25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
WOTAN 17.12.2009 10:28

50 generálů

Naše malé ČESKO má malou armádu, snad 20 tanků

100 Steyr. transportérů a asi 25000 maníků- profíků.

Máme 50 generálů slovy padesát, nevím kolik máme

plukovníků, podpalkovníků, majorů atd.

Na kolik vojáků připadá 1 generál?

Jen tak 14.12.2009 19:56

mimochodem

.. teď jsem si vzpěmněl jak ODS (tlustý) slibovali 20.000,- důchody... co vy na to ?

já říkám jeden za 18 a druhý za 20-2, dohajzlu s ODS i ČSSD (samozřejmě i s KSČM-to je samostatná kapitola). Promiňte když si vzpomenu jak jsem na doktora Sládka házel vajíčka, tak je mi ze sebe na blití.... :-(:-(:-(

lojza 14.12.2009 19:26

Re: Papouškující Holub

No, reforma, to že se na něco dá nálepka reforma ještě neznamená, že to bude něco pozitivního. Jediné návrhy na reformu co jsem zatím kde viděl byly v tom, že zaplatím důchody současným důchodcům, že zaplatím důchody budoucím důchodcům, kteří budou mít děti kdybych zrovna já neměl, zaplatím provozovatelům fondů, u kterých budu rád, když v okamžiku výplaty nekrachnou a pokryjí aspoň inflaci a raději si budu ještě šetřit do prasátka, abych nebyl v důchodu úplně v prd*li. A doba odchodu do důchodu se posune za hranici průměrného dožití a na pracáku se budu přetahovat o místo s mladýma. To mě teda jako reforma vedoucí ke světlým zítřkům moc nepřipadá.

Ypsilon 14.12.2009 19:19

Re: všeobecné volební právo

KAŽDÝ občan má právo volit své zástupce, který bude hájit jeho zájmy. Jakmile připustíme JAKÝKOLI volební census je to cesta k minimálně autoritářskému režimu.

 Až se počet oprávněných voličů tak zredukuje, že se vejdou do nákladního výtahu, volby budou samozřejmě zrušeny. A nastane ten pravý "ráj na zemi"  (Y)

mira 14.12.2009 16:57

LŽETE, HOLUBE!

Vláda neutrácí "STAMILIARDY", přes 80% rozpočtu definují zákony, struktura zbylé části rozpočtu nedává téměř žádný manévrovací prostor, a VY TOHLE VÍTE  a přesto lžete.

Socani, komančové a lidovci minulou středu udusili malinký pokus o nápravu věcí veřejných. Zodpovědnost tedy jednoznačně nese tahle pakáž.

O. M. 14.12.2009 16:26

Re: P.S.: Slyšel jste někdy pojem mandatorní výdaje? Slyšel jste někdy o nemožnosti je snížit díky těsné rudé většině v parlamentu?

S tím po "a ještě" naprostý souhlas, s tím před ní rozhodně (pro současné důchody) ne, ovšem, pomalu to k tomu dospěje (a lidi si budou muset spořit na důchod mimo schema státního rozpočtu).

ps 14.12.2009 16:24

Re: Papouškující Holub

přesídlit můžeš ty, třeba do číny, tam se o tebe soudruzi jistě postarají. Tady se ten zhovadilý průběžný důchodový systém bude každopádně rušit.

O. M. 14.12.2009 16:20

Re: ...

Ono to jinak ani dost dobře nejde, když jí to rozhazování zákonem nařídí poslanci.

O. M. 14.12.2009 16:18

Re: Milý autore

Připojistit se "a to podstatne kvalitneji a za nizsi penize nez delaji povinne odvody statu" samozřejmě můžete, jen si nezapomeňte přečíst, co vaše pojistka kryje a co už ne. Zjistíte, že tím připojištěním si oficiálně platíte lepší péči stejně tak, jako bez pojištění neoficiálně.

Pamětník 2 14.12.2009 16:06

Re: Není to pravda

Juro Juraxi,perfektní názor.Jen se divím,proč v tomto státě o něčem rozumném diskutovat.Prožil jsem svůj aktivní pracovní věk za bolševika,stejně jako miliony jiných.Kdo ze současných politiků ouvažuje,že opravdu se musí něco vymyslet.Naše generace si z drtivé části neměla možnost peníze našetřit.Zvláště,když se jednalo o lidi,kteří i když byli pracovití,nebyli dobře zaplacení.Dával jsem v diskusích o státním rozpočtu soukromý návrh,aby o penězích rozhodoval ministr financií s jeho ministerstvem a ne pár politicky zdeformovaných poslanců v Parlamentu.Problém je,kde peníze získat.Menší rozdělit.Ministr přinutí jednotlivá ministerstva k hospodárnému žití jen tím,že jim dá peníze podle možností a jednotliví ministři se musí starat.Tak nějak žije drtivá většina lidí a dá se říci vždy žila.Nemohu nikdy utrácet víc,než vydělám.Když to nedokáži,mám smůlu.Dnes se politici i voliči navzájem obviňují,kdo to zavinil,ale jak sám píšete:Kde sehnat politika co dostal rozum.Ocitáme se v době,kdy v určitých oblastech přestává být demokracie reálná,protože ji nejsme schopmi zvládnout. Problém státního dluhu je názorným příkladem.Od toho je závislá řada problémů ostatních.Důchodový k nim patří asi nejvíc.

Apea 14.12.2009 15:28

Re: imbecil

Když ono fakt nejde o ty písařky. Těch není ve státních úřadech ani třicet tisíc a když jse jim zvýší plat, tak to zase s rozpočtem tolik nepohne. Jde o učitele, těch desetkrát tolik a tady už je vidět ve státním rozpočtu každých pár desetin procenta, o které si kantoři polepší. Proto se hledají líp peníze pro policisty, vojáky nebo hasiče, těch je relativně málo.

Důchodců máme sice požehnaně, ale nepředstavují zájmově integrovanou skupinu. Mezi zdravým chlapem, kterej vydělával slušný peníze a šel do důchodu po pětašedesáti a babkou starodůchodkyní, co do padesáti čtyř let dělala v mateřské školce, je obrovská propast. 

čtenářka 14.12.2009 15:22

Re: Pane Bubeníku,

Co si dají oranžoví do volebního programu, to splní, i když je to sebevětší pitomost. A nemyslete si že nemyslí na staré. U nás se staví hospic, na který si půjčíme a na jedno lůžko se prostaví 13 milionů a to bez vybavení. Na to si taky půjčí. Po nás potopa.

Apea 14.12.2009 15:18

Re: Pane Bubeníku,

Možná si není tak moc potřeba půjčovat mozek. Špidlova vláda započítala ty pohledávky, které vznikly geniální bankovní politikou předchozích vlad (tedy napřed absencí regulace a pak drahou sanací bankovního sektoru) a tak náhle vyletěl deficit nahoru. Pokud se podíváte na to, co přešlo do dluhu z Konsolidační agentury (tedy ne že by to stát převzal, pouze přiznal), tak jsou relativně nízké deficity celkem zázračné.

Pytel 14.12.2009 14:25

Re: Papouškující Holub

Nikdo vám nebrání, abyste se sebral a přesídlil třeba na Niue.

Minutus 14.12.2009 14:23

Re: P.S.: Slyšel jste někdy pojem mandatorní výdaje? Slyšel jste někdy o nemožnosti je snížit díky těsné rudé většině v parlamentu?

Ne ta rychle, jak by se zdálo, ovšem díky vysoké míře solidarity střední třídy.

Minutus 14.12.2009 14:21

Re: P.S.: Slyšel jste někdy pojem mandatorní výdaje? Slyšel jste někdy o nemožnosti je snížit díky těsné rudé většině v parlamentu?

Ano, přesně tak. A proto bych důchod neodvozoval od počtu dětí, ale podle jejich příspěvků do důchodové kasy... Při všech těch kecech o jeho reformě v NEDOHLEDNU se nějak zapomíná na to, že by se dal hodně vylepšit..

Minutus 14.12.2009 14:18

Re: Včera jsem poslouchal Janotu

No, to už si nepamatuji, ale těch pár korun, co mi stát na tenhle účet přihodí bych vskutku dokázal oželet.

Tx 14.12.2009 14:16

Pane Bubeníku,

půjčte si, prosím, někde mozek, když už vlastní nemáte. Klausova vláda měla 153 +- 2 mld. zděděného dluhu. Klaus se snažil o uzákonění vyrovnaného rozpočtu, což se mu bohužel nepodařilo. Po nástupu Zemana, který pravil, že deficitní rozpočet není žádné neštěstí (zřejmě to jako ekonom myslel tak, že si vypůjčím na něco, co bude vydělávat, pak jistě ano), jeho následovníci to ale pojali, že si mohou radostně vypůjčovat na štědré soc. dávky, které by socdem přinesly  cenné hlasy za státní prachy.  No, a jsme tam, kde jsme. 40 - 80 mld jen na SPLÁCENÍ úroků. Nic za to!! Prachy vyhozený z okna!! (ale kraje  vrací potomých 30 Kč, což je stojí asi 2x tolik na poštovném  a administrativě, ale ČSSD plní sliby! co na tom že protiprávně a za státní prachy, zhruba 80 melounů na kraj a pak kraj nemá posr... meloun na dotaci domova důchodců - nejsou peníze, 30 nemohoucích stařečků neví, co s nimi po 1.1. bude. Až vletíte na silnici do díry, vzpomeňte si na těch 30 Kč). A to Paroubek řekne, že "splácení státního dluhu není naše priorita." A to si říká politik!! Aby stát byl bez dluhů by měla být priorita KAŽDÉHO politika, bez ohledu na stranu! Je mi z toho na zvracení.

Petr Kunetka 14.12.2009 13:54

Re: P.S.: Slyšel jste někdy pojem mandatorní výdaje? Slyšel jste někdy o nemožnosti je snížit díky těsné rudé většině v parlamentu?

Vzhledem k zasadnimu poklesu poctu deti na rodinu, zvysenou mirou zivotni urovne, kterou ma tento garantovat, zvysenim poctu tech, kteri jsou na nem zavisli (zvyseny vek doziti, podpora nezamestnanych, kteri by jinak nejakou praci nasli)... od doby, kdy byl prubezny system vymyslen... jde system do kyticek.

Petr Kunetka 14.12.2009 13:50

Re: imbecil

To jste si nejak moc jist, ze nedluzite.... Ale uroky splacite, nebojte ;)

Petr Kunetka 14.12.2009 13:47

Re: Papouškující Holub

Oproti predchozimu systemu byl tento zasadni zlepseni. Zjevne natolik velke, ze zadna dfalsi vlada s nim uz v zasade ani nehla.

A na to, aby jste videl, kam vede statni hospodareni s kapitalem Vam nestacilo 40 let?

Jura Jurax 14.12.2009 13:47

Re: Papouškující Holub

No, on ho Klaus spíš zdědil - jak myslíte, že to fungovalo za komančů - a nebyla síla a/nebo politická vůle či odvaha jej přizpůsobit změněným podmínkám. Ta vůle či odvaha tu ostatně není dodnes.

Jura Jurax 14.12.2009 13:45

Re: Včera jsem poslouchal Janotu

Není. Dokonce když se zavádělo, tak bylo slyšet zleva řeči, že je to státní podpory pro bohatce, protože proletáři nic neuspoří, nemajíce z čeho.

Wlasta 14.12.2009 13:41

Re: imbecil

myslím si, že za to že učitel nemá solidní úspory můžou takoví jako vy. Stát investoval do učitelů, aby měl někoho, kdo bude učit děti, aby měl v budoucnosti kdo na něj vydělávat. Pokud nebudou učitelé budou nádeníci a nevím jestli tu je tolik kopáčských prací. Máte děti? a budete pro ně chtít vzdělání? pak taky budete chtít, aby ti učitelé učili dobře, jenže oni budou vydělávat, aby měli solidní úspory, takže nebudou učit a Vy budete řvát, že nejsou učitelé.

Jura Jurax 14.12.2009 13:41

Re: P.S.: Slyšel jste někdy pojem mandatorní výdaje? Slyšel jste někdy o nemožnosti je snížit díky těsné rudé většině v parlamentu?

Jojo, moudrá slova. Proto taky budou oslyšena ...

Ale přece byhch přčinil, cituji  i když princip zásluhovosti v tomto systému dostáva hodně na p.., však víte co ... tak princip zásluhovosti v našem důchodovém systému na perdel dostávati nemůže, poněvadž v našem důchodovém systému prakticky neexistuje - rozdíly v desetitisích měsíčně příjmu (a tisicích měsíčního příspěvku do systému) se v důchodu scvrkne na pár desetikorun ... z našeho důchodového systému tyjí nejvíc ti, kdož do něj prakticky nepřispívají vůbec, protože jim příjem s přechodem do důchodu klesne o pár korun, ne o desetitisíce jako těm, kdož ten systém jsouce práceschopní financovali  ... a ještě - průběžný důchodový systém je založen na dětech, ovšem jen takových dětech, co s dovršením patnácti let plynule nepřejdou mezi doživotní pobírače socdávek - je založen na děrech, co dokážou vydělat hodně peněz, aby jim je stát mohl sebrat a přerozdělit ... :-/

Jura Jurax 14.12.2009 13:31

Re: Holub mimo realitu

R^R^R^

Jura Jurax 14.12.2009 13:29

Re: Není to pravda

Jsme skoro v pasti, pokud politici nedostanou rozum:

Tak to nejsme v perdeli skoro, ale úplně ... kde seženete politika, co dostal rozum? Je takový jev vůbec možný? :-(

Jura Jurax 14.12.2009 13:25

Re: imbecil

Jojo, pytlíku, a přece jej budete platit - tedy pokud pracujete a platíte daně. A čím víc budete pilnější a pracovitější, tím víc budete platit ... z v tomto punktu se Vám vcelku vyplatí být parazitující sockou daně neplatící, ba ještě i dávky beroucí .... ;-)

Jura Jurax 14.12.2009 13:21

Re: Papouškující Holub

Nepřidal bych tam kapitalistu, ale vyřadil toho přerozdělujícího prostředníka, když už.  

A vůbec - nechte mi moje peníze a já se o sebe postarám i k stáru, ani mne děti nebudou muset živit - to je heslo, jímž se má každý dospělý a odpovědný jedinec řídit. Jenže stát ty prachy nenechá - a důchodová reforma kvůli blbým, zbabělým, korytchtivým a populistickým politikům je v nedohlednu - protože reforma by bolela a voliči třicetikorunáči by je nevolili a oni by mohli přijít o chleba ...

Pytel 14.12.2009 13:06

Re: Papouškující Holub

No, vás asi někdo pořádně praštil přes hlavu. Mezi dětmi, které živí své rodiče, je dnes jako přerozdělující prostředník Správa. Vy byste tam s chutí ještě přidal kapitalistu s vyhlídkou, že tento pak dělený koláč jako Midás pozlatí. Génie.