24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pytel 16.10.2008 10:31

krása

Hele, liberál objevil krásu hegelovské dialektické metody. On se svět přece jen vyvíjí. Naštěstí však v jeho středu zůstal chrabrý maloburžuj, který - poté co svůj zkrachovalý minipodnik rozprodal a stal se drobným rentiérem - může spokojeně říct: "Milí dělníci, nemáte co žrát? Je krize? Já vím, že to není vaše vina, ale ani moje ne. To matka příroda vás musela zničit, aby po mně přišel Phoenix - pochopitelně také maloburžuj - který zaměstná vaše děti, znovu je sedře z kůže a při další krizi nechá chcípnout."

Hulho 16.10.2008 12:58

Re: krása

Milí dělníci, nemáte co žrát? Jděte o fabriku vedle, jestli  Vás zaměstnají. Když ne, zkuste to ve vedlejší vesnici, na tu dobu, co budete hledat práci Vám pomůže úřad práce. A pokud se Vám nechce cestovat za prací, seďte doma a nadávejte, bude to horší.

Honza42 16.10.2008 13:10

Re: krása

Vy musíte bejt taky línej jako pr/ase, to snad jinak není ani možný s takovýma názorama. O lidi co chtějí pracovat je neuvěřitelná nouze.

zdeněk 16.10.2008 15:22

je otázka jak to bude za pár měsíců nebo za rok

v našem kraji začínají firmy pomalu krachovat a práce možná nebude.

Ladislav N 16.10.2008 16:17

Re: je otázka jak to bude za pár měsíců nebo za rok

Vzniknou jiné a práce bude zase. Pokud ovšem socialisté nebudou vymýšlet jednu překážku za druhou, jak schopným tvořivým a podnikavým občanům naházet byrokratické klacky pod nohy.;-)

Kolombo 16.10.2008 23:08

Re: krása

Milí dělníci, nemáte co žrát? Nechoďte do žádné fabriky, stejně vás tam jen odřou. Vraťte se, odkud přišli vaši předkové, na vesnici, pole, louku.  Sice se vás tam tolik neuživí jako v té fabrice, ale nebudete mít komu nadávat a budete hladovět spokojeně a bez závisti. Konečně taková možná bude budoucnost všech /až na pár zelených khmérů/ - v samozásobitelských zemědělských komunách, produkujících minimum CO2 pro spásu Planety.

vajan 16.10.2008 8:36

To je ten rozdíl

Je asi tak jako s teoretickým marxizmem a jeho praktickou aplikací v socialistických podmínkách.

Alfons 16.10.2008 7:17

Postupně zkrachují všechny fabriky v ČR.

Proto sázím brambory. :-D Vláda zkrachuje až poslední. Nebude mět peníze na pořádání voleb.:-(

krab 16.10.2008 0:41

krasne receno - konecne nekdo rekl ze krach nemusi bejt spatnej

furt nekdo place, ze tady krachly sklarny, tamhle vyrobce obuvy, skodovce vazne odbyt... no a co sakra?? neznamena to nic vic, ze proste vyrabet sklo a bizuterii proste umej nekde jinde lip/levnejs. co je na tom spatnyho? tak proste budem delat neco jinyho, no a.

I kdyby skodovka nemela problemy s odbytem, tak bude skuhrat, ze mohla vyrabet jeste vic, kdyby bylo euro za 50 korun. Kde je to spravny cislo? Kolik to je? Pul milionu, milion, sto miliou aut rocne? Na tuhle otazku odpovi trh. At je to jakykoliv cislo, tak pokud trh neni nicenej regulaci, tak mame jistotu, ze to je to SPRAVNY cislo. A pokud to bude "jenom" pul milionu aut, tak holt se par lidi propusti a budou delat neco jinyho. A to "neco jinyho" bude to, co by nevzniklo, kdybysme furt nekoho chranili a dotovali.

Ze ma jedno odvetvi problemy me nechava klidnym. At klidne vsechny auta vyrabej v Cine, mne to je jedno. Holandsko taky zadny auta nevyrabi a maj se jak cunatka v zite. Problem by byl, kdyby cela ekonomika sla do haje, nejen jedno odvetvi. To se stane ale jen tehdy, kdyz nekdo bude furt regulovat co mame a co nemame delat - a tim zahubi tvorbu novejch prilezitosti.

Predstavte si, kdyby pred sto lety USA trvalo na podpore mist v zemedelstvi. Tenkrat tam pracovalo 30% lidi. Kdyby argumentovali "co budou ti chudaci, ty masy lidi delat??" a predstavte si, kdyby jim ty pracovni mista v zemedelstvi "zachranili". Tak dneska ty lidi, co delaj v Microsoftu, Googlu, Mercku, Boeingu, HP, McDonaldu ale treba i v Chrysleru, MAKAJ V ZEMEDELSTVI. A tenhle clanek bych si mohl precist maximalne kdyby mi ho autor prepsal pres kopirak a poslal postou.

krab 16.10.2008 0:42

jezisimarjapanenkonanebi, omlouvam se za tu hrubku....

vyrobce obuvY.... to se mi teda neco povedlo... :)

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.10.2008 3:34

Re: krasne receno - konecne nekdo rekl ze krach nemusi bejt spatnej

Mate v podstate pravdu, jenze mnohdy nejde o to, ze to jinde umeji lepe a levneji, ale ze to umi hure avsak levneji.;-P

cb 16.10.2008 9:34

Re: krasne receno - konecne nekdo rekl ze krach nemusi bejt spatnej

Umi to tak, jak to jsou zakaznici ochotni akceptovat.

Honza42 16.10.2008 6:50

Re: krasne receno - konecne nekdo rekl ze krach nemusi bejt spatnej

Jenže to by platilo v konkurenčně čestném prostředí, které jaksi na světě nexistuje. Takže o krachu některých firem je prakticky rozhodnuto na státní úrovni. Za ekonomických podmínek nastolených vládami, nikoliv trhem, prostě některé typy zboží není možné vyrábět.

V mezinárodním měřítku se vlastně jedná o konkurenci států, podnikatelé s tím nemohou prakticky nic dělat. Stát předem určuje podstatnou část výrobních nákladů.

Mejla 16.10.2008 8:54

Je nutné minimalizovat vliv a moc státních úředníků.

.

Drbal 16.10.2008 9:23

Re: Je nutné minimalizovat vliv a moc státních úředníků.

Jenomze jsme v Cesku a castecne i v Evrope ve stadiu, kdy jejich moc lze efektivne form;vzhledem k bezpaternosti politiku] omezovat moc politiku bohuzel jen zpusobem ktery nastinil jakysi Duricko minuly tyden.