16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A je to 5.10.2007 8:05

K článku

EU dlouhodobě nemá perspektivu.Již dnes ,každý stát hájí především sám sebe.Jen ten náš stát jaksi neochránil naše zemědělství,naše cukrovary a jiná odvětví.Bohužel jsme to zadarmo navždy ztratili.Opravdová pohroma české občany teprve čeká.Bude to zavedení eura a srovnávání cen s EU.Jaksi ale platy vám nikdo nesrovná.Přeji všem skvělé zítřky.

Šnek 4.10.2007 8:45

Jen jedna věc z mnoha.

Pokud vím, existuje v současné době, vedle národních patentů, také patent Evropský. Jakpak si asi budou stát tyto dva druhy navzájem? Evropský patent a patent Společenství.

Jedno je jisté. Evropský patent je drahý, cenou odpovídá cenové hladině v Německu - úřad sedí v Mnichově. Kdepak se asi budou udělovat patenty EU?

evzen 4.10.2007 9:31

Re: Jen jedna věc z mnoha.

to plenarka neresila...;-P

Šumavák 4.10.2007 1:38

Vnitřní trh je jedním z klíčových úspěchů Společenství !!!

 Vnitřní trh však není bez problémů. Potíže vznikají například při obchodování se zbožím, při poskytování služeb, při snaze usadit se za účelem podnikání, při výkonu práce, v oblastech zdravotního pojištění, sociální péče, refundace daní, uznávání diplomů a profesních kvalifikací či při registraci vozidel.

Současně je však také potřeba dokončit otevírání síťových odvětví jako je doprava, telekomunikace, poštovní služby a rozvod energie. I přes vytvoření jednotného evropského trhu si totiž některé země, zejména staré členské státy, skrytě i viditelně chrání národní malé trhy před konkurencí ze sousedství, tolerují administrativní i jiné obstrukce a blokují tak rychlé a úplné dokončení společného vnitřního trhu bez překážek.

V čem spočívá ten úspěch, když nic nefunguje ???

R 4.10.2007 8:17

Re: Vnitřní trh je jedním z klíčových úspěchů Společenství !!!

Já myslím, že "oni" jacísi, kterýsi kdesi někdo,  chtějí, aby Evropa měla společný trh, to jest aby třeba Škodovka nebo Wolkswagen mohli bez problémů montovat u nás nebo v Německu auta z dílů vyrobených třeba levně v Itálii nebo Polsku. Nebo aby se rajčata ze španělských skleníků mohla prodávat bez nějakých cel a jiných zbytečností taky po celé Evropě. Zároveň "oni" ale chtějí, aby ta auta měla v různých  evropských zemích různou cenu kvůli různému systému daní nebo aby se ta výroba aut nepřesunul úplně celá do země s nejmenšími náklady nebo aby zemědělci v jedné zemi byli chráněni jiným systémem dotací třeba před dovozem rajčat zemědělců jiné země.  Prostě napůl společný trh a napůl ochrana každé země a "oni" se domnívají, že z každého půjde vybrat tu lepší půlku a bezproblémově to slepit dohromady.

Karel 4.10.2007 0:36

to je super

"Otázkou zůstává, do jaké míry je takto navržený dům reálný a zda přispěje k řešení problémů jeho investora (nakonec je i možné, že spadne)."

To je super, podnikat ve svém oboru po vzoru byro-dementů (dement je ten, kdo musí neustále vydávat dementi ke svým výrokům a činům) z EU, to by se mi líbilo;-D

BOMBON 3.10.2007 0:34

no, snad by pomohlo

zrizeni evropskeho ministerstva pro administrativni zalezitosti, ne? nepadnul na vasem plenarnim zasedani takovy navrh? :-P