29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

EKONOMIKA: Překvapivý dočasný bonus prezidenta Zemana

Hned na úvod musím podotknout, že žádným velkým příznivcem zvolení Miloše Zemana prezidentem naší země nejsem. Mimo jiné i díky jeho přístupu k oblasti zemědělství, v němž má být prezidentovým strategickým poradcem někdejší šéf JZD Slušovice František Čuba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 18.3.2013 14:54

M. Zeman a kouření

Jako ekonom se M. Zeman k otázce kouření vyjádřil už v dobách svého premiérování. Tehdy jako takřka jediný se odvážil tvrdit, že celkový finanční efekt kouření je pro stát pozitivní.

Když uvážíme, že drtivou většinu svých zdravotních nákladů spotřebuje občan v posledních letech svého života a že zkrácení délky života kuřáků jde především na úkor délky jejich důchodů, není to nic překvapivého. Dnes už je známo, že celkový kuřácký zisk státu je cca 30 miliard Kč (např. na alkoholu stát prodělává).

Třeba se i někdy dočkáme toho, že se u nás najde nějaká neEU-hujerská levice, která se pozastaví nad tím, že cigarety jsou u nás prakticky stejně drahé jako v EU-státech, v nichž mají občané cca 5-krát vyšší platy než my.

Může si u nás kuřák (proletář) dovolit kompenzovat účinky kouření zdravou stravou nebo mu démon šíleně zdaněného kouření zkracuje život i v důsledku nedostatku vhodné stravy, na niž nemá peníze? Pro zastánce jednoduchých návodů připomínám, že nikotinismus je velmi těžké onemocnění (a u každého jinak těžké).

V. Ondys 16.3.2013 8:05

:)))))))) Chlastá i hulí taky, ale žádnej Churchill to není

a neslibuje svejm voličům krev, pot a slzy, aby je jako Winston v zájmu demokracie a svobody zachránil před rudým a hnědým socialismem zaplavujícím opět celou Evropu. Však nás ještě jiní naučí šikmit si voči a vodnaučí vožírat se v dohledu mešity! Mládí vpřed na cestě s :))))))))))) nejlepšími úmysly!

J. Dvořák 17.3.2013 15:46

Re: :)))))))) Chlastá i hulí taky, ale žádnej Churchill to není

Jak tak koukám starostí nás podle vás zbaví čínská osvobozenecká armáda !

V. Ondys 17.3.2013 16:47

:)))))))) Co já vím...

Šanci má každej, kdo se otcovsky postaví k názoru, že sousedka s většíma kozama je prostitutka hodná basy a soused bez koz z druhý strany je nepřizpůsobivej šupák, na kterýho je třeba si pořádně posvítit. A pokud pozve hloupýho a línýho Honzu na Hrad jako zástupce lidu s nejzlověstnějším duněním prázdných hlav, aby mu dal špatně placenou dřinu v kotelně, je to nejvhodnější cizí kandidát na řešení naší bezradnosti!