24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Řecký symptom měnové Unie

Čekalo se to už dávno, vítězství řecké levicově protestní strany Syriza je de facto referendem, které kdysi europolitici (Merkelová, Sarkozy) zarazili a tehdejšího premiéra zlikvidovali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kostelanský 30.1.2015 21:40

Kto opustí euro ako prvý?

Kedysi som čítal článok o tom, ako končili menové únie. Paradoxne z nich neodchádzali tí najslabší členovia, ale práve tí najsilnejší.

Takže je celkom reálne, že keď Nemcom dôjde trpezlivosť, dajú projektu EURO veľké Ciao...

K. Janyška 30.1.2015 15:16

Založení eura, jako směnného prostředku, byl

politický teroristický čin, vůbec nekorespondující s tím, že existuje rostlý spontánní řád Evropy a národní státy, coby produkt civilizace obchodem... Dzp.

J. Schwarz 30.1.2015 14:17

Tak tak,

když budete živit vlastní děcko, vůbec vás nenapadne že na ně "doplácíte". Když vás ale obec donutí prostřednictvím obecních daní živit cizího nezvedeného fracka  na druhé straně vesnice, fracka, co se obléká líp než vy a který tvrdí, že má na to lepší oblečení i stravu právo protože si to na svých rodičích, pobíračích podpory "vybojoval" budete mít nejspíš vztek a pokud to nepůjde jinak, z takové obce se odstěhujete.

S. Ševeček 30.1.2015 10:11

"diskuse neobsahuje žádné příspěvky"

Samozřejmě. Co k tomu dodat, že ...

F. Netopil 30.1.2015 11:29

Re: "diskuse neobsahuje žádné příspěvky"

Snad jenom tolik, že je zajímavé, že řecká extrémní levice má stejné cíle jako naše strany, které se považují za pravicové. Mám na mysli odchod, resp, nevstupování do eurozóny.

S. Ševeček 30.1.2015 11:35

Re: "diskuse neobsahuje žádné příspěvky"

Onehdá jsem se na Síti tázal, jak vlastně poblitologové a odnovináři poznali, že je to extrémní levice. Domnívám se, že se v Řecku jedná o extrémní nasranost lidí.

(a obecně - jak se dá dnes poznat rozdíl mezi politiky pravicovými a levicovými? - já to neumím)

J. Boleslav 30.1.2015 13:21

Re: "diskuse neobsahuje žádné příspěvky"

Zkuste si přečíst jejich program, jestli v něm naleznete něco pravicového. Tamní lidé mohou být nas.áni hlavně na sebe, že tolik desetiletí prožírali na dluh svou budoucnost.

J. Boleslav 30.1.2015 13:20

Re: "diskuse neobsahuje žádné příspěvky"

Řečtí syrečkáři z eurozóny vystupovat nechtějí, na to jsou dostatečně vy.hcaní. Chtějí jen, aby jejich dluhy EU zalepila a nadále jejich sladký kavárenský život na dluh financovala. Je třeba, aby byli z EU exemplárně vyhozeni.