28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Rozvolňujeme. Každý ke svému krumpáči

Žijeme v dramatických dobách. Pod vlivem pandemie jsme zmrazili ekonomiku a řečeno s nadsázkou, drželi jsme jí hlavu pod vodou až do konce dubna. Teprve teď Česko začíná uvolňovat a možná se dočkáme opačného extrému.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Cícha 11.5.2021 0:21

Co e asi stane, když dojde k onomu rozvolnqní, uvolnění, návratu k nomálu? Myslím, že nic tragického, nebot, když regulace se staly zákonem a lid je většinou dodržoval, čísla nakažených nadále rostla. S tím ale i poškození podnikatelů, muzikantů profesionálních, školáků atd. Zájímala by mne statistika úmrtí na chčipku, pneumonii, ale i jiná onemocnění v roce 2016 nebo 2017, ba i 2019. Samozřejmě, že si to snadno mohu vyhledat...Note: COVID 19 plus je šibal, na kterého možná ani by nestačil epidemiolog úrovně A. Einsteina.

O. M. 10.5.2021 11:39

On pan Holub to vidí optikou "velkého" průmyslu. Tam má pravdu, tam se nic zásadně nezměnilo, kromě delších dodacích lhůt. Ovšem, takovému hospodskému se zavřenou hospodou je úplně jedno, že lokomotiv se vyrábí furt stejně jako před dvěma lety, když se musí rozmýšlet, jestli si koupí nové boty nebo kalhoty (obrazně řečeno).

Z. Jiroušek 10.5.2021 10:59

Seznam je zdroj pravdy.

J. Nevrkla 10.5.2021 9:18

Souhlasím s vámi. Černý humor mě jenom napadá, když vidím, jak mladí volí Piráty. S horkým úsměškem si říkám, že si to po zásluze budou vyzirat déle než já. Nemám moc optimismu.

L. Hančar 10.5.2021 7:51

Já to tak optimisticky nevidím. Historie se opakuje, mocní už se poučili, že nechat šokově bouchnout burzovní bublinu jim nemusí prospět. Co se to sakra děje? Že se skoro nic neděje ( inflace směšná, nezaměstnanost žádná, bankroty vůbec na obzoru ).

Ti co vědí a myslí si, že to mají pod kontrolou, elita, G7, Aspen, Babiš, vyvádějí aktiva z firem dokud to jde. Proto Škodovka chce vyplácet opět superbonus a má přitom tisíce neprodejných aut bez čínských čipů na odstavných plochách. Vyrábějí jakoby nic, hlavně klídek na vyvádění aktiv. O pasiva se postará exekutor!

Ti co jen tuší ( střední třída ) mění peníze na něco trvalejšího. Proto se i pod tlakem možné superkrize tak staví a letí ceny nemovitostí.

A ti co nemají peníze, akcie, jen děravou střechu nad hlavou, si z toho všeho dělají legraci a píší do vrby diskusí, jako já!

R. Langer 10.5.2021 6:55

Aha. Takže se vlastně vůbec nic nestalo, co? No, myslím, že ještě budete hodně překvapený, pane autore. ;-)

J. Stehlik 10.5.2021 6:52

S těma investicemi do bydleni je to jinak. Něco jiného je statistika hypoték a něco jiného vydaná stavební povolení ;-). Jak vždy zveřejňují Američané, nejen počet nově vytvořených pracovních míst, ale i počet stavebních povolení. Ono totiž prekupovanim bytů a domů se ekonomika moc nerozbehne a životní úroveň nezvedne.