19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jhm 9.10.2009 11:36

no ten závěr

To si autorka vlastně jen stěžuje na výši úplatku, malý úplatek je v pořádku, velký je špatný?

Han 9.10.2009 7:48

To se teda nedivím,

  že je kilometr nové dálnice u nás dražší než v Německu.:-/

Jura 9.10.2009 7:16

Něco je špatně...

Nebudu to rozepisovat - JE TO HNŮJ, KDYŽ VOLENÍ VOLI A STÁTNÍ ÚŘEDNÍCI BEZTRESTNĚ KŠEFTUJÍ S  POZEMKY A ÚZEMNÍMI PLÁNY. Firmy rády zaplatí těmto bezpáteřným a úplatným lidem a stát je stále více rozkládán těmito podrazy - A KORUPCÍ.

Kliky 9.10.2009 16:01

Re: Něco je špatně...

R^R^R^!

JK 9.10.2009 17:00

Re: Něco je špatně...

Ano, jsou to věci zcela podstatné, vedoucí k dalším jevům a skutečnostem a přesto se o nich, podobně jako o jiných, nepíše a budoucí historici, budou-li jací, nebudou rozumět a budou tápat. Kolik lidí ví, jak to v tom stavebnictví funguje? Odhaduju tisíce, možná desetitisíce a nikdo z nich nepromluví. Kolik vzrušujících historek už vyslechli, o kolika penězích vydaných navíc slyšeli. Vstupují na část dne do paralelního světa s vlastními pravidly a je nemyslitelné, aby se ho pokusili propojit třeba se světem medií. Kolik takových paralelních světů vlastně je? A autorka – nebojí se trochu? Ale ne, nemá proč, Psa nikdo z nich nečte.

Hadí oči 9.10.2009 1:21

Nač tolik slov?

Normálně se tomu říká korupce durchem durch.

NevericiTomas 9.10.2009 0:35

Trosku slecna nebo pani plete

inzenyring, lobying a korupci. Ne vzdy je to jedno a to same. A bohuzel dost casto neni chyba na strane lobyisty nebo developera, ale tech lotru, co si volime do samospravy...Na rozdil od te statem placene verbeze totiz tihle dva svym kseftem vetsinou daji praci spouste dalsich  lidi....

Bruno 9.10.2009 4:56

Re: Trosku slecna nebo pani plete

Hlavně že mají práci 60kč na hodinu na švarc system,vždyt tento stát si už uzákonil že musíš odpracovát 20hod. zdarma my už tady mame komunizmus,také nám slibovali že budou zrušený peníze každý si v obchodě veme co potřebuje i když nevím jestli ten název obchod něco vzjadřuje,vzhůru ke stavbě nové ery komunizmu z osvícenýmí  papalašema z prognostického ústavu:-D

Ben 10.10.2009 23:02

Re: Trosku slecna nebo pani plete

Nepleťte si pojem s průjmem. Za socialismu by s takovýma vyběhli.

Provize, čili všimné, je jen státně kapitalisticky uznaná forma úplatku.

M.S. 9.10.2009 7:24

Re: Trosku slecna nebo pani plete

Nejsem zastáncem politiků, spíše naopak, ale odolat tlaku lobbistůnení zrovna snadné. Způsoby lobbování jsou nevybíravéa i velmi slušného člověka lzedonutit ke korupci. Jinou záležitostí je, že většinu politiků není třeba nutit.

NevericiTomas 9.10.2009 12:16

Re: Trosku slecna nebo pani plete

No ono to bude tim, ze pani politici si nejdriv rozhodnou, ze vi absolutne nejlepe kde, co, jak a za kolik by mel nekdo postavit na vlastnim pozemku a pak musi odolavat tlakum. Ja jsem se setkal s tim, ze stavbeni urad se vsemi moznymi obstrukcemi snazil dotlacit investora k tomu, aby si postavil za vlastni penize obludny podnikatelsko-tredicni domek misto vcelku umereneho katalogoveho moderniho domu.Ty tlaky jsou opravdu z obou stran a zatimco jedni haji zisk svuj a sve firmy druzi jsou zhusta proste idioti.

soul 9.10.2009 0:21

Kradou a kradou

v "právním státě" naštěstí beztrestně >-