ven - proste platit dodavateli FVE cenu podle100% sinusoidu, uz timhle zpusobem se ta cena snizi tak o 3-5Kc. Ony ty FVE totiz produkuji pouze stejnosmerny proud a ten je treba prevest na stridavy, ale pri tom prevodu se vyprodukuje nejaky deformovany obdelnik se spoustou harmonickych frekvenci, ktere "kazi" kvalitu dodavaneho proudu a delaji problemy v rozvodne soustave. Cili - vykupovat se bude pouze kvalita, nikoliv smejd, ten at si vyrobce spotrebuje sam pro sebe. A uz zde mate jednu z moznosti, jak ten FVE des trosku pribrzdit.

D. Šimáček 3.9.2010 9:43

jednoduche reseni

zrusit ten zakon a obvinit vsechny poslance co jej podporili za poruseni povinnosti pri sprave ciziho majetku, a skodu vzniklou soudnimi spory o zmarenych investicich jim nechat v plne vysi uhradit

V. Kain 3.9.2010 13:39

Re: jednoduche reseni

Gajdůšková prohlásila,že to všechno je uměle vyvolaná panika.Ke zdražení el.energie kvůli fotovoltaice prý nedojde.Jak je možné,že tato drzá a prolhaná ženská sedí v senátu.Oni socani se postarali o to,že právě ti jejich voliči na to doplatí nejvíc.Dneska opět lžou jak je jejich zvykem.Další neskutečný lhář je Škromach.Ten zase drze prohlásil že socani jsou spořivý a nikdy nerozhazovali.Už mě to je jasné,oni se blíží volby tak zase matlají svým nepříliš chytrým voličům med kolem úst.I kdyby se socani chytli v senátu,tak je jim to houby platné.Dolní sněmovna  se senátem stejně zatočí jenom to bude trochu déle trvat.

T. Kočí 3.9.2010 8:41

Sluneční úlet a účet

Dobrý článek.Řešení je snadné.V Rakousku prodávají rozbočovače,které oddělují špatnou elektřinu od té správné.Ta špatná je samozřejmě-ano uhodli jste z Temelína.Výrobce těchto rozbočovačů,jistě rád rozšíří svůj pohádkový kšeft a dodá nám rozbočovače,které oddělí fotovoltaickou elektřinu.Majitelé tohoto přístroje pak budou platit obvyklých 1-3 Kč za obyčejnou elektřinu,která je k dispozici trvale.Zelení blouznivci a techničtí idioti budou platit 13-15 Kč a svítit si budou jen kolem oběda- a to jen když bude svítit Slunce.Dalším krokem pak bude nošení světla v pytlích ,ale to už tady bylo (Kocourkov).

J. Šimek 3.9.2010 8:55

Re: Sluneční úlet a účet

Lžete schválně, nebo jen tak blábolíte ???

http://www.nucleostop.de/ - "Hinweis: Das Produktangebot NucleoSTOP ist satirisch gemeint, es werden hiermit keine kommerziellen Geschäfte getätigt."

J. Šimek 3.9.2010 8:35

Autor je totálně neinformován a tak píše úplné hovadiny.

Ten bude zírat, až zjistí, že pro zákon Zákon 180/2005 nehlasoval Bursík, ani žádný jiný poslanec za Zelené.

Článek je obyčejná novinářská kachna a je tak třeba nahlížet i na autora toho blábolu.

J. Kanioková 3.9.2010 10:05

Někde jsem ale četla,

že Bursík (za jakousi zel. iniciativu) Ambrozkovi s podklady i zněním zákona pomáhal

J. Šimek 3.9.2010 11:56

Re: Někde jsem ale četla,

Co to má společného s tvrzením, že pro to Bursík zvedal ruku v parlamentu ???

I. Brezina 3.9.2010 19:15

Re: Autor je totálně neinformován a tak píše úplné hovadiny.

Bursík je hlavním autorem zákona 180/2005. On je tedy jednoznačně hlavním viníkem. Při každých volbách už teď bude třeba opakovat do nekonečna: "Vy chcete volit Zelené?! To oni vám zdražili proud o pětinu!"

J. Šimek 3.9.2010 22:43

Re: Autor je totálně neinformován a tak píše úplné hovadiny.

Nechci volit Zelené, ale jsem proti lžím typu, že Bursík hlasoval pro zákon.

J. Maleček 3.9.2010 7:36

Možná.......

Možná by stálo za úvahu, co by se dělo, kdyby PS na návrh vlády ten nesmyslný zákon zrušila. Jestli by následné žaloby nestály stát ( a samozřejmě nás všechny) méně než doplácení za ty rádoby ekologické nesmysly.....

J. Kulheim 3.9.2010 8:00

Re: Možná.......

by stálo za úvahu zpoplatnit využívání slunce k výrobě elektrické energie. Platíme za  vodu, kterou čerpáme ze svých studní.

Sluneční energie je nás všech.  Občané, kteří využívají sluneční paprsky k výrobě elektřiny ,kterou prodávají,  by měli za to platit.

M. Stuchlik 3.9.2010 12:39

Re: Možná.......

A pak buddeš platit sluneční daň i za to, že ti slunko svítí na kedlubny na zahrádce. Tímto směrem bych se nepouštěl, je to tak blbé, že je někdo schopen to prosadit.

B. Uhlich 3.9.2010 1:01

Taková drobná poznámka k tématu...

Zaujalo mne tohle :   http://www.novinky.cz/domaci/210402-zdrazovani-elektriny-je-jen-velky-humbuk-tvrdi-gajduskova.html    Tak nevím, buď se poslankyně Gajdůšková definitivně zbláznila, nebo ČSSD si zahrává opravdu velmi hodně i se zbylou důvěrou svých voličů. Obzvláště mě zaujala neuvěřitelně dojemná péče ČSSD o ekologii a obnovitelné zdroje. Osobně si myslím, že v ČSSD už ani neví kudy by mělo být jejich směřování.....tak nějak jsem si myslel, že by měli inklinovat k určité ochraně těch chudších vrstev...no nevím, zda se tyhle vrstvy dají chránit zrovna ekologií a obnovitelnými zdroji....tím si myslím, že je spíš hromadně dorazí.....tak tomu nějak přestávám rozumět. Že je ČSSD už delší dobu nějak ideologicky "v háji" je zřejmé, ...ale, že až tak... to je docela legrační. Tak letos to Paroubek přivedl od 38% k 20ti % a tak příště by to mohlo být na hranici volitelnosti, že?  Taková malá cesta do p...le osvětlená úspornými žárovkami napájených solárními panely obklopená smradlavou řepkou.....no... dámy a pánové s ČSSD takhle si kálet do vlastního hnízda...to už je úplný kumšt...   :-D

     Jinak ještě pár slov k původnímu tématu: pokud se naplní opravdu všechny katastrofické scénáře, bude to opravdu malér...ale taky třeba dobře, protože se konečně dav opět konečně rozpohybuje a začne konat..a třeba to s těmi, co si stále myslí, že jsou na věky věkův imunní proti jakýmkoliv následkům svého nezodpovědného počínání, konečně taky jednou dopadne opravdu špatně. Protože to, co se tady schválilo pod pláštíkem podpory obnovitelných zdrojů je takové darebáctví, že to snad ve světě nemá obdoby.To se může stát jen u nás..protože všude jinde by už dávno hořely vládní budovy a sekretariáty stran, které by takovou hrůzu schválili, by už dávno byly srovnány se zemí.......ale to my ne, my jsme takovej ten hodnej národ, který se rád řadí do mnohastupu a rád se skládá na něčí blahobyt.... že?   Jo. jo.......

T. Pansky 3.9.2010 3:44

Re: Taková drobná poznámka k tématu...

Pane Uhlichu, dobre napsano.  Jestli mohu pripojit par slov.  Zelena doktrina pracuje i jinde ve svete.  Lide si zatim jeste nestacili uvedomit, ze ochrana prostredi a s tim spojeny stridmy zivotni styl je v poradku.  Jenze pod touto zasterkou byla vytvorena neskonale obrovska dojna krava, kterou doji par vybranych jedincu (at uz tu mluvime o energii z obnovitelnych zdroju nebo burzu se splodinami, atd.)  Jinak receno, dnes uz neni treba bojovat konvencnimi zbranemi o ziskani majetku ci vlivu.  Dnes se to dela pomoci vytvoreni imaginarni predstavy o necem katastrofickem a naslednem prodavani reseni.  V USA si to napriklad uvedomil demokrat Al Gore - zelena doktrina vynasi vice nez politicka kariera.  Za zelene silenstvi dostal Nobelovu cenu a zelene obchodovani (zalozene na 100% dojeni statniho rozpoctu) mu dale roste.  ...  Diky nasi ustave, ktera dovoluje poslanecke snemovne prevalcovat senat, zmetky tohoto typu mohou projit.  Proto je treba pripominat, kdo (ktere strany a jedinci) v protlaceni tohoto zakona maji prsty a neustale jim to otloukat o hlavu.  Zeleni a Lidovci uz ze snemovny vypadli; ODS Zelene vtahla do vlady; CSSD - ac se srdceryvne "stara" o chudsi - tady vsem obcanum naparila obrovske ceny energie (snad v domneni, ze ji to naplni stranickou pokladnu). 

J. Kulheim 3.9.2010 7:35

ČSSD před volbami říkala něco o snížení ceny energie

. Ceny energie se naopak  zvýší, zvýší se i ceny ostatních výrobků , zvýší se nezaměstnanost

Zákon 180/2005 byl přijat  v PS 100% poslanci za US-DU , 100% poslanci za ČSSD , za KSČM a KDU- ČSL jsou čestné vyjímky  Jaroslav GONGOL a Jiří HANUŠ proti, ODS jedinná proti.

V roce 2005 prosadila poslankyně ČSSD Iva Šedivá při schvalování zákona o obnovitelných zdrojích energie (180/2005) pozměňovací návrh, který dnes znemožňuje snížit cenu elektrické energie z obnovitelných zdrojů o více než 5 % ročně, což v současné době způsobuje nekontrolovatelný rozvoj fotovoltaických elektráren díky jejich vysoké výkupní ceně. Pokud bude současný rozvoj pokračovat, budou český průmysl i domácnosti platit za elektřinu až o 0,50 Kč/kWh více. To je reálná hrozba českému průmyslu i životní úrovni obyvatel. Už pro rok 2010 odhaduje ERÚ nárůst vícenákladů silové ceny elektřiny na 0,163 Kč/kWh1 a to zejména díky fotovoltaice.

Asi  866 miliard korun za následujících 15 let. Značná část z těchto peněz půjde investorům do zahraničí a to především německým důchodovým fondům. Takže český důchodce bude formou "solární daně " ještě navíc podporovat CHUDÉHO  německého důchodce

.

J. Šimek 3.9.2010 8:25

Re: ČSSD před volbami říkala něco o snížení ceny energie

Proč píšete "Značná část z těchto peněz půjde investorům do zahraničí a to především německým důchodovým fondům." ???

V tomto segmentu investuje zhruba 6000 subjektů do zhruba 20MW výkonu a proti nim ČEZ s projektem o výkonu zhruba 100MW. I kdyby z těch 6000 subjektů byla polovina (a to je blbost) německých důchodfových fondů, pak je to 8% podílu.

Pokud je 8% značná část, co je pak 84%, které připadají na ČEZ ???

A. Bocek 3.9.2010 9:52

Re: Taková drobná poznámka k tématu...

Milá paní poslankyně Gajdůšková , hrubou sekerou vypočítáno : rok 2010 prognóza ERU 6.032.000kW instalovaného výkonu, kráte 8760 ročních hodin,kráte0,13 (pouhých 13% účinnost) , kráte 10 Kč/kWh (stupidní a nesmyslný rozdíl cen kWh standart a kWh FV) vychází  68 mldKč vzniká otázka v jakém poměru to zaplatí průmysl proti domácnostem.

J. Kanioková 3.9.2010 10:09

"Odborník" Gajdůšková -

před politickou kariérou učitelka výtvarné výchovy na prvním stupni základní školy!

T. Pansky 3.9.2010 0:47

Vzhledem ke jmenovanemu mnozstvi penez je treba, aby nekdo opet pripomenul, jak ktera strana ...

... hlasovala pro tento zakon zajistujici jedno z nejvetsich monetarnich prerozdelovani v historii Ceske republiky (a potazmo Ceskoslovenska).  Prestoze uz tu nekdo rekl, ze ODS hlasovala proti tomuto zakonu, faktem zustava, ze ODS vtahla Zelene do sve vlady a tim jim zajistila cas orgii ve vlade (a na sverenych ministerstvech).  top0625top@hotmail.com

J. Šimek 3.9.2010 9:35

Re: Vzhledem ke jmenovanemu mnozstvi penez je treba, aby nekdo opet pripomenul, jak ktera strana ...

Tak když po tom voláte, tak tady je link (taky jste to tam mohl rovnou dát). A s tou ODS opatrně, koukněte na hlasování v Senátu. A Vy asi taky budete překvapen, že o tom nehlasovali v PS ČR Zelení, že ? A speciálně se doporučuji zaměřit na poslankyni Ivu Šedivou (ČSSD) s jejím pozměňovacím návrhem. Pokud nechcete jen bezmyšlenkovitě ukazovat prstem na Zelené, tak to pro Vás budou tvrdá fakta k zamyšlení.

J. Šimek 3.9.2010 9:39

Re: Vzhledem ke jmenovanemu mnozstvi penez je treba, aby nekdo opet pripomenul, jak ktera strana ...

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-vykupni-cena-fotovoltaicke-elektriny-fum-/p_ekonomika.asp?c=A100305_184630_p_ekonomika_wag

J. Hruška 3.9.2010 15:40

Re: Vzhledem ke jmenovanemu mnozstvi penez je treba, aby nekdo opet pripomenul, jak ktera strana ...

Váš démonický pohled, pane Šimek, mne nutí k dosud nerealizovanému: Představte si, prosím, že si vedle fotovoltaické elektrárny připojím stavební přípojku vysokého napětí ( 22 kV 50 Hz 200 kW ) a budu prodávat podstatnou část elektřiny svému sousedovi dejme tomu za 8 Kč za 1 kWh. Onen fotovoltaický génius ( Tesla či Edison ) tuto koupenou el. přemění na fotovoltaickou a prodá ČEZu nebo E-ONu za 12 Kč/kWh. Kdo rozpozná mou el. 3 . 22 kV 50 Hz od fotovoltaické 3 . 22 kV 50 Hz ...Poraďte, kde tento elektropenězovod připojit! A o tom zákoně? zákonu? 180/2005 Sb. si myslím, že je PROTIÚSTAVNÍ. Nutí mně kupovat co nechci. Neobstojí, že si elektřinu nemusím kupovat vůbec. Vzpomínám na leninské: "Komunismus - je sovětská moc a elektrifikace Ruska!!" Směr Praha. Hezký den Josef.

J. Šimek 3.9.2010 18:44

Re: Vzhledem ke jmenovanemu mnozstvi penez je treba, aby nekdo opet pripomenul, jak ktera strana ...

Vážený Josefe, nějak ne úplně chápu Vaši reakci. Já se totiž v příspěvcích snažím korigovat zelenobijce odkazem na skutečnost, kým a za jakých podmínek byl přijat zmiňovaný zákon. Zdraví - taky Pepík.

J. Hruška 3.9.2010 19:12

Re: Vzhledem ke jmenovanemu mnozstvi penez je treba, aby nekdo opet pripomenul, jak ktera strana ...

Ahoj Josef! Zatím korigujte, svoboda slova je sladká, ale pozor až dojde k útoku na Bastilu. Lehké spaní - Josef.

J. Šimek 3.9.2010 22:45

Re: Vzhledem ke jmenovanemu mnozstvi penez je treba, aby nekdo opet pripomenul, jak ktera strana ...

Pepíku, nepište pod vlivem, jsou to blbosti.

Z. Rychlý 3.9.2010 0:47

Parádní překlep

V předposledním odstavci je komický překlep, nenechte si ujít !

V. Mlich 3.9.2010 8:15

Re: Parádní překlep

A pak že genderová politika! Do čeho se budou přidávat biologové?