28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 14.12.2010 22:20

Ano, pan profesor má téměř vždy pravdu,

ale já od něj očekávám taky nějakou akci. Je v postavení vůdce a nikoli jen kritika. Očekávám, že bude nejen kritizovat, ale že taky něco vymyslí a získá k tomu spojence, ne že si všechny nesouhlasící vymaže ze svého mobilu, a pokud bude mít v budoucnu příležitost, tak jim dupne na kuří oko. To je málo ! Jako vůdce je už bohužel bez vůdčí myšlenky, za kterou by bojoval, a ke které bych se mohl já, coby obyčejný pěšák přidat - a tudíž je pro mne jen trapný okřikovatel.

President, který se od sympatického prosazování jím vybraného způsobu privatizace (se kterým se dalo, či nedalo souhlasit),  změnil v člověka, který bez chyb, dokonale a perfektně buduje své "imáge"; tak takový president je mi platný, jako mrtvému zimník.

V čem ho mám podpořit ? To, co tu povídá, jsem buď věděl, nebo alespoň trochu tušil.

Už to není vůdce, ale jakási ikona.

J. Kanioková 14.12.2010 21:08

Klausovy články jsou vždy naprosto racionální,

jen těch racionálně myslících čtenářů není až tak moc. A to je škoda, protože většina toho, co Klaus říká, se plní..

M. Trhlík 14.12.2010 21:22

Re: Klausovy články jsou vždy naprosto racionální,

Paní Kanioková,ale to co hlásá Klaus,dokáže drtivá většina racionálně myslících.Chybí tomu to zásadní ,realizace.To je věc,kterou nelze neustále svádět na komunisty.Co zbylo po komunistech po roce 1989:Drtivá většina továren i prosperujících zkrachovala,či byla vytunelována,všude jinde převládají zahraniční vlastníci,kteří sice platí daně,které  jsou velmi mírné a veškeré zisky opuští republiku.Toho si všímají také racionálně myslící občané.A právě tady postrádám od tak zkušeného ekonoma,nějaké vysvětlení.

K. Podhajský 14.12.2010 22:10

Zkušený ekonom?

Nezlobte se prosím, ale Vaše hodnocení V Klause jako "zkušeného" ekonoma, mě připadá, doopravdy, ale doopravdy, dopravdy velice legrační. Možná takhle zkušený populista,demagog,manipulátor,stavěč barikád ect., ale ekonom? To zní jako dobrý vtip!

P. Fiala 14.12.2010 20:56

Euro - Kč

Škoda, že nebylo vysvětleno zadlužování státu při desetiletém růstu GDP.

V každém případě toto zadlužování (nikdy dosud veřejnosti nesděleny alespoň hlavní komodity za půjčky pořízené či výše úroků půjček), takže nelze přijmout Euro.

Představa, že některé ze států U.S.A. mají jiné měny nežli US dollar, mi je dělá nedůvěryhodnými. Stejně tak asi i Číně či Indii v současnosti EU, která je jim  "globálním" partnerem.

Nejdůležitější je trefit se do "správného" kurzu při výměně, či si dojednat "dynamický kurz" pokud se po několika rocích vyjeví "neoptimálnost stanovení počátečního kurzu". Což se pravděpodobně projevilo v Řecku, a určitě v Irsku.

M. Matoušek 14.12.2010 18:15

Amerika nás spasí

Rotačky tam jedou naplno a tisknou zdevalvované dolary.Jsme zachráněni.Barel ropy stával cca 80 dolarů,když byl dolar 1:30 Kč a dnes stojí barel zase kolem 80 doláčů i když jeho odnota je o třetinu nižší.Přece nenecháme amíky strádat,když můžeme strádat my.......

M. Matoušek 14.12.2010 18:10

?????????

Jak to ti komoušidělali,že měli na všechno.Stavěli byty,celá sídliště,elektrárny,vodní díla,školy,nemocnice,zimní stadiony ale neměli jsme vožky s křidélky,málo banánů a po požáru papírny i málo toaleťáku.Zato teď se pro lid žádné byty nestaví /staví jen zbohatlíci nebo lidé na hypotéku/nemocnice rušíme,některá odvětví průmyslu likvidujeme,za kačku už si nic nekoupíme,měna spěje k té italské.A tak nějak jdeme od úspěchu k úspěchu s čím dál větším počtem nezaměstnaných a bezdomovců.

J. Schwarz 14.12.2010 18:58

Re: ?????????

"Lid" si za komoušů stavěl svépomocí, alespoň v šedesátých letech určitě. A mohl by i dnes, kdyby obdoba komoušů - eurohujeři a zelení - nezavedli tolik "standardů", že už to nejde. Bez vysokých technologií už nedáte ani ránu - prý pro dobro "Lidu". Právě toho  "Lidu", co dle vás nemá kde bydlet, protože "evropský standardů je někde úplně jinde než ten socialistický. Konečně za socialismu nebylo nijak vzácné, když mladí bydleli i s dětmi u rodičů ve dvoupokojovém bytě a čekali i dvacet let na "přidělení" toho svého. Za který platili v osmdesátých letech až 900 Kčs/měsíc - při platech kolem 2500 Kčs. Tak o čem to melete, Matěji?

J. Kanioková 14.12.2010 21:03

"Lid" si za komoušů stavěl svépomocí"

taky dost mohutně s heslem - kod nekrade, okrádá svou rodinu...

M. Trhlík 14.12.2010 21:13

Re: ?????????

Pane Schwarzi,tak jsem si nelenil a zalistoval ve svých papírech a zjistil jsem,že za dva a půl pokojový byt v novostavbě jsme platili včetně vody a topení kolem 450,.Kčs.Nevím,kde jste bydlel,ale já jsem řešil bytovou otázku dosídlením pohraničí.Tím nechválím minulý režim,ale asi také tak trochu "melete." A ten,kdo chce,staví dnes také i přes eurohujery,či zelené.Stačí se podívat,kolik stojí satelitních městeček po celé republice.Když máte peníze,máte zelené i eurohujery na háku. 

J. Kulheim 14.12.2010 20:13

Re: ?????????

Komouši někdy něco dělali? Já jsem žádného komunistu nikdy nic dělat neviděl.

M. Trhlík 14.12.2010 21:01

Re: ?????????

Pane Kulheime,Vy jste to vystihl naprosto přesně.Když jste žádného komunistu nikdy nic neviděl dělat,tak proč,je všichni odsuzují? Ještě,že jste tady byl Vy spolu s celou řadou dalších.Jak takovou hloupost můžete napsat?

J. Kanioková 14.12.2010 21:00

Hlavně po nich zůstaly neskutečné škody,

mizerná infrastruktura, naprosto zanedbané historické stavby, zcela podinvestované podniky, které byly konkurenceschopné nejvýš tak vůči Lybii, Rusku, a podobným ubožákům.  A to vlastně okradli o vše v r. 48 všechny, kdo něco měli. Kam to zmizelo?????????

M. Trhlík 14.12.2010 21:39

Re: Hlavně po nich zůstaly neskutečné škody,

Proč se ptáte laiků?V tom Vám paní Kanioková dá odpověď ten,který má vždy pravdu.A ještě jste zapoměla na vystěhování milionů Němců z pohraničí.To sice bylo před únorem 1948,ale poničilo se nemálo prosperujících závodů,Dá se říci,že tyto oblasti mají problémy stále.A nebyli u toho vždy jen komunisti.

Z. Rychlý 14.12.2010 21:35

Re: ?????????

Matoušku nenasírej lidi !

M. Matoušek 14.12.2010 18:05

Problémy

ohoto státu,byť rozbitého na dva kusy,má na svědomí právětento všeználek,náš milý tunelpapá.Ale on si přece nikdy nepřipustí ani malinkou chybičku,on je přece genius.A že po jeho osmiletém vládnutí,kdy rozprodal pomalu nos mezi očima,zůstaly bankovní trezory prázdné / čekal bych je naplněné k prasknutí z těch všech prodejních privatizací / a za sebou nechal neprosperující stát a dva úsporné balíčky,to nám nepřipomene.No jo taťka šmoula.

P. Hofman 14.12.2010 14:18

SMUTNÝ KLAUN

Vždy, když dočtu poslední větu páně profesorovy úvahy, tak nevím, jestli to myslí vážně, či si z nás dělá legraci.

Nikdy nic nenavrhne, nikdy nepřijde s něčím novým, lepším. Jen boří.

Mnohé přečetl, ale nic nepochopil. Smutné.

J. Sinnreich 14.12.2010 16:49

Re: SMUTNÝ KLAUN

Zrejme jste ten clanek spatne cetl, nebo vubec nepochopil. Konkretnich postupu jak se zbavit soucasne fiskalni mizerie je v nem vice nez dost. Jen nekolik prikladu: zrusit nesmyslne energeticke nesmysly, provest zasadni systemove zmeny (duchody , zdravotnictvi...), vice snad neni potreba. Protoze jinak budete v republice (ja na stesti v tom nejedu) za chvili vydelavat jen na umorovani statniho dluhu. A to pak teprve nastane legrace.

M. Trhlík 14.12.2010 17:36

Re: SMUTNÝ KLAUN

Pane Sinnreichu,to jak se z toho dostat ví většina národa, nejen Klaus.Hlavním problémem je tyto myšlenky realizovat. To nemusí nikdo jezdit po konferencích v celém světě a utrácet peníze.

P. Hofman 14.12.2010 18:31

Re: SMUTNÝ KLAUN

Vážený pane Sinnreichu, nemám nic proti Vašemu názoru, ale promiňte mi, tyhle Klausovy věčné bla bla nejsou k ničemu. EU je na nic, EURO je na nic, ochrana přírody je na nic, odboráři jsou směšní, žili jsme na dluh, globální krize jen "údajná", Topolánkova a Fischerova váda hrůza, udělat si pořádek s vlastním rozpočtem, opozice je v tom na nic (nestrannost prezidenta nadevše), měnové unie se zakládají jinak než na politické bázi, už jsem to zažili (co).

To jsou jistě legitimní názory, ale taky se tomu normálně říká kecy. To, čím argumentujete Vy jsem tam nenašel, ale i kdyby, tak to ví přece každý středoškolák. Zajímavé je pouze říct jak. To ale pan profesor neví.

Z. Rychlý 14.12.2010 21:39

Re: SMUTNÝ KLAUN

Přesné !

Ovšem uznejte, že pokud jde o budování "image", dělá to dokonale. Souhlasím s Vámi, že o nic jiného mu nejde.

Z. Švrček 14.12.2010 9:34

Zdar Karle

Jen se těším, jak zarytí antiklausovci budou pištět a co si proto němu najdou až se i jim začne ukazovat, že měl vlastně, jako již potolikáte, pravdu. Zdravím do zasněženého Vrbna a přeji pěkné vánoce. 

A. Čepek 14.12.2010 9:52

Re: Zdar Karle

Vážený pane, jádro pudla je v předposledním odstavci. Václav Klaus už neříká, tak jako před časem, že euro zanikne, opatrněji nyní formuluje, že pokud přežije, pak náklady na jeho udržení budou vysoké a v tom předopsledním odstavci za náklady na jeho udržení označuje i politickou unifikaci EU.

Můžete mi prosím řící, dnes již s dostatečným časovým odstupem, co jsme získali rozpadem Rakouske monarchie? Co se EU týče a nalogií s naší historií týče, četl jste zde článek Pavla Vandase (Lisabonská smlouva a Jan Hus v Kostnici)?

Možná, že podle Vás pištím, to něchť rozhodnou jiní, každopádně jsem rád, že v žádném případě nehýkám.

Z. Švrček 14.12.2010 12:53

Re: Zdar Karle

Milý potrefený pane Čepku, V.Klaus neříká opatrněji, že  euro nezanikne. Ono totiž to, co říká je daleko horší, než kdyby se euro vrátilo zpět k národním měnám a cena za to bude hodně vysoká. Příjdeme vskutku o zbytky suverenity, o možnost rozhodovat o svých věcech na území v němž cítíme sounáležitost se svými spoluobčany,  o možnost zabránit účinně vzniku nové - snad úřednické, snad jiné diktatury nevolených, o možnost volbami ovlivnit směřování svého malého českého státečku a kdoví co ještě a s tím spojenou začínající nesvobodu číslo kolikáté již v toku dějin. S tím nemohu než souhlasit.

   narážíte-li na zisk z rozpadu Rakousko-Uherské monarchie, tak tím jsme získali přesně to, co dnes zase ztrácíme.

Jestli se projevíte pištěním, nebo hýkáním je mi jedno, zjevné je že s Klausem nebudete souhlasit, i kdyby měl pravdu.

Jisté je, že ts tím, v co se EU stále rychleji mění, nemá a nebude mít svobodný prostor pro občana nic společného.

A. Čepek 14.12.2010 19:48

Re: Zdar Karle

Panr Švrčku, škoda, že jste si nepřečetl zmíněného Vandase. Nebo četl?

K. Kužel 14.12.2010 13:35

Re: Zdar Karle

K jádru pudla: Václav Klaus, stejně jako žádný jiný politik v této pro Euro kritické době prostě NEMŮŽE říci, že Euro padne. Takový výrok by zasáhl do finančních trhů. To se prostě nedělá.

Rozpadem RU jsme ztratili členství v relativně demokratické a absolutně prosperující říši, tedy v něčem úplně jiném, než je dnešní EU. 

www.karelkuzel.cz

K. Janyška 14.12.2010 12:58

Re: Zdar Karle

Ahoj Zdeňku, také Tě zdravím a přeji hezké Vánoce ! Dzp.

M. Matoušek 14.12.2010 18:11

Re: Zdar Karle

Svršek cvrk a holub vrk.To je asi tak všechno,že?

K. Janyška 14.12.2010 7:38

Všechny ekonomické krize mají původ v mylně stanovené ceně peněz ! O tom jsem, já pozemský červ, bytostně přesvědčen ! Dzp.

P. Čulík 14.12.2010 11:53

Re: Všechny ekonomické krize mají původ v mylně stanovené ceně peněz ! O tom jsem, já pozemský červ, bytostně přesvědčen ! Dzp.

No tak už tu správnou cenu konečně nastavte, ať my blbci už máme konečně klid!